Skip to main content

ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑ 2023! από 347€

Αναχώρηση 14-17/4/2023, με πούλμαν, 4 μέρες

Το «φιόρο του Λεβάντε»

1η μέρα - Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Κυλλήνη - Ζάκυνθος

Αναχώρηση 06:30 το πρωί για το λιμάνι της Κυλλήνης όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη Ζάκυνθο. Άφιξη στο νησί και παρακολούθηση της λιτανείας του Εσταυρωμένου. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και η συγκίνηση διαπερνά κάθε ψυχή, καθώς η πένθιμη λιτανεία αρχίζει υπό τους ήχους της φιλαρμονικής. Μαζί με τον Εσταυρωμένο λιτανεύεται και η περίφημη εικόνα της “Mater Dolorosa”, δηλαδή της Παναγίας του Πάθους. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας AQUA BAY HOTEL 5*. Το βραδάκι δείπνο μπουφέ, εκκλησιασμός σε κοντινό χωριό και ξεκούραση νωρίς, διότι ο Επιτάφιος της Μητρόπολης στην πόλη της Ζακύνθου, βγαίνει στις 4 το πρωί! Είναι η εμπειρία που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε. Ο ωραιότατος ύμνος “Τον Κύριο υμνείτε…”, τονισμένος στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική και που ψάλλεται από όλους, η ξακουστή “Gloria”, το “κομμάτι” (Πρώτη Ανάσταση) και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών που διαδραματίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σας εντυπωσιάσουν. Ακόμα ένα παμπάλαιο έθιμο που θα δούμε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου είναι οι “Μάντζιες”, η αλλαγή ή “κλοπή” των επιγραφών των καταστημάτων που στο τέλος συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δημαρχείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπουφέ πρόγευμα και λίγη ξεκούραση γιατί έπεται μία πραγματικά υπέροχη ημέρα!

2η μέρα - Μ. Σάββατο: Μουσεία Σολωμού & Κάλβου - Γύρος νησιού

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο μουσείο του Σολωμού και του Κάλβου (έξοδα ατομικά) καθώς και στην εκκλησία των Αγγέλων. Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Νικολάου, όπου χρόνος για “βαρκάδα” στις μοναδικής ομορφιάς Γαλάζιες σπηλιές (έξοδα ατομικά). Θα συνεχίσουμε με πανοραμική διαδρομή μέχρι την χιλιοφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου. Στάση για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά και συνεχίζοντας την ημέρα μας στο το χωρίο Μαχαιράδο, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησιά της Αγίας Μαύρας. Στα νότια του νησιού φτάνουμε μέχρι το Κερί και την υπέροχη λίμνη που φημίζεται για το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα και μέσω Λαγανά, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βραδάκι θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Η βραδιά συνεχίζεται στο ξενοδοχείο μας με πλούσιο Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο με μαγειρίτσα και πολλά εκλεκτά εδέσματα.

3η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Ζακυνθινή Πασχαλιά

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Γιορτινό μπουφέ πρόγευμα. Απολαύστε την ανοιξιάτικη μέρα στους άνετους χώρους του ξενοδοχείου χαλαρώστε στους κήπους του. Φυσικά μπορείτε να συμμετέχετε στο σούβλισμα του παραδοσιακού οβελία με την συνοδεία ούζου και των απαραίτητων μεζέδων. Ακολουθεί πατροπαράδοτο Πασχαλινό γεύμα με γλέντι από ζωντανή μουσική και τοπικές καντάδες! Το απογευματάκι ελεύθερο για βόλτα στην πόλη, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας και να περπατήσετε στο τοπικό πανηγύρι. Ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε να αφεθείτε για λίγο και στη ρομαντική ατμόσφαιρα των πανέμορφων της καφέ και μπαρ.

4η μέρα - Δευτέρα Πάσχα: Λόφος Στράνη - Μπόχαλη - Βασιλικός – Κυλλήνη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον ξακουστό Λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Στάση για φωτογραφίες και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το προάστιο της υψηλής κοινωνίας Μπόχαλη και την προστατευόμενη περιοχή της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα, στον Βασιλικό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Κυλλήνης, όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής μας για την Αθήνα.

14/4 ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 13:00

17/4 ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ 15:15

Τιμή κατ’ άτομο, 14-17/4, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

347

3ο άτομο

298

3ο άτομο έως 11,99 ετών

175

4ο άτομο έως 11,99 ετών

255

Μονόκλινο

469

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κυλλήνη με LEVANTE FERRIES (οικονομική θέση) • Μεταφορές εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο AQUA BAY HOTEL 5* • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων