Skip to main content

Ρομαντική Αλσατία Μέλανας Δρυμός - Μόναχο Καθαρά Δευτέρα 2019 από 445.00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7 Μαρτίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Μόναχο , περιήγηση πόλης – Στρασβούργο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο με LUFTHANSA. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείοο HILTON 4* ( www.hilton.com ) . Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο
Πρωινή αναχώρηση για την περιήγηση στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame και το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Επίσης θα περιηγηθούμε στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία - το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες και τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ που διαρρέει την πόλη, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία πιθανόν να οφείλει και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Επόμενος σταθμός μας θα είναι στην γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το Καζίνο, το κτίριο-κόσμημα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο Στρασβούργο . Διανυκτέρευση

3η μέρα: Στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ
Σήμερα θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και χωριά με ξύλινα κουκλίστικα σαλέ του περίφημου Μέλανα Δρυμού. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, στην οποία θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία). Φθάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), στην περιοχή του Τρίμπεργκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Στρασβούργο , Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού - Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα ερείπια των τριών κάστρων του και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής",με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Στρασβούργο – Μόναχο - Αθήνα
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι το αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Η περιήγηση στο Μόναχο ενδέχεται να γίνει και την τελευταία μέρα . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7 Μαρτίου    5 μέρες

 

Τιμή Κατά άτομο                                  

Δίκλινο                                                445
3ο άτομο έως 12 ετών                        395
Μονόκλινο                                           595                                                                      

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: € 185

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA
    LH - ATH - MUC LH 1755 06:00 - 07:35  
    MUC - ATH LH 1754 20:50 - 00:15
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HILTON
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
  • check points-parking € 20/άτομο
  • αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα