Skip to main content

Ορεινά Θέρετρα Πίνδου Αγίου Πνεύματος 2020 από 168,00

Ιωάννινα - Μέτσοβο - ( Βάλια Κάλντα ) - Βοβούσα - Τεχνιτή Λίμνη Αωού - Γεφύρι Αζίζ αγά - Σαμαρίνα - Ανίτσα - Μουσείο Μηλιάς Γρεβενά

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 5/6 , 4 ΗΜΕΡΕΣ

 

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30, στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, επίσκεψη στην πόλη της Ναυπάκτου και την όμορφη παραλία Γριμπόβου. Η διαδρομή μέσω ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ συνεχίζεται για την πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και το γραφικό νησάκι που φιλοξενεί και το ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ΜΕΤΣΟΒΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και η ημέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου, σε ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε εκδρομή με 4Χ4 (έξοδα ατομικά), για πεζοπορία στον ακατέργαστο Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα (Πυρήνας εθνικού δρυμού και αρκουδόρεμα). Αργά το μεσημέρι και αφού επιστρέψουμε από την Βάλια Κάλντα, επόμενος σταθμός μας η ΒΟΒΟΥΣΑ, όπου είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Η διαδρομή μας προς το ΜΕΤΣΟΒΟ μοναδική, αφού περνά από την Τεχνητή λίμνη του Αώου τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος, που κατασκευάστηκε το 1987, με επτά φράγματα που έχουν γίνει για την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των γύρω περιοχών. Βρίσκεται 20 χλμ. βορειοανατολικά του Μετσόβου σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, ανάμεσα σε 2 εθνικά πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου. Είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με πολλά νησάκια στο εσωτερικό της λίμνης, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και η όμορφη ‘ περιπλάνηση’ στον γύρω ορεινό όγκο της Πίνδου συνεχίζεται με το ψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας “το γεφύρι Αζίζ Αγά” κοντά στο Τρίκωμο. Ακολουθεί η ΣΑΜΑΡΙΝΑ ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μέτρα περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την νοτιοδυτική πλευρά του Νομού, για να επισκεφθούμε το ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ στην Ανίτσα, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, δείπνο, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5,02μ., από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την πόλη των ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Η διαδρομή μας προς την Αθήνα συνεχίζεται με ενδιάμεση στάση στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών Μονόκλινο
168€ 148€ 243€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις, στο παραδοσιακό ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
  • Τρία πρωινά σε μπουφέ .
  • Τρία δείπνα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φόρος ξενοδοχείου.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τα έξοδα της προαιρετικής εκδρομής με τζιπ και συνοδό – ξεναγό δάσους (επιστήμονα δασοπόνο) στη Βάλια Κάλντα, καθώς και ελαφρύ γεύμα (πικ νικ στο δάσος) 35 € ανά άτομο.