Skip to main content

Εκδρομή στα Μεσσηνιακά Κάστρα

Κυπαρισσία - Αγία Θεοδώρα – Καλαμάτα - Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος – Αρχαία Ολυμπία - Καλό Νερό
Αναχωρήσεις: 10/04

1η ημέρα: 10/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα – Αρχαία Ολυμπία – Καλό Νερό)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μέσω της διαδρομής Κορίνθου – Πάτρας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, νωρίς το μεσημέρι φτάνουμε στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης και το μουσείο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τον τελικό προορισμό της ημέρας την παραλία Καλαμάτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, νηστίσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 11/04, Μεγάλο Σάββατο (Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος)
Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Βυζαντινό κάστρο της Κορώνης, την πλέον γραφική πόλη της Μεσσηνίας, το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Τελευταίος μας σταθμός η Πύλος, η όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μετά το μεσημεριανό φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία σε κοντινή Εκκλησία και επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 12/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι & απογευματινή βόλτα στην Κυπαρισσία)
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και έπειτα ελεύθερος χρόνος και κέρασμα μεζέδων συνοδείας ούζου και κρασιού μέχρι το μεσημεριανό Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστά αρνιά και διάφορα ακόμα παραδοσιακά φαγητά συνοδεία μουσικής και χορού. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στην κοντινή Κυπαρισσία για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 13/04, Δευτέρα του Πάσχα (Καλό Νερό – Αγία Θεοδώρα Βάστας – Ναύπλιο – Αθήνα)
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για να επισκεφτούμε, λίγο έξω από την Μεγαλόπολη στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, το θαύμα της φύσης, την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Μετά την επίσκεψή μας στο Παλαμήδι θα έχουμε χρόνο για φαγητό και περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Messinian Bay 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ (περιλαμβάνονται το Νηστίσιμο, το Αναστάσιμο και το Πασχαλινό γεύμα με μουσική)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις – ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αναστάσιμη λαμπάδα
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Τιμή κατ' άτομο

Ημέρες

Δίκλινο

3ο άτομο
ενήλικας

3ο άτομο
παιδί έως 6

3ο άτομο
παιδί 7-12

Μονόκλινο

4

230 €

200 €

95 €

155 €

310 €