Skip to main content

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Καθαρά Δευτέρα 2024 από 299€

Αναχώρηση: 16-18/3   & 15-18/03

3 ή 4 μέρες

Απόκριες με τις τζαμάλες

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο – Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο, το στολίδι της Ηπείρου, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον τόπο των μεγάλων ευεργετών, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) με ντόπια προιόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε  τα φημισμένα κρασιά και τυριά του Μετσόβου. Συνεχίζουμε  μέσω  Εγνατίας Οδού για τα θρυλικά Γιάννενα και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας EPIRUS PALACE 5* ή στο DU LAC 5* . Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Γεφύρια Κόκορη και Καλογερικού - Κήποι -  Χαράδρα Βίκου - Μονοδένδρι

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές των Ζαγοροχωρίων. Πρώτη μας γνωριμία με τον μαγικό τόπο της Ηπείρου, το γεφύρι Κόκκορη ή του Νούτσου. Το γεφύρι αποτελεί δείγμα της χαρακτηριστικής ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και της άριστης μαεστρίας των μαστόρων της πέτρας. Λίγο παρακάτω, στην είσοδο του χωρίου Κήποι, το γεφύρι Καλογερικού ή του Πλακίδα. Αφού φωτογραφίσουμε τα θαυμάσια δείγματα λαϊκής τεχνικής και αισθητικής φθάνουμε στο χωριό Κήποι ή Μπάγια Ζαγορίου. Μπάγια στα σλάβικα σημαίνει λουτρό και ανταποκρίνεται  στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Βόλτα στα πέτρινα σοκάκια με τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από Ηπειρώτες τεχνίτες της πέτρας. Επόμενη στάση το γραφικό και πανέμορφο Μονοδένδρι. Από εκεί θα θαυμάσουμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Εκεί βρίσκεται και η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής χτισμένη κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το καφέ σας ή το γεύμα σας (έξοδα ατομικά) στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μην παραλείψετε  να δοκιμάσετε τις μοναδικές Ηπειρώτικες πίτες. Περπατήστε τα λιθόστρωτα μονοπάτια για να δείτε τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια που στεγάζουν το Ριζάρειο Κέντρο Εκθέσεων και την Χειροτεχνική Σχολή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Μουσείο Παπαγιάννη (Ελληνικό Ιωαννίνων) – Σπήλαιο Περάματος – Πόλη Ιωαννίνων – Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Ελληνικό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο μοναδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”(έξοδα ατομικά). Η μοναδικότητά του έγγειται στο ότι περιλαμβάνει έργα που μιλούν για την Ήπειρο και την ιστορία της. Είναι μοναδικό, γιατί μιλάει για το ψωμί, για τον ευεργέτη, τον ξενιτεμένο, τον πνευματικό άνθρωπο, τον Ηπειρώτη μάστορα, το βοσκό, το γεωργό, την πολύπαθη Ηπειρώτισσα μάνα και τέλος για τη μάθηση. Το Μουσείο φιλοξενείται σ' ένα ωραίο σχολείο, εκεί που έμαθε τα πρώτα του γράμματα και ο δημιουργός του μουσείου. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά), το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά και παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις για το μέγεθος και την σπανιότητα του. Η τουριστική διαδρομή είναι μήκους 1100 μέτρα. Ένα τριώροφο παλάτι, με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα. Τα στολίδια που διάλεξε η φύση γι΄αυτό ήταν από τα πιο όμορφα και τα πλουσιότερα. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6 -10 το πολύ είδη.

Η υπόλοιπη μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη των Ιωαννίνων όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς. Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) από τον Μώλο για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης με το σπίτι του Αλή Πασά, τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον πιο αμφιλεγόμενο μεζέ, βατραχοπόδαρα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα δίπλα στην λίμνη και στο κάστρο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στον χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Το βράδυ η πόλη φωτίζεται από τις ξακουστές Τζαμάλες, το γιαννιώτικο αποκριάτικο ξεφάντωμα!!! Με το έθιμο της Τζαμάλας στήνεται ένα ολονύχτιο πανηγύρι στις γειτονιές της πόλης, μέχρι το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Μουσείο Βρέλλη - Άρτα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων (έξοδα ατομικά). Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, σημαντικές στιγμές της ελληνικής  ιστορίας. Μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων, θα βρεθούμε στην Άρτα με το θρυλικό γεφύρι της. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες και να γιορτάσουμε τα κούλουμα με νηστίσιμες επιλογές (έξοδα ατομικά), Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

  • Μέτσοβο
  • Γεφύρια Κόκορη και Καλογερικού
  • Κήποι
  • Χαράδρα Βίκου
  • Μονοδένδρι
  • Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” (Ελληνικό Ιωαννίνων)
  • Σπήλαιο Περάματος
  • Πόλη Ιωαννίνων – Νησί
  • Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη
  • Άρτα

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Epirus Palace

3 ΜΕΡΕΣ

16-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δίκλινο Premium Comfort

299

384

3ο άτομο

219

274

3ο άτομο έως 5,99 ετών

139

146

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

203

233

Μονόκλινο

429

559

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Du lac

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δίκλινο

459

3ο άτομο

325

3ο άτομο έως 5,99 ετών

155

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

280

Μονόκλινο

645

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο EPIRUS PALACE 5* ή στο DU LAC 5* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.