Skip to main content

Μέλανας Δρυμός - Αλσατία - Χαϊδελβέργη Χριστούγεννα 2019, Πρωτοχρονιά 2020 από 795.00

Φρανκφούρτη, Στρασβούργο, Μπάντεν Μπάντεν, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ, Χαϊδελβέργη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22, 23, 29 Δεκεμβρίου
6 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Στρασβούργο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα του χρηματιστηρίου και τραπεζών, θεωρείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil, που είναι η χαρά του shopping και να επισκεφθούμε την Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Αναχώρηση για το Στρασβούργο και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* sup.(www.hilton.com). Ελεύθερος χρόνος στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, που είναι από τις μεγαλύτερες της Γαλλίας. Ένα γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Κλεμπέρ μετατρέπει όλη την πόλη σε έναν τόπο παραμυθένιο!  

2η μέρα: Στρασβούργο, Ξενάγηση, Μπάντεν Μπάντεν
Πρωινή περιήγηση στο Στρασβούργο, όπου θα δούμε τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame και το εντυπωσιακό αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες και τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ που διαρρέει την πόλη, στον οποίο μάλιστα, η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει, γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το ιστορικό Καζίνο, το κτίριο-κόσμημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ - Στρασβούργο
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ, την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα. Το Ρικβίρ θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνεται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Στρασβούργο - Στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ - Χαϊδελβέργη
Σήμερα θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και τα χωριά με τα ξύλινα κουκλίστικα σαλέ του περίφημου Μέλανα Δρυμού. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, στην οποία θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία). Φθάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), στην περιοχή του Τρίμπεργκ. Τελικός προορισμός της σημερινής μας μέρας είναι η παραμυθένια Χαϊδελβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* sup. (www.crowneplazaheidelberg.de). Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Χαϊδελβέργη, Ξενάγηση
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβείτε στο επιβλητικό Schloss (Κάστρο της Χαϊδελβέργης, εάν είναι ανοικτό, έξοδα ατομικά), για να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε επίσης στον εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπτστράσσε (Haupstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας (1.600 μέτρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Χαϊδελβέργη - Φρανκφούρτη - Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος το πρωί. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22, 23, 29 Δεκεμβρίου    6 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο                                      22, 23 Δεκ.                 29 Δεκ.

Δίκλινο                                                       795                           845                    

3ο άτομο έως 12 ετών                                 695                           745                    

Μονόκλινο                                                 1045                          1095                          

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: + € 200

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* στο Στρασβούργο και δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* sup. στην Χαϊδελβέργη (ή παρόμοια)   
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο ή Πρωτοχρονιάτικο Gala στο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις :

A3

22 DEC

ATH

FRA

A3 830 08:25 - 10:25

27 DEC

FRA

ATH

A3 833 18:00 - 21:45

A3

23 DEC

ATH

FRA

A3 830 08:25 - 10:25

28 DEC

FRA

ATH

A3 833 18:00 - 21:45

A3

29 DEC

ATH

FRA

A3 830 08:25 - 10:25

03 JAN

FRA

ATH

A3 833 18:00 - 21:45