Skip to main content

Γιορτές με γοητεία από Τζουμέρκα 3,4 ημέρες Χριστούγεννα Πρωτοχρονια Φώτα 2023 από 198

ΛΙΜΝΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΘΑΜΑΝΙΟ - ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ - ΑΓΝΑΝΤΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχωρήσεις: 23 - 26 Δεκ, 30 Δεκ - 2 Ιαν, 5 - 7 Ιαν

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άρτα

Αναχώρηση 07.05 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους τον Ιούλιο του 1822, φτάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με διαδρομή στο κάτω Αθαμάνιο. Στο Παλαιοκάτουνο θα επισκεφθούμε την Κόκκινη εκκλησία (13ου αι) που έχει πάρει το όνομα της από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τειχοποιίας του Ναού. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι, όπου θα θαυμάσουμε τη Μονή του Αγίου Γιώργη, εκκλησιαστικό μνημείο της προεπαναστατικής περιόδου, αφού εδώ κηρύχθηκε η επανάσταση των Τζουμέρκων τον Μάϊο του 1821. Χρόνος για γεύμα και το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO 4* στην Άρτα. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Γεφύρι Πλάκας - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα - Μελισσουργοί

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στα στολίδια των Τζουμέρκων! Μετά από σύντομη διαδρομή στην Εγνατία Οδό, ανάβαση για να φωτογραφίσουμε το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό του είδους του στα Βαλκάνια και 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη! Σύμφωνα με τον θρύλο, για το χτίσιμο του χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη “έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας”. Μετά την κατάρρευση του 2015 και την αποκατάσταση του υπό την επίβλεψη του ΕΜΠ το 2019, σήμερα στέκει πάλι όρθιο και περήφανο! Μετά χρόνος για καφεδάκι στο κεφαλοχώρι των Αγνάντων και στη συνέχεια επίσκεψη στο ονειρικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά), το μοναδικό που το διαπερνά ποταμός σε ολόκληρο το μήκος του και πετρώματα που χρονολογούνται μεταξύ 12 και 15 εκατομμυρίων ετών. Ανάπαυλα για γεύμα στα γειτονικά Πράμαντα και αργότερα επίσκεψη στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς για καφεδάκι, περίπατο, τοπικό τσίπουρο. Επιστρέφοντας, προσκύνημα στο θρυλικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το βράδυ δείπνο - ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική!

 

3η μέρα: Γεφύρι Άρτας - Πρέβεζα

Χρόνια Πολλά! Γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που πήρε την τελική του μορφή το 1612. Χρόνος για να το θαυμάσουμε και να το φωτογραφίσουμε και συνεχίζουμε για την Πρέβεζα. Γραφική, χαρούμενη, με ιδιαίτερα όμορφα αξιοθέατα, αναπαλαιωμένα κτήρια, εκλεπτυσμένα καταστήματα. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία με τη γεμάτη ιστιοπλοϊκά μαρίνα, το πεζοδρομημένο κέντρο (Σεϊτάν Παζάρ), θα δούμε τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (18ου αι.) με τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, την κάβα του διάσημου τοπικού ούζου Ρούμπου που θεωρείται το καλύτερο στην ηπειρωτική Ελλάδα κ.α. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στα δεκάδες ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ. Επιστρέφουμε στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Ναύπακτος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ναύπακτο όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο και γεύμα στο ίσως πιο γραφικό λιμάνι της χώρας, που το κυκλώνουν τα ενετικά τείχη - απολήξεις του Κάστρου, που όλοι το ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Μέσω της γέφυρας Ρίου επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή των Θεοφανείων επιστρέφει στην Αθήνα μετά τις επισκέψεις της 3ης ημέρας.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο BYZANTINO ΗΟΤΕL 4* στην Άρτα
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Ρεβεγιόν στις 24 & 31 Δεκεμβρίου με ζωντανή μουσική στη θέση του δείπνου της ημέρας
  • • Αρχηγός / Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά και ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική!

 

BYZANTINO HOTEL 4*

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ

4 μέρες

23 - 26 Δεκ,

30 Δεκ - 2 Ιαν

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

3 μέρες

5 - 7 Ιαν

Δίκλινο Standard

295

198

Δίκλινο Deluxe

315

218

3ο άτομο Standard

225

155

Μονόκλινο Standard

375

260

Μονόκλινο Deluxe

415

285

 

 

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.