Skip to main content

Βάλια Κάλντα 28η Οκτωβριου 2020 απο 239,00

 «Με τα φθινοπωρινά χρώματα της Βάλια Κάλντα»

25 - 28/10

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Άρτα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30. Μέσω Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, Αμφιλοχίας, φτάνουμε στην Άρτα για να δούμε το θρυλικό της γεφύρι. Χρόνος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε προς Γιάννενα, για επίσκεψη στο Μουσείο Π. Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Αργότερα εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Epirus Palace 5*. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

2η μέρα: Στράτα – Περιβόλι – Πυρήνας Βάλια Κάλντα

Μπουφέ πρόγευμα. Στη Βάλια Κάλντα δηλαδή τη ζεστή κοιλάδα της Πίνδου, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα δασικά οικοσυστήματα, πραγματικό μουσείο της φύσης, εξελίσσεται η εκδρομή - εμπειρία μας ανάμεσα σε μαυρόπευκα, έλατα, δρύες και αγριολούλουδα. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές ερμηνείας της φύσης. Με τζιπ 4Χ4 (έξοδα ατομικά) θα προσεγγίσουμε τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα έως και το Αρκουδόρεμα, τα νερά του οποίου συναντώνται με αυτά του Αώου ποταμού και θα βιώσουμε την εμπειρία μιας βατής πεζοπορίας στον θαυμαστό κόσμο της κοιλάδας με εκλεκτή καθοδήγηση από τον κύριο Απόστολο Διανέλλο, δασοπόνο, συνοδό άγριας φύσης και στο τέλος της ξενάγησης θα μοιραστεί μαζί μας ορισμένα μυστικά επιβίωσης στην άγρια φύση και θα μας προσφέρει ένα μοναδικό αγιορείτικο κέρασμα. Μετάβαση με τα 4Χ 4 στο χωριό Περιβόλι όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα και ξεκούραση. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

3η μέρα: Σμίξη  - Σπήλαιο – Σαμαρίνα – Τρίκομο 

Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομική εξόρμηση. Η Σμίξη το κοντινότερο χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλιτσας; Είναι στο δρόμο μας, συνεχίζουμε για το χωριό Σπήλαιο στη βάση του Όρλιακα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Παναγία την Σπηλιωτισσα  που έχει χτιστεί το 1633 και έπειτα στάση για καφέ. Ακολουθεί μετάβαση στη Σαμαρίνα, πασίγνωστο χωριό χτισμένο στο Σμολικά στα 1650 μ. υψόμετρο μέσα σε τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς, εκεί θα έχουμε και το χρόνο να γευματίσουμε (έξοδα ατομικά) και η μέρα μας τελειώνει στο Τρίκομο με επίσκεψη στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Δ.Μακεδονίας, του Αζίζ Αγά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Πηγές Αώου - Μέτσοβο

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου. Υπέροχη διαδρομή και εξαιρετικό τοπίο γύρω από το φράγμα και ευκαιρία για μοναδικές φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Μέτσοβο με επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Λαογραφικό Μουσείο Αρχοντικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά) κ.α. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το Μέτσοβο, να ψωνίσετε τα τοπικά προϊόντα ή ξυλόγλυπτα ή  για φαγητό (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή                      

 

 

  4 μέρες

25 - 28/10

Κρατήσεις έως 12/10

Κρατήσεις από 13/10

Δίκλινο

239

252

3ο άτομο

200

210

3ο άτομο ως 12 ετών

105

105

4ο άτομο  ως 12 ετών

175

182

Μονόκλινο

332

355

       

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. • Διαμονή στο Epirus Palace 5* στα Γιάννενα. • Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφέ πρωινό και δείπνο). • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας. • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.