Skip to main content

Παραμυθένιες Γιορτινές Πόλεις Της Ρομαντικής Γερμανίας - Δεκέμβριος 2019 από 485,00

Αναχώρηση: 19 Δεκεμβρίου

6 ημέρες

 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΒΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Συνέχεια της διαδρομής μας η πόλη της Νυρεμβέργης η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, και θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (περιήγηση) - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στην περιήγηση της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο. Η πόλη είναι ένα εμπνευσμένο μείγμα ιστορικών κτηρίων και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, από τότε που ανακατασκευάστηκαν τα κατεστραμμένα από τον πόλεμο κτήρια, αλλά και δημιουργήθηκαν νέα. Η «καρδιά» της χτυπά στη Μαρίενπλατς, που αποτελεί το κέντρο δεκάδων εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γύρω της βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά κτήρια όπως το Δημαρχείο με το ρολόι, ενώ λίγο πιο κάτω είναι η υπαίθρια αγορά τροφίμων, απ’ όπου ξεκινά και ο παράδεισος του αγορών. Με την άφιξη στη πόλη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η γνωριμία μας με την πόλη του Μονάχου θα αρχίσει από το Ολυμπιακό χωριό με το Ολυμπιακό Πάρκο που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει την 20ή Ολυμπιάδα, που διεξήχθη το 1972 Καταλαμβάνει έκταση 3.000 στρεμμάτων και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γκίντερ Μπένις . Περιλαμβάνει το Ολυμπιακό Χωριό, το Κέντρο Τύπου, τον Ολυμπιακό Πύργο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Διαθέτει επίσης 43 χλμ. δρόμων και 32 λίμνες. Στη συνέχεια της περιήγησής μας θα θαυμάσουμε τα κλασικά κτίρια, τις όμορφες πλατείες και τα γοτθικά μνημεία της πόλης. Θα περιηγηθούμε στη γοητευτική και πολύβουη Μαρίεν πλατς που συμπληρώνουν η στήλη με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας το γοτθικού ρυθμού Παλαιό Δημαρχείο και τη παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου (12ου αιώνα), που χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία μπαρόκ. Η ανάβαση στην κορυφή του καμπαναριού της, αλλά κυρίως το αποκαλυπτικό πανόραμα της πόλης από ύψος 92 μ., θα σας κόψουν την ανάσα. Θα συνεχίσουμε με τον Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους (ύψους 109 μ.), που αποτελούν σήμα κατατεθέν της βαυαρικής πρωτεύουσας. Σε μικρή απόσταση από την Μαρίενπλατζ -πάντα μέσα στα όρια του ιστορικού κέντρου- η κιτρινόχρωμη μπαρόκ εκκλησία Τεατίνερ κίρχε (17ου αιώνα) διακρίνεται για τον πλούσιο εξωτερικό και εσωτερικό της διάκοσμο. Στο μικρό παρεκκλήσι βρίσκονται οι τάφοι του βασιλιά Mαξιμίλιαν του 2ου και της συζύγου του βασίλισσας Μαρίας, ενώ στην κρύπτη είναι θαμμένα 13 μέλη της οικογένειας των Βίτελσμπαχ, μεταξύ των οποίων και ο βασιλιάς Όθωνας της Ελλάδας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - (ΙΝΣΜΠΡΟΥΓΚ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ίνσμπρουκ που είναι κτισμένο δίπλα στις όχθες του ποταμού Ιν. Στη περιήγηση μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο του. Η Αψίδα του Θριάμβου, η Στήλη της Αγίας Άννας, το Δημαρχείο, η Χρυσή Στέγη – έμβλημα της πόλης, το παλάτι Χόφμπουργκ θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Η βόλτα στους πλακόστρωτους δρόμους της παλαιάς πόλης μοιάζει με ένα μικρό ταξίδι στην εποχή των Αψβούργων. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αυτοκρατορικό Σάλτσμπουργκ. Mετά από μία θαυμάσια διαδρομή, θα φτάσουμε στη γενέτειρα του Mότσαρτ. Eδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Σάλτσαχ. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Kαθεδρικό Nαό της πόλης και το Aββαείο του Aγ. Πέτρου. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Αναχώρηση για την αριστοκρατική Βιέννη . Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης για τη πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Hotels: Forsthaus Nürnberg Fürth 4*, Sheraton City Center 4*, Austrian Trend Ananas Vienna 4*

Χρεώσεις                                       Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                485€

Τιμή σε μονόκλινο                            635€

Παιδικό(σε τρίκλινο)                         425€

Φόροι αεροδρομίων                          175€

Επιβάρυνση ημιδιατροφής καθημερινά 60€

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα - Φρανκφούρτη & Βιέννη - Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνο σε μενού 3 πιάτων καθημερινά σε τοπικά εστιατόρια(προαιρετικό)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρος Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται

Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Αθήνα – Φρανκφούρτη A3 830 08.25 – 10.25
Bιέννη – Αθήνα A3 4021 09.40 – 13.00