Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 Ιωάννινα …η πόλη των γραμμάτων & των τεχνών ΑΠΟ 185,00

Αναχωρήσεις: 5 ημέρες:  23/12/2016 & 30/12/2016 
4 ημέρες:  23/12/2016, 30/12/2016 & 05/01/2016
Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 13/11/2016.
Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%


1η ημέρα: Αθήνα – Αμφιλοχία – Ιωάννινα

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση αλλά και προαιρετικό φαγητό στην πόλη της Αμφιλοχίας, θα φτάσουμε αργά το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τον πρώτο μας καφέ μας στην παραλίμνια περιοχή και στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιωάννινα – Σπήλαιο Περάματος – Μέτσοβο

Πρωινό σε μπουφέ και σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο μας θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Περάματος. Το σπήλαιο αποτελεί τμήμα κοίτης υπόγειου ποταμού, που διανοίχθηκε κατά την προτεταρτογενή εποχή, ηλικίας δηλαδή 1.500.000 χρόνων περίπου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και την Πινακοθήκη του Τοσίτσα και θα περπατήσουμε στην πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά. Μετά το φαγητό μας (προαιρετικά) θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ, εντός του ξενοδοχείου θα πραγματοποιηθεί εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ιωάννινα – Κόνιτσα – Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Μπουραζάνι

Πρόγευμα σε μπουφέ και ξεκινάμε την σημερινή μας ημέρα με την  Κόνιτσα, κωμόπολη της Ηπείρου περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Έπειτα αναχώρηση για το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, την Παναγιά Μολυβδοσκέπαστη που εικάζεται ότι κτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πωγωνάτο. Τελευταίος μας σταθμός το περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι 2.050 στρεμμάτων και ιδρύσεως το 1916. Εντός του πάρκου φιλοξενούνται ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοπρόβατα και ζαρκάδια. Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του πάρκου για να θαυμάσουμε σε φωτογραφική απεικόνιση όλα τα είδη των Φυτών, όλα τα Ορχιδοειδή, τις πεταλούδες, τα Ερπετά, τα Αμφίβια, τις Λιμπελούλες και τα Ορθόπτερα της περιοχής «Μπουραζάνι». Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στα Ιωάννινα. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μονοδένδρι – Χαράδρα Βίκου – Πόλη Ιωαννίνων

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για ένα από τα Ζαγοροχώρια, το γραφικό Μονοδένδρι με τα παραδοσιακά αρχοντικά και την Ριζάρειο Σχολή. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η Χαράδρα του Βίκου. Προαιρετικό φαγητό σε παραδοσιακό ταβερνάκι του χωριού και επιστροφή στα Ιωάννινα με ελεύθερο χρόνο. Μπορούμε να επιβιβαστούμε στα βαρκάκια και να επισκεφθούμε το Νησάκι, όπου θα απολαύσουμε τη γραφικότητά του αλλά και το σπίτι του Αλή Πασάπου λειτουργεί ως μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μουσείο Βρέλλη – Ναύπακτος – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Εκ νέου αναχώρηση και μέσω Ναυπάκτου όπου θα πραγματοποιήσουμε στάση για προαιρετικό φαγητό θα φτάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Εξοχή 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (περιλαμβάνονται τα εορταστικά ρεβεγιόν με φαγητό και ζωντανή μουσική)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια & αρχαιολογικούς χώρους και όπου αλλού απαιτείται
  • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής στο ξενοδοχείο
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Αναχωρήσεις: 5 ημέρες:  23/12 & 30/12                   4 ημέρες:  23/12, 30/12 & 05/01

 

Πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής:

1η ημέρα: Αθήνα – Μέτσοβο – Ιωάννινα

2η ημέρα:Μονοδένδρι – Χαράδρα Βίκου – Πόλη Ιωαννίνων

3η ημέρα:Κόνιτσα – Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Μπουραζάνι

4η ημέρα: Ιωάννινα – Σπήλαιο Περάματος – Μουσείο Βρέλλη – Ναύπακτος – Αθήνα

 

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 19/11.

 

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

 

Τιμή κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

Θεοφάνια

4 ημέρες

5 ημέρες

4 ημέρες

Δίκλινο

189 €

229 €

185 €

3ο άτομο ενήλικας

179 €

215 €

175 €

3ο άτομο παιδί έως 6

85 €

99 €

85 €

3ο άτομο παιδί 7 - 12

165 €

209 €

160 €

Μονόκλινο

239 €

295 €

235 €