Skip to main content

στα πέτρινα στολίδια των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 28η Οκτωβριου και Φθινοπωρο 2021 απο 262,00

Πράµαντα - Καταρράκτης - Συρράκο - Ι.Μ.Κηπίνας Καλαρρύτες - Άγναντα - Μελισσουργοί

Όπου κι αν πετάξει το μάτι, συναντά την ασυναγώνιστη ομορφιά της τζουμερκιώτικης προίκας!

28 - 31/10,    18 - 21/11,   16 - 19/12

Διαμονή στο πολυτελών προδιαγραφών ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4* στα Πράμαντα Ιωαννίνων

 

1η μέρα: Αθήνα - Άρτα - Άγναντα - Πράμαντα

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 07:00, μέσω της Γέφυρας του Ρίο και της Άρτας, για τα Τζουμέρκα. Επίσκεψη στο θρυλικό γεφύρι της Πλάκας όπου στήθηκε από την αρχή με την καθοδήγηση των καθηγητών και φοιτητών του Πολυτεχνείου και ανάβαση μέσω της Πλάκας και των Αγνάντων μέχρι τον οικισμό Τσόπελα στα Πράμαντα Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο πολυτελών προδιαγραφών ξενοδοχείο ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4*. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Καταρράκτης - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας  Πράμαντα - Μελισσουργοί - Αγ.Παρασκευή

Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας θαυμάζοντας τους επιβλητικούς δίδυμους καταρράκτες στο πανέμορφο ομώνυμο χωριό. Χρόνος για καφέ και βόλτα στο κεφαλοχώρι των Αγνάντων και στη συνέχεια επίσκεψη στο καταπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά). Ανάπαυλα για γεύμα στα Πράμαντα και αργότερα επίσκεψη στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς, για καφεδάκι, περίπατο, τοπικό τσίπουρο. Αργότερα προσκύνημα στο θρυλικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Ι.Μ.Κηπίνας - Κουιάσα - Καλαρρύτες - Συρράκο

Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα. Η μέρα μας αρχίζει με προσκύνημα στο πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, αυτό της Παναγίας της Κηπίνας (1212 μΧ) και έπειτα στην περιοχή Κουιάσα, που στα βλάχικα σημαίνει σκιερός τόπος, όπου τα μάτια αντικρίζουν γεφύρι – μύλο - καταρράκτη. Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες, χωριό απερίγραπτης ομορφιάς και τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ.Νικολάου και αν σταθεί δυνατό το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Αργότερα θα γνωρίσουμε το Συρράκο με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδος. Αν σταθεί εφικτό θα δούμε το λαογραφικό μουσείο στο πατρικό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Χρόνος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Πράμαντα - Ελληνικό - Μέτσοβο - Αθήνα

Πρόγευμα με τοπικά προϊόντα και αναχωρούμε από τα Πράμαντα για επίσκεψη στο χωριό Ελληνικό το οποίο κοσμείται με έργα σύγχρονης τέχνης του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Επίσκεψη στο μουσείο με τα υπέροχα γλυπτά (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χρόνος για καφεδάκι και επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

 

4 μέρες

28 - 31/10

18 - 21/11

16 - 19/12

Δίκλινο

278

262

Δίκλινο Σουϊτα

329

318

3ο άτομο

215

215

Μονόκλινο

345

325

Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών - επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελών προδιαγραφών ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4* στα Πράμαντα Ιωαννίνων • Πρωινό με τοπικά προϊόντα και δείπνο σερβιριστό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.