Skip to main content

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πρέβεζας Καθαρά Δευτέρα 2024 από 284€

Αναχώρηση: 15-18/3

4 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Άρτα - Πρέβεζα

Αναχώρηση στις 07:00 από την Αθήνα ώρα για την Άρτα με το πιο διάσημο γεφύρι της Ηπείρου. Δίπλα στον ποταμό Άραχθο,  θα έχουμε  ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για την νησιωτική Πρέβεζα οπού η πόλη έχει αρχίσει ήδη και ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο MARGARONA ROYAL 3* στην Πρέβεζα και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.

 

2η μέρα: Νικόπολη - Ρωμαϊκό Υδραγωγείο - Αχέροντας - Νεκρομαντείο – Καρναβαλικό Κομιτάτο

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή Νικόπολη και το επιβλητικό Ρωμαϊκό Υδραγωγείο με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. (έξοδα ατομικά, για είσοδο και ξενάγηση). Συνεχίζουμε για το χωριό Αμμουδιά όπου καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στις εκβολές του Ομηρικού ποταμού Αχέροντα. Ακολουθεί επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, το Νεκρομαντείο (έξοδα ατομικά). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στις πηγές του Αχέροντα για να απολαύσουμε το τοπίο. Χρόνος για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά), επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο μπουφέ. Το βράδυ ελάτε να παρελάσουμε στη μεγάλη, με άρματα γιορτή, του μεγαλύτερου καρναβαλιού σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, που διοργανώνει στην Πρέβεζα το Καρναβαλικό Κομιτάτο.

 

3η μέρα: Τζουμέρκα - Γεφύρι της Πλάκας - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μία φανταστική διαδρομή στα άγριας ομορφιάς Τζουμέρκα. Ανηφορίζοντας για τα Αθαμανικά Όρη, θα δούμε το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το πρόσφατα αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας. Κατευθυνόμαστε για τα Βόρεια Τζουμέρκα και πρώτου φθάσουμε στο κεφαλοχώρι των Πραμάντων θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά). Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1960 και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια της Ηπείρου με χρωματιστούς σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων και συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον. Συνεχίζουμε για τα Πράμαντα, ονομαστό μαστοροχώρι με πολλές κτηνοτροφικές οικογένειες, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό κοινότητα των Βορείων Τζουμέρκων. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στην κεντρική πλατεία που κυριαρχεί ο υπεραινώβιος πλάτανος και η ιστορική βρύση "Αράπης", δίπλα στην κεντρική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Ναύπακτος – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ναύπακτο, μια από τις αρχαιότερες και ομορφότερες ελληνικές πόλεις, που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Εδώ θα αντικρύσουμε το πολυθρύλητο λιμάνι που περικλείει την ιστορία της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και το σαρακοστιανό μας γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στην Αθήνα μέσω Ρίου – Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις

 

  • Άρτα
  • Πρέβεζα
  • Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας
  • Νικόπολη – Ρωμαϊκό Υδραγωγείο
  • Βαρκάδα Αχέροντα
  • Πηγές και Νεκρομαντείο Αχέροντα
  • Τζουμέρκα ( Γεφύρι Πλάκας –  Σπήλαιο Ανεμότρυπας – Πράμαντα)
  • Ναύπακτος

 

Τιμή κατ’ άτομο, 15-18/3, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

284

3ο άτομο

218

3ο άτομο έως 10 ετών

161

Μονόκλινο

336

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο MARGARONA ROYAL 3* • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.