Skip to main content

Νυρεμβέργη Πάσχα - Πρωτομαγιά 2018 από 495,00

Early booking!
Βαμβέργη – Ρότενμπουργκ – Ρέγκενσμπουρκ – Βαλχάλα -Μόναχο
5 μέρες
Αναχωρήσεις : 05, 27/04

1η μέρα: Αθήνα – Νυρεμβέργη (ξενάγηση)
Πρωινή πτήση για το Μόναχο, άφιξη και μεταφορά στη Νυρεμβέργη. Ακολουθεί ξενάγηση στην παλιά πόλη, μια πραγματική… χρονομηχανή! Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι Γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω. Αναγεννησιακές κατοικίες, Μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, Νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.
2η μέρα: Βαμβέργη
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ (Βαμβέργη), στη Φραγκονία. Χτισμένο πάνω σε 7 λόφους, με εκπληκτική αρχιτεκτονική, παλαιοπωλεία και εννέα ζυθοποιίες με πάνω από 30 ποικιλίες της περίφημης Γερμανικής μπίρας. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό, χτισμένο το 1012. Χρόνος για να δοκιμάσετε μία από τις πολλές ποικιλίες μπίρας και τοπικές λιχουδιές της Φραγκονίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη για να δούμε το ειδικό δικαστήριο, την Κομαντατούρα και την αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ρότενμπουργκ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρότενμπουργκ. Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, καθώς όλα καταδεικνύουν ότι ο χρόνος στο Ρότενμπουργκ σταμάτησε στον Μεσαίωνα! Το όνομά της σημαίνει «κόκκινο φρούριο», λόγω του χρώματος στις σκεπές των κτιρίων, ενώ οι περισσότερες κατοικίες και τα καταστήματα χρονολογούνται από το 1560. Ο Μεσαίωνας… βρίσκεται εδώ σε κάθε λεπτομέρεια. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Ρέγκενσμπουργκ – Βαλχάλα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Ρέγκενσμπουργκ. Έχει περίπου 145.000 κατοίκους και βρίσκεται στην «καρδιά» της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από τον Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά Μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Συνεχίζουμε για την Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη «μεταφορά» του Παρθενώνα στον Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α’ της Βαυαρίας.  Η περιοχή είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό Δούναβη. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη και διανυκτέρευση.
5η μέρα: Νυρεμβέργη - Μόναχο (ξενάγηση) – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του Νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

05, 27/04

495€

545€

+150€

395€


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Μόναχο- Αθήνα  με Lufthansa Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Νυρεμβέργη στο NH Collection Nuremberg City 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
  • Έμπειρο συνοδό/αρχηγό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων €150
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Είσοδοι σε μουσεία & επισκεπτόμενους χώρους

Πτήσεις

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

05/04

Αθήνα

Μόναχο

06.05

07.35

LH 1755

09/04

Μόναχο

Αθήνα

19.05

22.30

LH 1754

 

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

27/04

Αθήνα

Μόναχο

06.05

07.35

LH 1755

01/05

Μόναχο

Αθήνα

19.05

22.30

LH 1754