Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ-ΑΛΣΑΤΙΑΣ-ΧΑΙΛΔΕΒΕΡΓΗ Καλοκαίρι 2017 από 639,00

SMART PRICE
7ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24,31/7&7,14/8

1η  ημέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΜΟΝΑΧΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας περιήγηση  από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε  ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα :  ΜΟΝΑΧΟ – ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό και αναχώρηση  για το Ρέγκενσμπουργκ, την πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας μέχρι το 1805, αγαπημένη πόλη των Κάιζερ. Έδρα των πρώτων ταχυδρομείων με σπουδαίο εμπορικό κέντρο. Σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη, όπου θα θαυμάσουμε από κοντά τα Μεσαιωνικά κτίρια, την Πέτρινη Γέφυρα που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από τους Σταυροφόρους κατά τη μετάβασή τους στους Ιερούς Τόπους. Θα δούμε το δημαρχείο , τον Καθεδρικό του Regensburg (αλλιώς γνωστός ως Dom St. Peter) που είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα Γοτθικής αρχιτεκτονικής της Γερμανίας, την εκκλησία του St. James, επίσης γνωστή ως Schottenkirche.    Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Νυρεμβέργη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία μα την πόλη.

3η ημέρα :   ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

Πρωινό . Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην όμορφη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Θα δούμε το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Τέλος αναχώρηση για την Χαϊδελβέργη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η ημέρα :   ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη γραφική Χαιδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Τέλος απολαύστε (προαιρετικά) μία νυχτερινή κρουαζιέρα. 

5η ημέρα :   ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ

Πρωινό . Αναχώρηση για το πανέμορφο Στρασβούργο. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενός μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1176 και ολοκληρώθηκε το 1439 μετά από πολλές τροποποιήσεις. Ο Ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηρίστηκα δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλαιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται "Petite France", δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Κολμάρ , την πρωτεύουσα του κρασιού . Άφιξη και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφήστο ξενοδοχείο.

6η ημέρα :   ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ

Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη υπέροχη μέρα από την Κοιλάδα Ρήνου: Ο ποταμός με τα πολλά πρόσωπα Για τους Γερμανούς, ο Ρήνος είναι το μεγάλο, αιώνιο ποτάμι, γνωστό και ως «ποτάμι του πεπρωμένου». Στα νερά του έχουν ταξιδέψει αναρίθμητοι άνθρωποι και χάρη σ’ αυτόν έχουν διαδοθεί θρησκείες, γλώσσες, έθιμα. Κατάφυτοι αμπελώνες «κατηφορίζουν» στις απότομες πλαγιές των λόφων και από αυτούς παράγεται το φημισμένο κρασί του Ρήνου. Πάνω από σαράντα μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια δεσπόζουν στην κοιλάδα κάνοντας το σκηνικό να μοιάζει παραμυθένιο. Ξεκινώντας από το St Goarshausen θα καταλήξουμε στο Ρουντεσχάιμ . Το χωριό αυτό είναι ξακουστό για το Eiswein το παγωμένο κρασί που παράγεται στην κοιλάδα του Ρήνου από υπερώριμα σταφύλια τα οποία παραμένουν ατρύγητα στο κλήμα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα :   ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – WUZBURG – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, πόλη που εκτός από έδρα του Χρηματιστηρίου, τραπεζών και πολιτιστικό κέντρο της Γερμανίας θεωρείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιντ. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil που είναι η χαρά του shopping. Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής μας.

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Ρομαντικός Δρόμος Γερμανίας - Βαυαρία 7ημ

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

● 24/07
● 31/07
● 07/08
● 14/08

Super 8 City West 3* Μόναχο
Novotel am Messezentrum 4* Νυρεμβέργη
Leonardo Hotel  Walldorf 4* Χαϊδελβέργη
ή παρόμοια 

ημικεντρικά

πρωινό

639 €

689 €

290 €

215 €

Aegean Airlines
εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Μόναχο
08:35-10:15
Φρανκφούρτη-Αθήνα
18:00-21:55

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150€.
Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 23kg ανά άτομο. Check Point και φόρος Γερμανίας 20 €