Skip to main content

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Πασχαλιά 2023! από 315€

Αναχώρηση 13/04 & 14/04/2023...4,5 μέρες

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και για παραδοσιακά ψώνια. Μέσω εξαιρετικής διαδρομής της Νέας Εγνατίας Οδού φτάνουμε στα Γιάννενα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) όπου θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά,  τη ζωή στα χρόνια της επανάστασης. Αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στο Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5* ή στο Essence Hotel 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο ιδανικό για τις εορταστικές μέρες, απλώνεται επιβλητικός μπροστά μας. Στο ξακουστό Καλπάκι θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Η υπέροχη Μονή Μολυβδοσκέπαστης είναι η επόμενη στάση μας (καιρού επιτρέποντος), ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., και σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για καφέ, φαγητό (έξοδα ατομικά) και περίπατο στα καλντερίμια της, στην πλακόστρωτη πλατεία της, τα αρχοντικά της και το πέτρινο γεφύρι της. Επιστροφή στα ξενοδοχεία για ξεκούραση, παρακολούθηση του Επιταφίου στην πόλη και το βράδυ δείπνο μπουφέ στα ξενοδοχεία.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Μ. Πάπιγκο - Νησί

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια. Πρώτη μας επίσκεψη το ξακουστό Μονοδένδρι, όπου θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα ανεβούμε στο Μεγάλο Πάπιγκο. Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, έχουν να επιδείξουν παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και θα επιστρέψουμε στην πόλη των Ιωαννίνων. Από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό μουσείο. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση, παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας και το βράδυ Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική.

4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά - Πόλη Ιωαννίνων

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΉ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και οι προετοιμασίες για το Λαμπριάτικο τραπέζι έχουν ξεκινήσει από το πρωί. Μέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου, τους μικρούς μπουφέδες και το σούβλισμα του οβελία μέχρι την ώρα του Πασχαλινού εορταστικού γεύματος. Ζωντανή μουσική, χορός, γλέντι!!! Το απογευματάκι αναχωρούμε για την πόλη των Ιωαννίνων όπου θα επισκεφτούμε την υπέροχη καστροπολιτεία. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στον Μώλο και την πόλη και καφέ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στα ξενοδοχεία μας.

5η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Αρχ. Χώρος & Θέατρο Δωδώνης - Όρραον – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης (έξοδα ατομικά) το οποίο έχει συνδεθεί από τα αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο προκαλεί δέος με την ενέργεια που αναβρύζει ο χώρος και τις εικόνες που μας δημιουργεί από τα βάθη των αιώνων. Κατόπιν μας περιμένει μια περιήγηση σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις – φρούρια της αρχαίας Ηπείρου, το Όρραον, τον τόπο όπου μεγάλωσε η Πριγκίπισσα των Μολοσσών (Μυρτάλη) και πέρασε μέρος από τα παιδικά του χρόνια, ο γιός της, Μέγας Αλέξανδρος. Εδώ στέκουν ακόμη αγέρωχα σε ύψος (μέχρι 7 μέτρα) μερικά από τα εντυπωσιακά λιθόκτιστα σπίτια του αρχαίου οικισμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μέγαρο του βασιλιά Αλκέτα, τη μεγάλη δεξαμενή της πόλης και την οικία Α όπου μεγάλωσε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλέξανδρου. Η οικία Α θεωρείται, παγκοσμίως, ως το καλύτερα σωζόμενο παράδειγμα υστεροκλασσικής οικίας σε όλες τις αρχαίες δομημένες ζώνες! Και μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Epirus Palace

4 ΜΕΡΕΣ

14-17/4

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

Δίκλινο Premium Comfort

399

495

3ο άτομο

269

328

3ο άτομο έως 5,99 ετών

145

165

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

230

275

Μονόκλινο

609

769

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Essence

4 ΜΕΡΕΣ

14-17/4

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

Δίκλινο

315

394

3ο άτομο

250

304

3ο άτομο έως 5,99 ετών

145

165

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

230

275

Μονόκλινο

489

627

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο EPIRUS PALACE 5* ή στο ESSENCE HOTEL 4*  • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο με ζωντανή μουσική από τους Operatical και μουσική από DJ  & το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι την Κυριακή του Πάσχα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας με ζωντανή παραδοσιακή – λαϊκή μουσική και μουσική από Dj στο EPIRUS PALACE • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ή 3  € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση, ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων