Skip to main content

Πανδαισία Πίνδου-Απαράμιλλα Τοπία Καλοκαίρι 2020 από 645,00

«Εκεί που ζουν οι αετοί ..»

Με ημιδιατροφή και επιλεγμένα delux ξενοδοχεία!

Καμένα Βούρλα, Μονή Αγάθωνος, Καρπενήσι, Προυσός, Κορυσχάδες, Λίμνη Κρεμαστών, Άρτα, Ιωάννινα, Σπήλαιο Περάματος, Νησί Παμβώτιδας, Κάστρο Ιωαννίνων, Τζουμέρκα, Ιερή Μονή Τσούκας, Πράμαντα, Καλαρρύτες, Ζαγόρια, Μονoδένδρι, Χαράδρα Βίκου, Καλπάκι, Γρεβενά, Χωριό Σπήλαιο, Βοβούσα, Μέτσοβο, Σαμαρίνα, Μετέωρα, Ελάτη, Περτούλι, Κόζιακας, Μουζάκι, Λίμνη Πλαστήρα

Αναχωρήσεις: 10,20,31 Ιουλίου & 10,21,31 Αυγούστου ‘20 

10ημέρες

 

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ- ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ-ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση και πρωινή αναχώρηση με μικρές στάσεις μέχρι την άφιξη μας στην διάσημη λουτρόπολη, τα παραθαλάσσια Καμένα Βούρλα. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας πάνω στο κύμα. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στην Ιερή μονή Αγάθωνος, το μοναστήρι του 14ου αιώνα, με την επιβλητική του εκκλησία, βρίσκεται στην γραφική πλαγιά του όρους Οίτη μέσα σε πλούσιο πράσινο. Το μοναστηριακό συγκρότημα με τις πηγές και τα παρεκκλήσια αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και σημαντικό προσκύνημα με φοβερή θέα. Άφιξη στο γοητευτικό Καρπενήσι με τα πράσινα έλατα και τα πέτρινα αρχοντικά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : AVARIS HOTEL 5*

Διατροφή : Δείπνο.

 

2η ημέρα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΡΟΥΣΟΣ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Πρωινό και αναχώρηση. Η περιήγηση μας ξεκινά από τον Προυσό τον καλά κρυμμένο παράδεισο, με τις καταπράσινες πλαγιές και τα τρεχούμενα νερά του. Εκεί θα κάνουμε στάση για προσκύνημα στην  ιερή μονή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Το ιστορικό μοναστηριακό συγκρότημα, που δεσπόζει πάνω σε λαξευμένο βράχο ανάμεσα στις άκρες των βουνών, προσδίδει ένα αίσθημα κατάνυξης και σεβασμού. Διαθέτει μαγευτική θέα στις πράσινες βουνοκορφές, ενώ η θέση του δεν είναι καθόλου τυχαία αφού έχει στρατηγική σημασία. Η ιερή μονή είναι αφιερωμένη  στην Κοίμηση της Θεοτόκου και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα όλης της Ελλάδας καθώς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του ευαγγελιστή Λουκά, προσελκύει όλο τον χρόνο πλήθος πιστών. Κατά την επιστροφή μας προς το καταπράσινο Καρπενήσι θα επισκεφτούμε τις Κορυσχάδες. Το χωριό απέχει μόλις δέκα λεπτά από το Καρπενήσι, μοιάζει άθιχτο στο πέρασμα του χρόνου και μας μαγεύει με την άγρια ομορφιά του, τις πηγές και τα πράσινα πλατάνια που ξεδιπλώνονται δεξιά και αριστερά. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε ανάμεσα στα πετρόχτιστα σπιτάκια του και να γευματίσετε σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Επιστροφή στο μαγευτικό Καρπενήσι και ελεύθερος χρόνος ώστε να θαυμάσετε μόνοι σας τα παραδοσιακά σπίτια και τα τουριστικά μαγαζιά στον καταπράσινο καμβά που τα περιβάλλει. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : AVARIS HOTEL 5*

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο.

 

3η ημέρα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ-ΑΡΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αφού αποχαιρετήσουμε την Ελβετία της Ελλάδας, ξεκινάμε την περιήγησή μας στην ονειρική λίμνη Κρεμαστών. Η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας είναι με διαφορά και η πιο όμορφη, ενώ η έντονη πυκνή της βλάστηση σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο. Φωλιασμένη ανάμεσα στα βουνά των Αγράφων, δημιουργήθηκε από το συναπάντημα τεσσάρων ποταμών και διαθέτει πλούσια υδρόβια ζωή. Σύντομη επίσκεψη για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε βόρεια για την ιστορική Άρτα, στην πανοραμική ξενάγηση θα δούμε την παλιά πόλη και το θρυλικό γεφύρι της, με την σπουδαία αρχιτεκτονική, που όλη η ιστορία του αποτυπώνεται στην φράση «Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν», καθώς υπήρξε για χρόνια φυσικό σύνορο της ελεύθερης Ελλάδας με την οθωμανική αυτοκρατορία. Ελεύθερος χρόνος για ένα ευχάριστο διάλειμμα από το ταξίδι μας. Βολτάρετε στην όμορφη πόλη της Άρτας και απολαύστε τον καφέ σας. Αργά το βράδυ άφιξη στην μαγευτική πόλη των Ιωαννίνων με την μακραίωνη ιστορία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : EPIRUS PALACE 5*

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο.

 

4η ημέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ-ΚΑΣΤΡΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα στις ομορφιές που κρύβει η σύγχρονη πόλη των Ιωαννίνων. Θα επισκεφτούμε το ξεχωριστό σπήλαιο Περάματος ένα από τα ομορφότερα και το δεύτερο σε σειρά, μεγαλύτερο της χώρας μας. Μέσα από μία εκπληκτική διαδρομή θα θαυμάσουμε το θαύμα της φύσης με τους φωτισμένους σταλαγμίτες και σταλακτίτες και θα ενημερωθούμε πλήρως για την ιστορία του, εμπειρία που θα κερδίσει σίγουρα μικρούς και μεγάλους. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το «νησί χωρίς όνομα» που δίνει ανάσα στη λίμνη της Παμβώτιδας με τους μύθους και τις παραδόσεις που το συνοδεύουν. Θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι, το οποίο θα βρούμε στην αισθαντική προκυμαία κάτω από τα τείχη της ζωντανής καστροπολιτείας και σε μόλις δέκα λεπτά θα είμαστε εκεί. Το νησάκι της Παμβώτιδας μας καλωσορίζει στο δικό του παλμό, περιτριγυρίζεται από πλούσια βλάστηση, αγριολούλουδα και άλλα φυτά που ξεδιπλώνονται δεξιά και αριστερά. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια του και να δοκιμάσετε στις ταβέρνες του νησιού καραβίδες και βατραχοπόδαρα, τα παραδοσιακά πιάτα των Ιωαννίνων, αγνάντι στο γαλάζιο του ουρανού που καθρεπτίζεται στη λίμνη. Στο νησί έχουμε ακόμη την δυνατότητα για  προσκύνημα στη μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην άκρη του οικισμού καθώς και το μουσείο του Αλή Πασά εκεί όπου εκτελέστηκε. Αμέσως μετά την μικρή μας κρουαζιέρα, θα κάνουμε στάση στο οχυρωμένο κάστρο των Ιωαννίνων. Βρίσκεται στην παλιά πόλη, χτισμένο στο νοτιοανατολικό άκρο της, που εκτείνεται μέχρι τη μικρή βραχώδη χερσόνησο η οποία εισχωρεί στη λίμνη της Παμβώτιδας. Εκεί, θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο γνωστούς πύργους του Θωμά που βρίσκεται σε μικρή απόσταση δεξιά της σημερινής κεντρικής πύλης αλλά και τον Πύργο του Βοημούνδου. Η καστρινή πολιτεία που χωρίζεται στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική Ακρόπολη με την δική της πέτρινη πύλη, διαθέτει πολλά ακόμη ιστορικά σημεία και μνημεία. Το Ιτς Καλέ με την απερίγραπτη θέα και την οθωμανική αρχιτεκτονική, το Βυζαντινό μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα και κειμήλια από την  Παλαιοχριστιανική περίοδο έως και τους νεότερους χρόνους καθώς και το θησαυροφυλάκιο, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα θαυμάσουμε κάνοντας μια μεγάλη ιστορική αναδρομή. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε μόνοι σας την υπόλοιπη παραμυθένια πόλη και να απολαύσετε την νυχτερινή ζωή της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : EPIRUS PALACE 5*

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο.

 

5η ημέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΙΕΡΗ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ-ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για τα χωριά των Τζουμέρκων, όπου πρώτα θα κάνουμε στάση στην  ιερή μονή Παναγίας Τσούκας. Η καλοδιατηρημένη μονή  βρίσκεται επάνω σε βραχώδη περιοχή στο χείλος της Τσούκας με εκπληκτική θέα στον Άραχθο ποταμό και την απότομη χαράδρα του. Τόσο οι λεπτομέρειες στο εξωτερικό χώρο του, με την τοξωτή πύλη  όσο και το εσωτερικό με τις παλιές εικόνες θα σας ενθουσιάσουν. Επόμενη στάση μας το ξεχωριστό χωριό Πράμαντα, το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων. Αμφιθεατρικά χτισμένο με τα πέτρινα σπίτια του, είναι ένα χωριό μέσα στο πράσινο. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την άγρια φύση και να ανασάνετε τον καθαρό και φρέσκο αέρα. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην ιερά Μονή Κηπίνας. Η  εντυπωσιακή ιερή μονή ορθώνεται σε λαξευμένο βράχο και σε απότομη χαράδρα 200 μέτρων πάνω από τον Καλαρρύτικο ποταμό. Αποτέλεσε κρύπτη, στην οποία πολλές οικογένειες βρήκαν καταφύγιο στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους Τούρκους. Η θέα στην κατάφυτη πλαγιά και όλο το σκηνικό προκαλεί δέος. Επόμενος σταθμός μας οι Καλαρρύτες το διαμάντι των Τζουμέρκων με τον καλά διατηρητέο οικισμό του. Τα λιθόχτιστα σπιτάκια σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση και τις τρεχούμενες πηγές, άξια το χαρακτηρίζουν παραμυθένιο χωριό και θα σας κερδίσει σίγουρα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής μέσα στις βελανιδιές και τα πλατάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : EPIRUS PALACE 5*

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο.

 

6η ημέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΙΑ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για το ξακουστό Μονοδένδρι με την πλούσια βλάστηση. Περιτριγυρισμένα από αιωνόβια δέντρα, στις πλούσιες αποχρώσεις του πράσινου βρίσκονται τα περίφημα ζαγορίτικα αρχοντικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Θα επισκεφτούμε, στην συνέχεια, την πετρόχτιστη Ιερή Μονή Αγίας Παρασκευής που δεσπόζει πάνω σε γκρεμό με τα όμορφα καλντερίμια της που οδηγούν σε αυτή, θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας για βόλτα αλλά και για να δοκιμάσουμε τις φημισμένες παραδοσιακές πίτες της περιοχής. Επόμενη στάση το φαράγγι του Βίκου. Η θέα από το φαράγγι κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα ενώ συγκαταλέγεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα και το μεγαλύτερο βάθος. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο τεράστιας ιστορικής σημασίας Καλπάκι. Άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αγώνα του ‘40, ο γραφικός οικισμός με τις λιθόστρωτες πλατείες και τα παλαιά αρχοντόσπιτα συνδέει τη πόλη των Ιωαννίνων με την Κόνιτσα. Θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και μέσα από τα εκθέματά του, θα κάνουμε μια αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα και στο πεδίο της μάχης, όπου διαδραματίστηκαν οι μάχες των Ελλήνων φαντάρων, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να σταματήσουν την εισβολή των Ιταλών. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε το ιστορικό χωριό και να αγναντέψουμε στο λόφο πάνω από τον οικισμό του Καλπακίου, το γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα του αγνώστου στρατιώτη, που ορθώνεται αγέρωχο και στο οποίο φυλάγεται το οστεοφυλάκιο των πεσόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : EPIRUS PALACE 5*

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο.

7η ημέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΓΡΕΒΕΝΑ-ΧΩΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ(ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ)-ΒΟΒΟΥΣΑ-ΠΗΓΕΣ ΑΩΟΥ-ΜΕΤΣΟΒΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αποχαιρετάμε την πόλη των Ιωαννίνων και συνεχίζουμε, μέσω της Εγνατίας οδού για τα Γρεβενά, όπου από εκεί ξεκινά και η ημέρα μας, περνώντας από την μεγαλούπολη των μανιταριών  κατευθυνόμαστε στο μαγευτικό χωριό Σπήλαιο. Στην καρδιά της Βάλια Κάλντα στο όρος Όρλιακας, είναι χτισμένο το καταπράσινο “κρησφύγετο” με τα γάργαρα νερά, τα καρποφόρα δέντρα, τα λιθόχτιστα σπίτια και γεφύρια. Στο παραδοσιακό χωριό θα κάνουμε στάση για φαγητό και περίπατο όπου θα θαυμάσουμε το φυσικό κάλλος, το οποίο εκτείνεται μπροστά μας σχηματίζοντας ένα σαγηνευτικό τοπίο. Επόμενος προορισμός, ο παραμυθένιος οικισμός της Βοβούσας. Σκαρφαλωμένη ανάμεσα σε  ρυάκια και πυκνά δάση από έλατα, βρίσκεται το πιο απόμακρο χωριό του Ζαγορίου, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα χωριά. Ο μαγευτικός οικισμός χωρίζεται στα δύο από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αώου και ενώνεται με περίτεχνη τοξωτή γέφυρα. Ελεύθερος χρόνος να χαθείτε ανάμεσα στα περιποιημένα πετρόχτιστα σπιτάκια, να φωτογραφήσετε το ζωντανό θαύμα της φύσης και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεδάκια. Επόμενη στάση οι πηγές Αώου. Η εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη των πηγών Αώου βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μετσόβου, πάνω σε βουνό με πράσινο καμβά και ύψος 1360 μέτρων. Το κάλλος της φύσης θα σας παρασύρει, ελεύθερος χρόνος για απαθανατίσετε το μοναδικό τοπίο. Άφιξη αργά το βράδυ στο  πανέμορφο Μέτσοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων ανάμεσα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο, το γραφικό Μέτσοβο παρά την αυξημένη επισκεψιμότητά του, δεν χάνει τον  παραδοσιακό του χαρακτήρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα του Μετσόβου. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Hotel Kassaros (Απαράμιλλος ξενώνας στην κεντρική πλατεία Μετσόβου)

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

8η ημέρα ΜΕΤΣΟΒΟ(ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΒΕΡΩΦ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ)-ΣΑΜΑΡΙΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου  πριν την αναχώρηση για την Σαμαρίνα, θα ξεναγηθούμε στην ορεινή πολιτεία του Μετσόβου. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το αρχοντικό Τοσίτσα, το οποίο στεγάζει το Λαογραφικό μουσείο του Μετσόβου όπως και την πινακοθήκη που αποτελεί ένα μουσείο νεοελληνικής τέχνης που μας ξυπνά ξεχασμένες μνήμες.  Επιπλέον θα κάνουμε προαιρετική στάση στο οινοποιείο Αβέρωφ, όπου μέσα από την επίσκεψή μας, θα μάθουμε την ιστορία του. Βόρεια του Μετσόβου απλώνεται σε  καταπράσινη βλάστηση και τρεχούμενες πηγές το υψηλότερο χωριό των Βαλκανίων η Σαμαρίνα, σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Η κυρά του Σμόλικα,  βρίσκεται χτισμένη ανατολικά του ομώνυμου βουνού, το ξακουστό χωριό, στην καρδιά της Πίνδου με τους γενναίους κατοίκους του οι οποίοι έχουν πολεμήσει γενναία απέναντι σε όλους τους εχθρούς που ήρθε αντιμέτωπη η χώρα μας, τους τελευταίους αιώνες διαθέτει μεγαλοσύνη και άγρια φυσική ομορφιά που θα θαυμάσουμε στον ελεύθερο χρόνο μας εκεί. Επιστροφή  στο Μέτσοβο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές: HOTEL KASSAROS(Απαράμιλλος ξενώνας στην κεντρική πλατεία Μετσόβου)

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

9η  ημερά ΜΕΤΣΟΒΟ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΕΛΑΤΗ-ΚΟΖΙΑΚΑΣ-ΜΟΥΖΑΚΙ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου. Στην συνέχεια, παίρνουμε τον δρόμο για τα απόκοσμης ομορφιάς Μετέωρα που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό. Η επίσκεψή μας αποκτά θρησκευτικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον. Τα Μετέωρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς προσκυνήματος, τόποι ελπίδας με συνεχή  παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι και σήμερα. Από τις τριάντα αυτές μονές οι έξι λειτουργούν έως σήμερα και προσδίνουν ένα αίσθημα δέους και μεγαλοπρέπειας με τα επιβλητικά μοναστήρια της Μονής Αγίου Στεφάνου, τη Μονή Βαρλάαμ, τη Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, το Μεγάλο Μετέωρο, τη Μονή Αγίας Τριάδας και τη Μονή Ρουσσάνου. Άξιο θαυμασμού το λιτό εσωτερικό τους, με τις πανέμορφες τοιχογραφίες τους που διατηρήθηκαν στα βάθη των αιώνων, παρά τις καταστροφές και τις λεηλασίες που δέχθηκαν. Αφού περάσουμε το καταπράσινο βουνό Κόζιακα, συνεχίζουμε για το χωριό Περτούλι. Το όρος Κόζιακα, με τις βραχώδεις πλαγιές, τα δασωμένα φαράγγια με την πλούσια βλάστηση, πνιγμένο από έλατα και  οξιές, έχει συγκαταλεχθεί στον Εθνικό Κατάλογο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φύση 2000 (Natura 2000) και αξίζει σίγουρα τον θαυμασμό μας. Άφιξη στο Περτούλι με το Αλπικό τοπίο του. Χτισμένο σε 1200 μέτρα ύψος, χαμένο ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα είναι ένα θέρετρο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα καθώς το τοπίο και ο παραδοσιακός οικισμός συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσετε  παραδοσιακά γλυκά και να απολαύσετε τον καφέ σας με άρωμα Άλπεων. Επόμενη στάση η Ελάτη, ένα από τα πιο δημοφιλή και μεγαλύτερα χωριά του νομού Τρικάλων. Το όνομα του δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς είναι αμφιθεατρικά κρυμμένο ανάμεσα σε θεόρατα έλατα που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό ορεινό τοπίο. Ελεύθερος χρόνος για να γευματίσετε σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, στην περιοχή Μουζάκι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : MOUZAKI PALACE 4*sup

Διατροφή : Πρωινό και δείπνο.

 

10η ημέρα ΜΟΥΖΑΚΙ- ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα. Αποχαιρετούμε το Μουζάκι και αναχωρούμε για τη λίμνη Πλαστήρα, την γνωστή σε όλους, τεχνητή όαση. Η θέα προς την λίμνη Πλαστήρα και τις γύρω βουνοκορφές κυριολεκτικά θα σας συνεπάρει καθώς δημιουργεί ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Το τεχνητό θαύμα, η λίμνη Πλαστήρα, περιτριγυρίζεται από ένα πανέμορφο τοπίο, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, γεμάτο έλατα και αντιθέσεις του πράσινου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας η οποία δημιουργήθηκε στη  θέση του αρχαίου ποταμού Ταυρωπός. Θα έχετε τον χρόνο να μάθετε όλη την ιστορία του εντυπωσιακού φράγματος που οφείλει την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, το οποίο έδωσε με την σειρά του πνοή στη γύρω περιοχή. Έχοντας συλλέξει απίθανες εικόνες από τα καταπράσινα και ιστορικά μέρη που επισκεφτήκαμε στις όμορφες περιοχές της Ελλάδας μας, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής ξεκούραστοι και πιο πλούσιοι από ποτέ, έτοιμοι για τον επόμενο ταξίδι. Άφιξη στην Αθήνα.

Διατροφή : Πρωινό

Τιμή κατ’ άτομο : 645€

1Ο παιδί έως 12ετών : 495€

Μονόκλινο : 825€

 

 


Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*.(Avaris hotel 5* Καρπενήσι, Epirus Palace 5* Ιωάννινα, Kassaros Hotel Μέτσοβο, Mouzaki Palace 4*).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.

 

Σημείωση :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη .

 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι διαμονής και δημοτικοί φόροι. Στην Ελλάδα ο φόρος διαμονής, βάση σχετικού νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Οι τιμές αλλάζουν ανά τύπο ξενοδοχείου και αφορούν την διαμονή του πελάτη σε δωμάτιο/σουίτα ανά διανυκτέρευση. Πιο συγκεκριμένα:

Τύπος Ξενοδοχείου

Τιμές

Ξενοδοχείο 3*:

1.50€

Ξενοδοχείο 4*:

3,00€

Ξενοδοχείο 5*:

 4,00€