Skip to main content

Στη μαγεία των Χριστουγεννιάτικων αγορών της Ρομαντικής Γερμανίας 18 Δεκεμβρίου 2018 από 395,00

Δρέσδη, Ερφούρτη, Νυρεμβέργη, Βύρτσμπουργκ, Ρότενμπουργκ , ,Μπαιρόιτ

5 μέρες
Aναχώρηση: 18 Δεκεμβρίου

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΒΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Συνέχεια της διαδρομής μας η πόλη της   Νυρεμβέργης η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, και θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

2η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στην περιήγηση της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης . Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο στην εορταστική Νυρεμβέργη με τους στολισμένους δρόμους, το μεσαιωνικό κάστρο , τη παλιά πόλη, αποτελεί έναν από τα πιο όμορφα σκηνικά για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:   ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΙΡΟΙΤ - ΔΡΕΣΔΗ   
Πρωινό. Aναχώρηση για το Μπαιρόιτ πόλη της βόρειας Βαυαρίας αλλά και η πόλη που μεγάλωσε ο συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο Ερμιτάζ , το Μουσείο του Βάγκνερ την όπερα Φέστπιελχάους , το Δημαρχείο Nταχτεράς , καθώς και τον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την γοητευτική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον βομβαρδισμό των βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγεννήθηκε και απέκτησε ξανά την παλιά της αίγλη μαγεύοντας τους επισκέπτες της Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:   ΔΡΕΣΔΗ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στη περιήγησή μας Θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα της Σαξονίας, το μπαρόκ Τσβίνγκερ, το περίφημο σγκράφιτο Φίρστεντσουνγκ (παρέλαση δουκών), τη γιγαντιαία Φράουενκιρχε, τον Καθεδρικό Ναό (Χόφκιρχε), το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στην υπέροχη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης η να γνωρίσουμε τα μεγάλα πάρκα της όπως το Γκρόζεν Γκάρντεν που περιλαμβάνει ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ένα μπαρόκ ανάκτορο, λίμνες και ένα τρενάκι που κάνει στάσεις διαπερνώντας το μεγαλύτερο μέρος του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΔΡΕΣΔΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό . Χρόνος ελεύθερος   ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Δρέσδης για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.  

                                                          

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο               395 €                                                                                                                                              

Τιμή σε μονόκλινο                          515 €                                            

Παιδικό ( μέχρι 12 ετών )                 265 €                                                  

Φόροι αεροδρομίων                        150 €                                            

Σημείωση: Η παιδική τιμή είναι για παιδιά μέχρι 12 ετών με διαμονή στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.

Σημείωση: Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη 70 έως 90 €, & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 140 €.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικό εισιτήριο   Αθήνα – Φρανκφούρτη με την AegeanAirlines.
  • Αεροπορικό εισιτήριο Δρέσδη –Αθήνα με την AegeanAirlines.  
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,       ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Check point 15 €

 

Πτήσεις

18 Δεκεμβρίου    Αθήνα – Φρανκφούρτη   08.25   10.25

22 Δεκεμβρίου   Δρέσδη – Αθήνα              09.00   12.45

 

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.