Skip to main content

Ρομαντική Γερμανία, 6 ημέρες, από 748,00 - Καλοκαίρι 2014

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

(ΒΑΥΑΡΙΑ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΟΔΟΣ – ΡΗΝΟΣ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΑΛΣΑΤΙΑ)                                                

Μόναχο (2) – Κάστρο Νοϊζβανστάϊν – Ομπεραμμεργκάου - Ρότενμπουργκ – Βίρτσμπουργκ – Χαϊδελβέργη (2) – Μπάντεν – Μπάντεν – Στρασβούργο -  Κρουαζιέρα Ρήνου -   Μάινζ (1)  - Βιζμπάντεν - Φρανκφούρτη

6 μέρες / 5 νύχτες

Aναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη

1. ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Άφιξη και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε από τους Αγγλικούς κήπους, μια μεγάλη πράσινη όαση την οποία διασχίζει ο ποταμός Ιζαρ και θα συνεχίσουμε με το Πανεπιστήμιο, την Βιβλιοθήκη, το σπίτι που γεννήθηκε η  μετέπειτα αυτοκράτειρα Σίσσυ, την Αψίδα του Θριάμβου για να καταλήξουμε στην γνωστή για τα ακριβά μαγαζιά της Μαξιμιλιάν στράσσε. Στην οδό αυτή βρίσκεται και το Εθνικό θέατρο καθώς και το παλάτι των Βιτελσμπαχερ. Στην συνέχεια θα δούμε την Πλατεία Καρόλου, το κεντρικό Δικαστικό Μέγαρο και την Γλυπτοθήκη, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία αφιερωμένο στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα περιπλανηθούμε στην καρδιά της παλιάς πόλης όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Ασαμ και την πλατεία της Παρθένου της οποίας δεσπόζει το παλιό κτίριο του καινούριου Δημαρχείου. Θα καταλήξουμε στην καταπράσινη αυλή των Αυτοκρατόρων Rezidenz όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ ή κάποιο σνίτσελ για δείπνο.

2. ΜΟΝΑΧΟ (ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΖΒΑΝΣΤΑΙΝ – ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το νότο της Βαυαρίας. Στους πρόποδες των Άλπεων θα επισκεφθούμε ένα από τα  σημαντικότερα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα, το παλάτι Νόϊζβανστάϊν συνδεδεμένο με την προσωπική ιστορία του Λουδοβίκου Β΄. Το κάστρο είναι χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο ανάμεσα σε δυο λίμνες και με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του αποτέλεσε τον ιδεώδη τόπο ανεβάσματος θεατρικών παραστάσεων και όπερας. Συνεχίζουμε σε κοντινή απόσταση για το ιστορικό Ομπεραμεργκάου, γνωστό ως χιονοδρομικό κέντρο αλλά και την αναπαράσταση των παθών του Χριστού κάθε δεκαετία. Περπατώντας στην πόλη, θα δείτε από κοντά τις νωπογραφίες των σπιτιών με θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, δοσμένα με ρομαντικό τρόπο, βουκολικές αναπαραστάσεις από τη ζωή της υπαίθρου, την καθημερινότητα και κυρίως εικόνες από τον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών και του γερμανικού θρύλου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την εκκλησία του Πέτρου και Παύλου. Επιστροφή στο Μόναχο και διανυκτέρευση.

3. ΜΟΝΑΧΟ – ( ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ) -  ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση με πούλμαν για την γραφική Χαϊδελβέργη. Θα ακολουθήσουμε την επονομαζόμενη – ρομαντική οδό και θα περάσουμε από πλήθος μικρών πόλεων κατά μήκος της διαδρομής. Θα επισκεφτούμε  δύο από αυτές, το Ρότενμπουργκ και το Βίρτσμπουργκ. Το Ρότενμπουργκ, μια από τις σημαντικότερες μεσαιωνικές πόλεις της Βαυαρίας, παρά τις καταστροφές των τελευταίων 150 χρόνων, έχει διατηρήσει εξ ολοκλήρου τα τείχη που το περιβάλουν. Θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης, τις εκκλησίες, το μοναστήρι φραγκισκανών μοναχών, το παλιό κτίριο των φυλακών, τωρινό μουσείο εγκληματολογίας καθώς και μικρά ‘κουκλίστικα’ μαγαζιά όπου μπορούμε να κάνουμε αγορές σουβενίρ. Συνεχίζουμε με το Βίρτσμπουργκ, στις όχθες του ποταμού Μαιν, που είναι μια από τις ιστορικότερες και πλουσιότερες πόλεις του νότου. Εδώ και αιώνες είναι κέντρο παραγωγής κρασιών ποιότητας. Θα δούμε το πανεπιστήμιο, ένα από τα σημαντικότερα της Βαυαρίας, το μπαρόκ δημαρχείο, την παλιά στολισμένη με πλήθος αγαλμάτων πέτρινη γέφυρα αλλά και το παλιό επισκοπικό παλάτι Ρέζιντεντς, σημερινό μουσείο. Αργά το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Χαϊδελβέργη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Η Χαϊδελβέργη είναι μια από τις αρχαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης και για αυτό έγινε παγκοσμίως γνωστή. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Γερμανίας με πεζοδρομημένο κέντρο και στην κορυφή του λόφου, το επιβλητικό Schloss – κάστρο περιτριγυρισμένο από δάση και κρεμαστούς κήπους. Περπατώντας τον κεντρικό πεζόδρομο και μέχρι την παλιά πέτρινη γέφυρα του ποταμού Νέκαρ βλέπει κανείς μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονημάτων, όπως το παλαιό πανεπιστήμιο, την βιβλιοθήκη, το ξενοδοχείο των ιπποτών και το δημαρχείο. Ελεύθερο δείπνο στην παλιά πόλη, διανυκτέρευση.

4. ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ( ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΜΠΑΝΤΕΝ – ΜΠΑΝΤΕΝ & ΑΛΣΑΤΙΑ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την δυτική πλευρά του Μέλανα Δρυμού, το Μπάντεν-Μπάντεν. Είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας γνωστό για τις πηγές (Καρακάλα θέρμες) με τις θεραπευτικές ιδιότητες. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, όπου το ιστορικό της κέντρο, έχει καταταχθεί από την Unesco στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας. Μία πόλη με αυθεντικές παραδόσεις που είναι ταυτόχρονα μοντέρνα και κοσμοπολίτικη .Θα δούμε τον καθεδρικό της Νοτρ-Νταμ και το αστρονομικό της ρολόι, την ‘Πετίτ Φρανς’ (Μικρή Γαλλία-ιστορική συνοικία), τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια και τα κανάλια της πόλης. Θα θαυμάσουμε στην πλατεία Μπρολί και τα μεγαλοπρεπή της μνημεία. Χρόνος ελεύθερος για να γευματίσετε σε κάποια μπυραρία ή μικρό εστιατόριο χαρακτηριστικό της Αλσατίας.
Επιστροφή στην Χαϊδελβέργη.

5. ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ( ΚΑΣΤΡΟ ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ - ΒΙΖΜΠΑΝΤΕΝ) -  ΜΑΙΝΖ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το κάστρο της Χαιδελβέργης, σύμβολο του γερμανικού ρομαντισμού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία εκτός από την βιβλιοθήκη να επισκεφθούμε τον χώρο, όπου βρίσκεται το τεράστιο βαρέλι καθώς και το φαρμακευτικό μουσείο. Αφού απολαύσουμε την καταπληκτική θέα, άμεση αναχώρηση για την κοιλάδα του Ρήνου, όπου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα η οποία θα μας φέρει κοντά σε χωριουδάκια και μικρές πολιτείες σκαρφαλωμένες στους λόφους. Από το Saint Goar όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο μέχρι το Lorch όπου θα κατέβουμε, θα απολαύσουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές της κοιλάδας του Ρήνου (ανακηρύχθηκε το 2002 από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς). Τοπίο πνιγμένο στο πράσινο και κατάφυτο με αμπέλια. Ο κεντρικός Ρήνος είναι μια από τις σημαντικότερες κρασοπαραγωγούς περιοχές της Γερμανίας, χαμένη στους μύθους, με τον βράχο της Λορελέι, ενώ τα άπειρα κάστρα κρατάνε μέχρι σήμερα ζωντανή την ιστορία της περιοχής. Επιβίβαση στο πούλμαν, ολιγόλεπτη διαδρομή κατά μήκος του Ρήνου και άφιξη στην όμορφη λουτρόπολη Βιζμπάντεν. Εδώ στο κέντρο της παλιάς πόλης θα δούμε το κεντρικό κτήριο των λουτρών – σήμερα καζίνο, το παλαιό δημαρχείο – σήμερα έδρα του κρατιδίου του Χέσσεν, την εκκλησία των Ιησουιτών μοναχών, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το κοντινό Μάινζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση προτού ξεκινήσουμε μια πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη, όπου σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της θα δειπνήσετε (προαιρετικά). Γευθείτε τα φημισμένα τοπικά κρασιά και ποικιλίες ψητών αλλαντικών και λουκάνικων.


6. ΜΑΙΝΖ – (ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ) - ΑΘΗΝΑ  
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση της παλαιάς πόλης του Μαινζ, πρωτεύουσα της Ρηνανίας χτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου, στην συμβολή με τον ποταμό Μαιν, εμπορικό λιμάνι και λουτρόπολη από την Ρωμαϊκή περίοδο καθώς και οινοπαραγωγός περιοχή. Στην πόλη του Γκούτενμπεργκ θα δούμε τον καθεδρικό ναό, έναν από τους σημαντικότερους της χώρας, το εθνικό θέατρο, το μοναστήρι των Αυγουστίνων μοναχών καθώς και ερείπια της ρωμαϊκής περιόδου. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να επισκεφθείτε την αγορά ή να κάνετε μια τελευταία βόλτα στον Ρήνο μέχρι την ώρα που το πούλμαν θα μας μεταφέρει στην Φρανκφούρτη για ένα σύντομο πανοραμικό γύρο στην πόλη και στην συνέχεια στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη και τέλος του πιο ρομαντικού και όμορφου ταξιδιού σας.

 

Αναχωρήσεις: 6, 20, 27/7 και 3, 10, 25/8 – 6 ημέρες

2κλινο

1κλινο

Παιδί

Φόροι, Ασφ. & άλλα

€ 748

€ 888

€ 658

€ 158

 

Προσοχή: Οι τιμές ισχύουν μόνο για έγκαιρες κρατήσεις το αργότερο μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση. Διαφορετικά υπάρχει επιβάρυνση €50 το άτομο.


Σημειώσεις: 1) H σειρά των υπηρεσιών και επισκέψεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, 2) Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και αντίστροφα, 3) Όλες οι περιηγήσεις/ξεναγήσεις είναι πανοραμικές και δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα και το εισιτήριο στην κρουαζιέρα Ρήνου, 4) Απαραίτητα διαβατήρια νέου τύπου σε ισχύ ή ταυτότητες με λατινικά στοιχεία, 5) Λόγω συχνών αλλαγών προγραμμάτων, δρομολογίων, ναύλων, φόρων και λοιπών εξόδων, οι τιμές, τα προγράμματα και οι αναχωρήσεις των ταξιδιών θα πρέπει να επιβεβαιώνονται από τον πελάτη πριν την κράτηση θέσεων.



Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa / Aegean
•    Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία ( Holiday Inn Munchen, ΝΗ Heidelberg/ Marriott Heidelberg, Intercity Ηotel Mainz ή παρόμοια)
•    Πρόγευμα καθημερινά
•    Περιήγηση Μονάχου, Χαιδελβέργης, Βιζμπάντεν, Μάινζ, Φρανκφούρτης
•    Επίσκεψη στο Κάστρο Νοϊζβανστάϊν & Ομπεραμεργκάου
•    Επίσκεψη Ρότενμπουργκ &  Βίρτσμπουργκ
•    Επίσκεψη Μπάντεν Μπάντεν & Στρασβούργο
•    Επίσκεψη κάστρου Χαιδελβέργης
•    Κρουαζιέρα Ρήνου    
•    Ομαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης ταξιδιού
•    Τοπικός συνοδός του Γραφείου μας
 
Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων,  είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, τα έξοδα της κρουαζιέρας στον Ρήνο και ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.


Είσοδοι σε αξιοθέατα / κάστρα:
Kάστρο Χαιδελβέργης μαζί με το τελεφερίκ € 3,
Κάστρο Νοιζβανστάιν είσοδος με ξενάγηση € 11, Άμαξα για το κάστρο aller&retour  € 12 (εναλλακτικά  με τα πόδια, μια διαδρομή 20 λεπτών μέσα στο δάσος) (προαιρετικό),  Κρουαζιέρα στον Ρήνο € 15, Γλυπτοθήκη Μονάχου € 5 (προαιρετικό), Πινακοθήκη Μονάχου € 8 (προαιρετικό), πλοιάριο στο Στρασβούργο €12 (η διαδρομή περιλαμβάνει και το Ευρωκοινοβούλιο) (προαιρετικό).


Eνδεικτικές πτήσεις με Lufthansa / Aegean από Αθήνα   (ζητήστε μας ωράρια πτήσεων και από Θεσσαλονίκη)
Αθήνα – Μόναχο αναχ. 06.30 ή 08.30
Φρανκφούρτη – Αθήνα αναχ. 18.00 ή 21.30