Skip to main content

ΣΑΞΟΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ Πάσχα 2019 από

ΔΡΕΣΔΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ KÖNIGSTEIN – ΟΡΟΣΕΙΡΑ ELBSANDSTEINGEBIRGE- ΒΕΡΟΛΙΝΟ –ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ASISI

Αναxώρηση: 26/04
5 ημέρες

Δώρο
Η είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου
Η είσοδος στο Πανόραμα Αsisi

1η ημέρα: Αθήνα – Βερολίνο – Δρέσδη
Αφού συγκεντρωθούμε στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την προγραμματισμένη ώρα , θα πετάξουμε για την Πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών θα αναχωρήσουμε νότια για την πανέμορφη Δρέσδη. H μεσαιωνική πόλη, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, κυρίως δε όταν περνάμε πάνω από τη γέφυρα του Ελβα και βλέπουμε τα εντυπωσιακά μέγαρα και τους ναούς που καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά του. Και όμως, αυτή η ειδυλλιακή εικόνα, που αποτυπώνεται με την πρώτη ματιά στη μνήμη του επισκέπτη, απέχει πολύ από το σκηνικό της επόμενης των σφοδρών βομβαρδισμών και της κόλασης που προξένησαν τα συμμαχικά αεροσκάφη το Φεβρουάριο του 1945. Ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης που τη λατρεύουν αλλά και οι Γερμανοί, που καταφθάνουν από άλλα μέρη της χώρας, δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι από το αποτέλεσμα των εργασιών αναστήλωσης, όπως τη βλέπουμε σήμερα. Όλα αυτά θα σας μαγέψουν και θα σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή.

2η ημέρα: Σαξονική Ελβετία–Φρούριο Königstein– Οροσειρά Elbsandsteingebirge
Η σημερινή ημέρα θα αποτυπωθεί για πάντα στην μνήμη σας , λόγω της ομορφιάς των τοπίων που θα επισκεφθούμε, αλλά και το μεγαλείο της φύσης . Μόνο ένας υπέροχος ζωγράφος θα μπορούσε να εμπνευστεί αυτή την ομορφιά. Το φρούριο Königstein , ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Γερμανίας , με κτίρια διαφόρων ρυθμών (μπαρόκ, γοτθικού, νεοαναγεννησιακού) , έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την εκπληκτική θέα, στην κοιλάδα του Έλβα και την οροσειρά Elbsandsteingebirgeπου θυμίζει GrandCanyon. Χτισμένο πάνω σε ένα βράχο 40 μέτρων , χρησιμοποιήθηκε στην πάροδο των χρόνων για μοναστήρι ,φυλακές , καταφύγιο και τόπος αναψυχής και ξεφαντώματος Ηγεμόνων και Δουκών της εποχής. Το εθνικό πάρκο της Σαξονικής Ελβετίας , χαρακτηρίζεται από βραχώδεις σχηματισμούς , βαθιές κοιλάδες , τραπεζοειδή βουνά και εντυπωσιακά φαράγγια. Το μεγαλύτερο τμήμα της οροσειράς είναι από ψαμμίτη που δημιουργείτε από τον ποταμό Έλβα. Μετά το τέλος της εκδρομής , επιστροφή στη Δρέσδη.

3η ημέρα: Δρέσδη ξενάγηση – Βερολίνο
Ξεκινούμε την ξενάγησή μας στην Ιστορική πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας , μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της .Ειδικά στην παλιά πόλη ,στην οποία και θα ξεναγηθούμε , αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωση της όπως επίσης και τεράστια χρηματικά ποσά. Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Σέμπερ ,το ανακτορικό συγκρότημα Τσβίνγκερ σε ρυθμό αναγεννησιακό , που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Βερολίνο.

4η ημέρα: Βερολίνο ξενάγηση – Πανόραμα Περγάμου του ASISI
Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων και τη διάσημηΚουρφούρστερνταμ (Ku’Dam). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ , Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα , όπως η στήλη των Εσαρχαδδών. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομωνύμου Μουσείου , είναι κλειστός για ανακαίνιση ,γι αυτό θα μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα ,όπου από τον περασμένο Νοέμβριο , εκτίθεται η καταπληκτική δουλειά του Πέρση Αρχιτέκτονα YadegarAsisi , με θέμα την Αρχαία Πέργαμο. Το οπτικοακουστικό showπου θα δούμε σίγουρα θα μας μαγέψει γιατί είναι κάτι το μοναδικό. Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να λειτουργήσουν , για να μπορέσετε να μεταφερθείτε νοερά στην εποχή αυτή. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους.

5η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα – Πτήση για την Αθήνα
Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη περπατώντας, γνωρίζοντας τη γερμανική κουλτούρα και την μοντέρνα αυτή πρωτεύουσα, προτείνουμε μία βόλτα να ακολουθήσετε διαδρομές ανάλογα με τα γούστα σας. Θα σας πει τα μυστικά της πόλης αλλά και αι πώς να την απολαύσετε μέσα από υπέροχες διαδρομές από πάρκα και πολυσύχναστους δρόμους. Για όσους επιθυμούν μία βόλτα ακόμα με ποδήλατα θα σας αποζημιώσει! Προτείνουμε επίσης επίσκεψη σε κάποιο από τα ενδιαφέροντα Μουσεία ή μια βόλτα στα υπέροχα Πάρκα της πόλης ή τον Ζωολογικό Κήπο και το Ενυδρείο ή μία βόλτα στο γνωστό SonyCenter, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Κινηματογράφου. Ξεκουραστείτε στα όμορφα Kaffe στο κέντρο με θέα στην απλωμένη πόλη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πρόχειρο φαγητό στο πόδι, τα γευστικότατα λουκάνικα στα κιόσκ, είναι must. Προαιρετικά προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Σπρεέ που διασχίζει την πόλη.γευστικότατα λουκάνικα στα κιόσκ, είναι must. Προαιρετικά προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Σπρεέ που διασχίζει την πόλη. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

5 ημέρες

HOLIDAY INN DRESDEN CENTER 3*SUP

&

BERLIN BERLIN 4*

€ 595

€ 795

€ 495

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean Airlines
  • 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* superiorστη Δρέσδη
  • 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*στο Βερολίνο
  • Τοπικός Έλληνας Συνοδός – Ξεναγός
  • Δώρο είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου
  • Δώρο η είσοδος στο Πανόραμα Αsisi
  • Μεταφορές ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Πλούσιο πρόγευμα καθημερινά σε μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων (€180)
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό

Πτήσεις AEGEAN AIRLINES  : 26-30/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

A3 820

08.30

10.25

ΒΕΡΟΛΙΝΟ- ΑΘΗΝΑ

A3 823

16.15

20.00