Skip to main content

Βερολίνο, Πότσνταμ Πάσχα / Πρωτομαγιά 2018 από 475,00

5 ημέρες
6/4, 27/4
Bonus price!

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βερολίνο
Άφιξη αεροπορικώς στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό μάλιστα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία. Σήμερα θα κάνουμε την απευθείας γνωριμία μας με το Βερολίνο, που αποτελεί την πόλη σύμβολο της επανένωσης της Γερμανίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην γνωστή λεωφόρο Κούνταμ, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ και θα επισκεφθούμε εσωτερικά το μουσείο της Περγάμου όπου φιλοξενούνται οι Πύλες της Βαβυλώνας και ο περίφημος ομώνυμος ναός. (Σημείωση: Η αίθουσα με τον Βωμό της Περγάμου είναι κλειστή για το κοινό λόγω ανακαίνισης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Επισκέψιμα εκθέματα είναι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου, οι Πύλες της Βαβυλώνας, το ξύλινο δωμάτιο από τη Συρία και η πρόσοψη του κάστρου της Ιορδανίας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Hμέρα 2η: Βερολίνο (Πότσδαμ)
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία εκδρομή στο γειτονικό Πότσδαμ, 30 χλμ. νότιοδυτικά του Βερολίνου. Το Πότσδαμ τώρα είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τη γέφυρα των κατασκόπων από την εποχή του ψυχρού πολέμου, όπως και για το περίφημο θερινό ανάκτορο «Σανσουσί, (Sanssouci), από το 18ο αιώνα, που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.
Στη γεωφυσική  διαμόρφωση του Πότσδαμ είναι πολύ έντονο το στοιχείο του νερού με τον ποταμό Χάφελ που το διασχίζει και μια σειρά διασυνδεδεμένων λιμνών μεταξύ των οποίων η Griebnitzsee, η Templiner See  να εναλλάσσονται  αρμονικά με τα φυσικά δάση και τα τεχνητά πάρκα από το 18ο και 19ο αιώνα σε συνδιασμό με την Παλαιά Πόλη ήδη από το 17ο αιώνα. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται  στα θρυλικά ανάκτορα Σανσουσί και Νέο Ανάκτορο που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Επιστρέφοντας στο Βερολίνο θα δείτε το ιστορικό Σεσίλιενχοφ, όπου το 1945 έλαβε χώρα η συνδιάσκεψη του Πότσνταμ, η τελευταία από τις 3 συναντήσεις των αρχηγών  του αντιχιτλερικου Συνασπισμού, οι αποφάσεις των οποίων καθόρισαν την παγκόσμια ιστορία μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Hμέρα 3η: Βερολίνο
Ελεύθερη μέρα στη διάθεσή σας. Η πρότασή μας είναι μια προαιρετική εκδρομή στο υπέροχο Μάισεν και στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη «Μπαρόκ Σειρήνα», τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Το παραμυθένιο Μάισεν είναι σημαντική Σαξονική πόλη και η αφετηρία του οίκου των Σαξόνων αρχόντων.
Αναχωρώντας από το Μάισεν κατευθυνόμαστε στη Δρέσδη. Η Δρέσδη είναι μέρος της μητροπολιτικής περιοχής του σαξονικού τριγώνου (Δρέσδη, Λειψία και Κέμνιτς), έχει δε μακροχρόνια ιστορία ως κύρια και βασιλική κατοικία για τους βασιλείς της Σαξονίας. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε εξωτερικά μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, τον ναό του παλατιού, τον έξοχα ανακαινισμένο ναό των γυναικών κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο, το βράδυ.
Ημέρα 4η: Βερολίνο
Μέρα ελεύθερη. Ακολουθείστε τις προτάσεις της συνοδού μας για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τον περίφημο ζωολογικό κήπο της πόλης ή να περπατήσετε σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφύρστενταμ Φρίντριχστρασε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, στη λεωφόρο Ούντερ ντερ Λίντεν ή στην πολύ εντυπωσιακή περιοχή της Πότσνταμερπλατς.
Ημέρα 5η: Βερολίνο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

  •     Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  •     Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, ρωτήστε μας για τις τιμές.

06/04/2018    
Δίκλινο    475€
Μονόκλινο 655€
Ξενοδοχείο Wyndham Excelsior 4*
Φόροι
175€

27/04/2018
Δίκλινο    525€    
Ξενοδοχείο Courtyard Marriott 4*/Ellington
Φόροι 175€
Μονόκλινο 770€

περιλαμβάνει

  •     Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines .
  •     Διαμονή: Σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*: Wyndham Excelsior/Courtyard Marriott/Ellington.
  •     Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  •     Μεταφορές.
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  •     Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  •     Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος τοπικός αρχηγός/διπλωματούχος ξεναγός.
  •     Φ.Π.Α.
  •     Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.


    Δεν περιλαμβάνονται

  •     Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  •     Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

 Αθήνα – Βερολίνο Α3 820 08.40

10.35

 

 Βερολίνο – Αθήνα Α3 823 16.15 20.00