Skip to main content

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΦΩΤΑ 2018-2019 από 745,00

Ρόττενμπουργκ, Μπάμπεργκ, Στρασβούργο, Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ, Μπάντεν Μπάντεν, Φρανκφούρτη

ΑΝΑΧ.: 21, 26 Δεκεμβρίου, 2 Ιανουαρίου 5,6 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Νυρεμβέργη/Ξενάγηση πόλης, Χριστουγεννιάτικη αγορά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα του χρηματιστηρίου και τραπεζών, θεωρείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil, που είναι η χαρά του shopping και αναχώρηση για Νυρεμβέργη. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο και την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindlesmarkt (έως τις 24 Δεκ., νωρίς το μεσημέρι). Τακτοποίηση στο κεντρικό και πολυτελές ξενοδοχείο SHERATON GRAND 5* (www.starwoodhotels.com).

2η μέρα: Νυρεμβέργη - Μπάμπεργκ - Νυρεμβέργη
Πρωινή αναχώρηση για το μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένο και αυτό σε επτά λόφους. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (10ου-13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία - το παλαιό Δημαρχείο που υπέστη ζημιές το 1945, το παλαιό και το νέο Ανάκτορο, καθώς και τον γραφικό πύργο Άλτενμπουργκ του 10ου αιώνα. Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Επιστροφή το μεσημέρι στη Νυρεμβέργη και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και την Χριστουγεννιάτικη αγορά της.

3η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Στρασβούργο
Πρωινή αναχώρηση για την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ, ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, δείτε τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Αλσατίας, που βρίσκεται κοντά στα γαλλογερμανικά σύνορα και αποτελεί έδρα σημαντικών διεθνών θεσμών, όπως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HILTONSTRASBOURG 4* sup. (www.hilton.com). Ελεύθερος χρόνος στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, που είναι από τις μεγαλύτερες της Γαλλίας. Ένα γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Κλεμπέρ με φόντο τον Καθεδρικό ναό, μετατρέπει όλη την πόλη σε έναν τόπο παραμυθένιο!

4η μέρα: Στρασβούργο, Ξενάγηση πόλης
Πρωινή περιήγηση στο Στρασβούργο, όπου θα δούμε τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame και το εντυπωσιακό αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες και τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ που διαρρέει την πόλη, στον οποίο μάλιστα, η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ".

5η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ - Στρασβούργο
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα ερείπια των τριών κάστρων του και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ, την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα. Επιστροφή στο Στρασβούργο.

6η μέρα: Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Φρανκφούρτη - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει, γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το ιστορικό Καζίνο, το κτίριο-κόσμημα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση μας στην Αθήνα

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Στις αναχωρήσεις 26/12 και 2/1 το πρόγραμμα είναι 5ήμερο. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21/12 6ΗΜ & 26/12 & 2/1 5ΗΜ

 

21/12 6ΗΜ

26/12 & 2/1 5ΗΜ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 4*

745 €

645 €

3ο άτομο έως 12 ετών

545 €

495 €

Μονόκλινο

1.045 €

895 €

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων + 185€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SHERATONCARLTON 5* στη Νυρεμβέργη ή παρόμοιο
  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HILTON4* ή παρόμοιο στο Στρασβούργο
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

*Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check points, parking 20€/άτομο, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

A3

21 DEC

ATH

FRA

A3 830 08:25 - 10:25

26 DEC

FRA

ATH

A3 833 18:00 : 21:50

A3

26 DEC

ATH

FRA

A3 830 08:25 - 10:25

30 DEC

FRA

ATH

A3 833 18:00 : 21:50

A3

02 JAN

ATH

FRA

A3 830 08:25 - 10:25

06 JAN

FRA

ATH

A3 833 18:00 : 21:50