Skip to main content

Πρέβεζα - Νικόπολη - Αχέροντας - Νεκρομαντείο 28η Οκτωβριου 2021

3 και 4 μερες , στο MARGARONA ROYAL 3* sup !

 

1η μέρα: Αθήνα - Άρτα - Πρέβεζα

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 07:30 για την Άρτα με το παραδοσιακό της γεφύρι και το κάστρο και από εκεί για την νησιωτική Πρέβεζα. Άφιξη και τακτοποίηση στο MARGARONA ROYAL 3* sup. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Μονή Γηρομερίου - Πάργα

Μπουφέ πρωινό και κατευθυνόμαστε προς τη Μονή Γηρομερίου, από τα λίγα παλιά μοναστήρια στην Ήπειρο που είναι επανδρωμένα και λειτουργούν. Η Ιερά Μονή Γηρομερίου ιδρύθηκε στις αρχές του 14ου αιώνα, δηλαδή μεταξύ του 1310 και 1320, την εποχή που άκμαζε το δεσποτάτο της Ηπείρου. Έφτασε στη μεγαλύτερη ακτή της στα μέσα του 16ου αιώνα όπου τότε αριθμούσε περίπου 310 μοναχούς. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα, πάνω σε ένα βράχο στο όρος Φαρμακοβούνι. Συνεχίζουμε για την Πάργα, την παραθαλάσσια κωμόπολη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και εκτίνεται μέχρι τα παράλια του Ιονίου. Είναι γοητευτική και μυστηριώδεις με την μακραίωνη ιστορία της, μοναδική με πολλές ομορφιές. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Μουσείο Νικόπολης - Αχέροντας - Νεκρομαντείο

Μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή Νικόπολη με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. Συνεχίζουμε για το χωριό Αμμουδιά όπου καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στις εκβολές του ομηρικού ποταμού Αχέροντα. Ακολουθεί επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, το Νεκρομαντείο. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στις πηγές του Αχέροντα για να απολαύσουμε το τοπίο. Χρόνος για γεύμα στην πανέμορφη εξοχή στη Γλυκή. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Πόλη Πρέβεζας - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και πεζή περιήγηση στην πόλη της Πρέβεζας, όπου προσκύνημα στο μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους με το σημείο αναφοράς της πόλης, το ρολόϊ - καμπαναριό και βόλτα στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη. Χρόνος για καφέ και επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω της Ιονίας οδού με στάση για φαγητό (προαιρετικό) σε γραφικό ταβερνάκι της περιοχής του Αντιρίου.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

  1. Αθήνα - Άρτα - Μουσείο Νικόπολης Πρέβεζα
  2. Μουσείο Νικόπολης - Αχέροντας - Νεκρομαντείο
  3. Πόλη Πρέβεζας - Μεσολόγγι – Αθήνα

 

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή

MARGARONA ROYAL 3* sup

3 µέρες

28 – 30/10

4 µέρες

28 – 31/10

Δίκλινο

184

245

3ο άτοµο

130

165

3ο άτοµο ως 10 ετών

95

115

Μονόκλινο

245

335

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν • Διαμονή στο MARGARONA ROYAL 3* sup στην Πρέβεζα • Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.