Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Χριστούγεννα 2019 από 575.00

Μόναχο, Νυρεμβέργη, Δρέσδη,  Βερολίνο, Μαγδεμβούργο, Φρανκφούρτη

Αναχώρηση: 23 Δεκεμβρίου
7 ημέρες

1η μέρα:    ΑΘΗΝΑ   – ΜΟΝΑΧΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο, πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. ‘Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα   ΜΟΝΑΧΟ   
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας περιήγηση από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα.  Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε  ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης με καταστήματα, γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια και θα συνεχίσουμε με τη Χοφμπροιχάους, μια από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλάτς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατο σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ  - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΔΡΕΣΔΗ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την  Νυρεμβέργη την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος.  Άφιξη το απόγευμα  στη Δρέσδη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΔΡΕΣΔΗ   –  ΒΕΡΟΛΙΝΟ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην πανέμορφη  Δρέσδη που είναι η πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας,  μία πόλη – υπαίθριο μουσείο, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της "Φλωρεντίας του βορρά" και που, τότε, ήταν πολύ περισσότερα. Στην  περιήγηση μας θα θαυμάσουμε το Τσβίγκερ, τμήμα των ανακτόρων του βασιλιά της Σαξονίας, με την  πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντέντσλος, το Δημαρχείο, και την περίφημη εκκλησία Φράουενκιρχε. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Βερολίνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( ξενάγηση πόλης) 
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Περγάμου, που χρωστά το όνομά του στον περίφημο Βωμό της Περγάμου, ο οποίος δεσπόζει στην κεντρική αίθουσα, και φιλοξενεί μία από τις διασημότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτυλιχτεί η ιστορία της που σφράγισε την εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου και την ιστορία της Ευρώπης. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ και την Ποτσντάμερ Πλατς με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες εναλλάσσονται τα μνημεία της αυτοκρατορικής εποχής με τα κτήρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόιντ «Τσάρλι» τα απομεινάρια του Τείχους θα μας μεταφέρουν νοερά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου θα απολαύσετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τίεργκαρτεν, στη βόρεια πλευρά του οποίου βρίσκεται το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η Καγκελαρία, η Βουλή και πολλές πρεσβείες. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση

6η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ  – ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ  – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Μαγδεμβούργο, μία από τις παλαιότερες πόλης της Γερμανίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Έλβα, με κορυφαίο αξιοθέατο την υδάτινη γέφυρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στη  δυναμική  αλλά και μεγαλοπρεπή  πόλη της  Φρανκφούρτης  τη πόλη των μεγάλων αντιθέσεων. Από τη μία οι υπερσύχρονοι γυάλινοι  ουρανοξύστες  με τα  πανίσχυρα τραπεζικά ιδρύματα και  από την άλλη, η γενέτειρα του Γκαίτε με το όμορφο μεσαιωνικό κέντρο, τη μποέμικη συνοικία Σάχζενχάουζεν με τα δαιδαλώδη σοκάκια αλλά και η πόλη των μουσείων, των εντυπωσιακών πάρκων και της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης πολλών εθνικοτήτων.  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την  πτήση της επιστροφής μας.
‘Αφιξη στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα.

 

Χρεώσεις  Early Booking  Τιμή 
 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο  575€  675€
 Τιμή σε μονόκλινο  795€  895€
 Παιδική τιμη (μέχρι 12 ετών)  495€  595€
 Φόροι αεροδρομίου, επίναυλος καυσίμων
& Check points
 175€  175€

                                            

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μόναχο &  – Φρανκφούρτη – Αθήνα   με την Lufthansa.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, Four points by Sheraton Munich Center 4*, Holiday Inn City South Dresden 4*, Pestana Berlin Tiergarten 4*, Novotel Francfurt City 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης./ Φ.Π.Α
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά στη Φρανκφούρτη (2,00€ ).
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Πτήσεις

23 Δεκεμβρίου ’19    LH 1751  Αθήνα – Μόναχο                     12.55     14.30   

29 Δεκεμβρίου ’19    LH 1282  Φρανκφούρτη – Αθήνα          12.30     16.15

 

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.