Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ! από 335€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/04/2022

4 & 5 ΜΕΡΕΣ

Τα στολίδια της Ηπείρου

ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒ∆ΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ Χ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΜΟΝΟ∆ΕΝ∆ΡΙ - ΧΑΡΑ∆ΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΝΗΣΙ

** Ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων οι τιμες εως 20/03.

 Γιάννενα. Από τους πιο πολυπόθητους ελληνικούς προορισμούς, έχει χίλιους λόγους και τρόπους να µας εντυπωσιάζει… Κι όμως, κάθε φορά βρίσκει και καινούριους! Τα αγαπημένα Γιάννενα και τα κοντινά Ζαγοροχώρια, ακόμα µία φορά αποδεικνύουν ότι δικαίως βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων…

Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, γοητεύει κάθε επισκέπτη και είναι σίγουρο ότι μόνο μια φορά δεν αρκεί. Θα θέλετε πάντα να επιστρέφετε σε αυτόν το σπάνιο και απαράμιλλης ομορφιάς τόπο.

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση 07.00 από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και Ιόνιας οδού, με προορισμό τα Γιάννενα. Στην είσοδο της πόλης επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο της επιλογής σας. Ξεκούραση και δείπνο νωρίς. Στη συνέχεια μετάβαση για την παρακολούθηση του Επιταφίου.

Μεγ.Σάββατο: Μουσεία & Κάστρο Ιωαννίνων - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Αρίστη - Μεγάλο Πάπιγκο

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για γνωριμία με την καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, αρχίζοντας από το Ιστορικό Μουσείο Ιωαννίνων Χ. Νικολάου με τις ιδιαίτερες συλλογές πολυθρησκευτικού χαρακτήρα, που στεγάζεται στο διατηρητέο αρχοντικό που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πύλη του κάστρου και ανεγέρθη το 1900. Μετά εισερχόμαστε στο κάστρο, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και που κατά την εποχή του Αλή Πασά επεκτάθηκε και αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σαράι, την ιππική σχολή, το Ασλάν Πασά Τζαμί (σήμερα εθνογραφικό μουσείο), τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας. Συνεχίζουμε για τα υπέροχα Ζαγοροχώρια και το γνωστό κεφαλοχώρι Μονοδένδρι. Εκτός των άλλων, εκεί θα δούμε από ψηλά, από την Μονή της Αγ.Παρασκευής, το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και άλλα παραδοσιακά Ηπειρώτικα κτίρια. Χρόνος για γεύμα και μέσω Αρίστης κατευθυνόμαστε προς τα διάσημα αδερφάκια του Ζαγορίου, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο με την επιβλητική Αστράκα να τα αγκαλιάζει σαν φύλακας άγγελος. Επίσκεψη στο Μεγάλο Πάπιγκο έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας με καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα σπίτια και κτίρια. Χρόνος για καφέ και περίπατο στα καλντερίμια που οδηγούν σε ξωκλήσια και βρύσες. Επιστροφή στα Γιάννενα το απόγευμα. Ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και άλλα εδέσματα.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά - Απόγευμα στο Νησί

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Γιορτινό πρόγευμα μπουφέ. Το πρωί ξεκουραστείτε και απολαύστε τους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου. Το μεσημέρι Πασχαλινό εορταστικό γεύμα με μουσική, γλέντι, χορό! Νωρίς το απόγευμα επίσκεψη στον Μώλο της λίμνης από όπου θα επιβιβαστούμε στα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) για το Νησί της Κυρά Φροσύνης. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο σπίτι - μουσείο του Αλή Πασά όπου θα μάθουμε για την επαναστατική περίοδο, θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή και θα θαυμάσουμε αυθεντικά αντικείμενα και φορεσιές αλλά και εκπληκτικά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας. Χρόνος για περίπατο στον γραφικό οικισμό και πιθανόν να δοκιμάσετε και την τοπική σπεσιαλιτέ… (βατραχοπόδαρα!) Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα: Καλπάκι - Κόνιτσα - Μονή Μολυβδοσκέπαστης

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Ξεκινάμε για το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το πολεμικό μουσείο και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Επόμενος σταθμός μας η υπέροχη Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου. Το μεσημέρι θα μας βρει στην αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά κάτω από τον ορεινό όγκο της Πίνδου σε ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στα καλντερίμια, στην πλακόστρωτη πλατεία και το παλιό πέτρινο γεφύρι της. Επιστροφή, το βράδυ δείπνο.

Τρίτη: Γιάννενα - Μέτσοβο - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε μέσω εντυπωσιακής διαδρομής στη Νέα Εγνατία Οδό, για το γραφικό Μέτσοβο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς. Ο ήχος από τις πηγές των νερών, τα γευστικά τυριά, η φοκλόρ ατμόσφαιρα δίνουν μια μοναδική πινελιά στην εμπειρία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα στην πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο. Μετά την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας, Λαμίας.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο πολυτελές Grand Serai 5* Lux ή στο The Lake Hotel 5* Lux
  • • Μπουφέ πρωϊνό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα - γλέντι στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός/συνοδός
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι.

GRAND SERAI 5* Lux

Για κρατήσεις ως 20/3 **

Για κρατήσεις από 21/3

4 μέρες

22 - 25 Απρ.

5 μέρες

22 - 26 Απρ.

4 μέρες

22 - 25 Απρ.

5 μέρες

22 - 26 Απρ.

Δίκλινο  

339

434

349

449

3ο άτομο  

250

320

260

330

3ο άτ ως 12 ετών

100

120

105

125

4ο άτ ως 12 ετών*

215

270

220

275

Μονόκλινο  

555

715

565

730

** Ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα (σερβιριστά) με γλέντι.

THE LAKE 5* Lux

4 μέρες

22 - 25 Απρ.

5 μέρες

22 - 26 Απρ.

Δίκλινο  

335

429

3ο άτομο  

235

299

3ο άτομο ως 17 ετών *

145

180

4ο άτομο ως 17 ετών **

325

420

Μονόκλινο  

450

580

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο     

** Η χρέωση του 4ου ατόμου μεταφέρει όλη την οικογένεια σε Οικογενειακό δωμάτιο ενός χώρου με θέα κήπο.