Skip to main content

Γιάννενα - Ζαγοροχώρια - Πάπιγκο εκεί που η φύση συναντά την παράδοση! 28η Οκτωβρίου 2023 από 269

 Αναχωρήσεις: 27-29/10 ~   3 ΜΕΡΕΣ  

                         26-29/10  ~  4 ΜΕΡΕΣ

Μέτσοβο - Καλπάκι - Μεγάλο Πάπιγκο - Κόνιτσα - Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος - Μουσείο Βρέλλη - Αρχ. Δωδώνη - Όρραον

 

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και για παραδοσιακά ψώνια. Μέσω εξαιρετικής διαδρομής της Νέας Εγνατίας Οδού φτάνουμε στα Γιάννενα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) όπου θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, τη ζωή στα χρόνια της Επανάστασης. Αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας Epirus Palace Congress & Spa 5*, Du Lac Congress & Spa 5* και Grand Serai Congress & Spa 5* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Καλπάκι - Μεγάλο Πάπιγκο - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι. Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο όπου θα ενημερωθούμε με προβολή slides για την βαριά ιστορία της περιοχής, στο ΟΧΙ του 1940. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα ανεβούμε στο Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος). Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, έχουν να επιδείξουν παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική κωμόπολη της Κόνιτσας, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κάστρο - Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου με προορισμό τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου). Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα, καφέ και θα επισκεφθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή). Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Μετά το μεσημέρι, επιστρέφουμε στην πόλη. Από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Αρχ. Χώρος & Θέατρο Δωδώνης - Όρραον - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης (έξοδα ατομικά) το οποίο έχει συνδεθεί από τα αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο προκαλεί δέος με την ενέργεια που αναβρύζει ο χώρος και τις εικόνες που μας δημιουργεί από τα βάθη των αιώνων. Κατόπιν μας περιμένει μια περιήγηση σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις – φρούρια της αρχαίας Ηπείρου, το Όρραον, τον τόπο όπου μεγάλωσε η Πριγκίπισσα των Μολοσσών (Μυρτάλη) και πέρασε μέρος από τα παιδικά του χρόνια, ο γιός της, Μέγας Αλέξανδρος.  Εδώ στέκουν ακόμη αγέρωχα σε ύψος (μέχρι 7 μέτρα) μερικά από τα εντυπωσιακά λιθόκτιστα σπίτια του αρχαίου οικισμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μέγαρο του βασιλιά Αλκέτα, τη μεγάλη δεξαμενή της πόλης και την οικία Α όπου μεγάλωσε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλέξανδρου. Η οικία Α θεωρείται, παγκοσμίως, ως το καλύτερα σωζόμενο παράδειγμα υστεροκλασσικής οικίας σε όλες τις αρχαίες δομημένες ζώνες! Και μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα - Κάστρο

2η μέρα: Καλπάκι - Μ. Πάπιγκο - Κόνιτσα

3η μέρα: Μουσείο Βρέλλη - Αρχ. Χώρος & Θέατρο Δωδώνης - Όρραον – Αθήνα

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Epirus Palace

27-29/10

3 ΜΕΡΕΣ

26-29/10

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ 

4 ΜΕΡΕΣ

Δίκλινο

269

335

3ο άτομο

199

249

3ο άτομο έως 5,99 ετών

125

150

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

180

225

Μονόκλινο

373

464

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Grand Serai

27-29/10

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ 

 3 ΜΕΡΕΣ

26-29/10

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ 

 4 ΜΕΡΕΣ

Δίκλινο

269

355

3ο άτομο

190

235

3ο άτομο έως 3,99 ετών

125

150

3ο άτομο 4 έως 10 ετών

185

240

4o άτομο έως 3,99 ετών

175

225

Μονόκλινο

345

464

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Du Lac

27-29/10

3 ΜΕΡΕΣ

26-29/10

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ 

 4 ΜΕΡΕΣ

Δίκλινο

299

404

3ο άτομο

232

305

3ο άτομο έως 5,99 ετών

125

150

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

199

260

Μονόκλινο

399

551

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στα Epirus Palace Congress & Spa 5*, Du Lac Congress & Spa 5* ή Grand Serai Congress & Spa 5*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων