Skip to main content

Αυτοκρατορική Γερμανία Βερολίνο – Σαξωνία Καλοκαίρι 2018 από 539,00

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 30/7, 13/8, 22/8

Highlights

  •     Γνωρίστε την Δρέσδη, τα μνημεία και το ιστορικό κέντρο της. Περιηγηθείτε στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την «Μπαρόκ Σειρήνα».
  •     Ανακαλύψτε «το μικρό Παρίσι» της Σαξονίας, τη Λειψία, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.
  •     Επίσκεψη στην πόλη του Λούθηρου τη Βιτεμβέργη, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η θρησκευτική Μεταρρύθμιση.
  •     Εξερευνήστε σπιθαμή προς σπιθαμή το υπέροχο Βερολίνο.
  •     Θαυμάστε στο Μουσείο της Περγάμου τα αρχαία ελληνικά αριστουργήματα, όπως την Πύλη της Μιλήτου, καθώς και τον Ασυριακό Πολιτισμό με την Πύλη της Βαβυλώνας κ.ά.
  •     Επισκεφτείτε το Πότσδαμ και το πανέμορφο ανάκτορο του Σανσουσί και τον περιβάλλοντα χώρο.
  •     Κάντε μια βόλτα στο γραφικό Πότσδαμ.


1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΒΙΤΕΜΒΕΡΓΗ – ΛΕΙΨΙΑ – ΔΡΕΣΔΗ (Πτήση και ξεναγήσεις)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη του Μαρτίνου Λούθηρου, την Βιτεμβέργη, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η Μεταρρύθμιση που «γέννησε» το προτεσταντικό δόγμα.  Βλέπουμε το σπίτι του Λούθηρου και κάνουμε βόλτα στα γραφικά σοκκάκια. Συνεχίζουμε για την Λειψία για να επισκεφθούμε το «μικρό Παρίσι» της Σαξονίας, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία και επιστημονική μελέτη), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου, Λυρικά Θέατρα κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Βραδινή βόλτα στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης και δείπνο με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΡΕΣΔΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Ξενάγηση και οδική διαδρομή)
Πρόγευμα και ξεκίνημα για την δεύτερη εκτεταμένη περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά.  Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας την Γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο. Τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Ξενάγηση με Μουσείο της Περγάμου)
 Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στο Μουσείου της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από το Βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί*. Ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το «Κόκκινο Δημαρχείο», την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, την πλατεία Ζαντάρμεν, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως της ουρανοξύστες – στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
*Σημείωση: Στο μουσείο της ΠΕΡΓΑΜΟΥ γίνονται έργα αναστήλωσης και του κτιρίου και των αρχαιοτήτων. Τα έργα θα διαρκέσουν – της λένε οι ειδικοί – μέχρι το 2020!!! Το μουσείο της παραμένει  ανοικτό και αυτή τη στιγμή οι επισκέπτες βλέπουν  τα πάντα ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ! Τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία της, όπως η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ, η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ κλπ. Είναι επισκέψιμα.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΔΑΜ – ΣΑΝΣΟΥΣΙ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Πρωινή αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα ανάκτορα του Σανσουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης με ψυχροπολεμικά δράματα (γέφυρα κατασκόπων), αλλά και μέρη γαλήνης, όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Σανσουσί και τους γαλλικούς κήπους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό κέντρο του παλιού Πότσδαμ, και καταλήγουμε στη γραφικότερη πλευρά της πόλης, τη γραφική ολλανδική συνοικία με τα κοκκινότουβλα, ολλανδικού στυλ σπίτια. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στα μαγαζάκια, θα πάρουμε γεύσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια ή γλυκίσματα από τα «λιχουδάδικα» και θα αφεθούμε στην αύρα της επαρχιακής χαλάρωσης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτα στα μαγαζιά και άλλες δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Ημέρα ελεύθερη)
 Ημέρα ελεύθερη για να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια σας στα καταστήματα ή ακόμη για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή άλλο αξιοθέατο αυτής της μοναδικής κοσμοπολίτικης πόλης. Με τον έμπειρο ξεναγό και συνοδό σας, και με αφετηρία το κεντρικό σας ξενοδοχείο, πάνω στη λεωφόρο Kurfürstenstrasse, που σας δίνει μεγάλη ευκολία στις μετακινήσεις σας σε αξιοθέατα και καταστήματα, μπορείτε να σεργιανίσετε χαλαρά στην πόλη. Προαιρετικά το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό Spree. Η αναχώρηση γίνεται από διάφορες προβλήτες γύρω από τον Καθεδρικό Ναό. Διανυκτέρευση στο Βερολίνο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ
 Πρωινό ελεύθερο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα με Αegean - Τιμή από 549€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 549 € 210 €
  Twin Room 549 € 210 €
  Triple Room 549 € 210 €
  Single Room 729 € 210 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα με Lufthansa - Τιμή από 589€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 589 € 210 €
  Twin Room 589 € 210 €
  Triple Room 589 € 210 €
  Single Room 769 € 210 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα με Lufthansa - Τιμή από 539€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 539 € 210 €
  Twin Room 539 € 210 €
  Triple Room 539 € 210 €
  Single Room 719 € 210 €

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
  •     Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  •     4 διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο, στο ξενοδοχείο Berlin-Berlin City Center 4* και μία στην Δρέσδη στο Pullman Dresden.
  •     Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  •     Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία.
  •     Εκδρομές, μετακινήσεις, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  •     Ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη και τη Λειψία εντός της τιμής (όχι προαιρετική) - εκτός των εκδρομών 4ήμερης διάρκειας.
  •     Οι είσοδοι στο Μουσείο της Περγάμου και στα Ανάκτορα του Σανσουσί.
  •     Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και ξεναγός.
  •     Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 210
  •     Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία (εκτός του Μουσείου της Περγάμου και του Σανσουσί).

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

13/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:25

07:55

LH 2034

13/08/2018

ΜΟΝΑΧΟ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

09:00

10:05

LH 197

18/08/2018

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:45

19:55

LH 1284

18/08/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:20

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

22/08/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 2034

22/08/2018

ΜΟΝΑΧΟ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

09:00

10:05

LH 197

27/08/2018

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:45

18:55

LH 1284

27/08/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 820

30/07/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

08:40

10:35

Α3 823

04/08/2018

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

18:15

22:00