Skip to main content

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στο Παρίσι 11 ημέρες 2023 από 2295

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23 Δεκεμβρίου     ~     11  μέρες                          

Τέχνη, Μόδα, Αγορές, Γαστρονομία

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο Moulin Rouge!

Εκδρομή στον δρόμο της Σαμπάνιας

   

Όσες φορές κι αν επισκεφτείτε το Παρίσι, τα Χριστουγεννιάτικα φώτα σας κάνουν να νιώθετε σα να είναι η πρώτη φορά. Η πρεσβευτής της παριζιάνικης φινέτσας, σας αποκαλύπτει τη ρομαντική εορταστική ατμόσφαιρα, τους μεγάλους οίκους μόδας, τις μπουτίκ κορυφαίων Γάλλων σχεδιαστών, τα αρώματα και τα καλλυντικά, τα καφέ και τα μπιστρό, τα διάσημα καμπαρέ, την όπερα, τα υπέροχα μουσεία και τις εξαιρετικές πινακοθήκες.

Στην Πόλη του Φωτός, η μαγεία βρίσκεται παντού και τα πάντα μπορούν να συμβούν…

 

1: 23/12.  Από την Αθήνα  στο γιορτινό Παρίσι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Παρίσι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Τροκαντερό (στάση 15 - 20΄), τον Πύργο του Άιφελ, το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της πρωτεύουσας και της ίδιας της χώρας, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γκραν και Πτι Παλαί, το Ινβαλίντ / Μέγαρο των Απομάχων με τον Τάφο του Ναπολέοντα, την Γέφυρα και την Πλας ντε λα Κονκόρτ, τους κήπους του Κεραμεικού, το Ορσέ, την Orangerie, την Ποντ Νεφ, το Ιλ ντε Λα Σιτέ, το Καρτιέ Λατέν, το Σαιν Ζερμαίν, τη Σορβόννη, το Πάνθεον, τους κήπους του Λουξεμβούργου, τον Άγιο Σουλπίκιο, την παμπάλαια εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε την Όπερα Garnier κ.ά. Μεταφορά, τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο HYATT REGENCY PARIS ETOILE 4* ( www.hyatt.com ), στην πλατεία Μαγιό και σε απόσταση περιπάτου από την Αψίδα του Θριάμβου και τη Σανς Ελυζέ.

 

2: 24/12.  Μουσείο Louis Vuitton και επίσκεψη στον λόφο των καλλιτεχνών τη Μονμάρτη

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Λουί Βουιτόν (Fondation Louis Vuitton), ένα ιδιωτικό μουσείο τέχνης και πολιτιστικό κέντρο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Μπερνάρ Αρνώ - διευθύνοντα συμβούλου του παγκοσμίου φήμης πολυτελούς γαλλικού οίκου Moët Hennessy Louis Vuitton. Βρίσκεται στο δάσος της Βουλώνης  και άνοιξε τις πύλες του το 2014. Ο σχεδιασμός του κτιρίου έγινε από τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, που εδώ και χρόνια δημιουργεί κτίρια - θαύματα, όπως το εμβληματικό Μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και το Συναυλιακό Κέντρο Walt Disney στο Λος Άντζελες. Πέρα από τα εκθέματα (τη μόνιμη συλλογή έργων του ιδρύματος με πίνακες των Μονέ, Πικάσο κλπ. και τις περιοδικές εκθέσεις μοντέρνας τέχνης), το ίδιο το οικοδόμημα είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Η κατασκευή από γυαλί και ατσάλι έχει τη μορφή ιστιοφόρου με πανιά, που με τον άνεμο δίνει την αίσθηση ότι κινείται, ενώ τα 12 γυάλινα πάνελ λειτουργούν σαν καθρέφτες και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο σας και νωρίς το βραδάκι να ανεβούμε στον λόφο της Μονμάρτης με τη Βασιλική της Ιεράς Καρδιάς και τους υπαίθριους ζωγράφους και μουσικούς, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα όμορφο δείπνο σε κάποιο από τα πολυάριθμα μπιστρό.

 

3: 25/12. Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στο Moulin Rouge 

Κατά τη σημερινή γιορτινή μέρα μπορείτε να επισκεφθείτε κάποια από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης. Επίσης, ακολουθώντας τα βήματα του Γούντι Άλεν από την ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούνα Παρκ (Musée des Arts Forains). Σε πρώην αποθήκες κρασιού διαμορφωμένες με φαντασία, παιδιά και ενήλικες μπορούν να ανέβουν σε vintage χρωματιστά καρουζέλ και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε παλιά παιχνίδια λούνα παρκ. Για δέκα μέρες στο τέλος κάθε χρόνου λαμβάνει χώρα εδώ το Festival du Merveilleux - μια σειρά εορταστικών παραστάσεων που μεταφέρουν τον θεατή σε άλλη διάσταση. Παραμυθάδες, μάγοι, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες και άλλοι καλλιτέχνες ενώνουν τις τέχνες τους δημιουργώντας ονειρικές ιστορίες. Οι παραστάσεις βασίζονται επίσης στην εικόνα, τον ήχο και την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. 3D θαύματα και οπτικές ψευδαισθήσεις βυθίζουν τους επισκέπτες στον κόσμο ενός μαγευτικού χωριού. Ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά, αλλά και στο παιδί που κρύβεται μέσα μας!

Το βράδυ ετοιμαστείτε για το δείπνο - προσφορά του Γραφείου μας στο θρυλικό καμπαρέ Moulin Rouge, δηλαδή Κόκκινος Μύλος, που ιδρύθηκε το 1889 και είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό από το καν καν που χόρευαν οι νεαρές χορεύτριες με τα ευλύγιστα κορμιά και την εξίσου ευλύγιστη ηθική… Η διακόσμηση του καμπαρέ αναδεικνύει μεγάλο μέρος του ρομαντισμού και της ατμόσφαιρας του Παρισιού της Μπελ Επόκ του τέλους του 19ου αιώνα.  

 

4: 26/12. Μέγαρο του Ναυτικού Hôtel de la Marine & δείπνο στον Πύργο του Άιφελ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε το Μέγαρο του Ναυτικού ή «Μέγαρο της Διαφύλαξης Επίπλων» ένα ιστορικό κτίριο στην Πλατεία Ομονοίας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μεταξύ 1757 και 1774 από τον αρχιτέκτονα Ανζ-Ζακ Γκαμπριέλ. Το πανομοιότυπο κτίριο στα δυτικά του κατασκευάστηκε την ίδια εποχή και αγοράστηκε από τον κόμη ντε Κριγιόν, η οικογένειά του οποίου κατοικούσε εκεί μέχρι το 1907, όταν εξαγοράστηκε από μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία, το πολυτελές ξενοδοχείο Ηôtel de Crillon. Μετά την Γαλλική Επανάσταση και μέχρι το 2015 στεγαζόταν το Υπουργείο Ναυτιλίας. Μεταξύ 2015 και 2021 ανακαινίστηκε πλήρως και σήμερα οι επισκέπτες θαυμάζουν στις αίθουσές του μία πολύ πλούσια συλλογή από πίνακες, γλυπτά, ταπισερί, πολυελαίους, έπιπλα και έργα τέχνης, κυρίως από τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Επίσης, σε μία από τις αίθουσες εκτίθενται αντικείμενα τέχνης από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν από τον Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Θάνι της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στις 19.00 περίπου αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον Πύργο του Άιφελ όπου θα δειπνήσουμε στον 1ο όροφο και στο εστιατόριο Madame Brasserie.  

 

5: 27/12. Κρουαζιέρα με δείπνο στα bateaux  την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Απολαύστε τη μητροπολιτική πλευρά της γαλλικής πρωτεύουσας, τις απαστράπτουσες μπουτίκ της Rue du Faubourg Saint-Honoré και Avenue Montaigne ή, αν θέλετε έναν ζεστό μυρωδάτο γαλλικό καφέ, καθίστε στο «Avenue», όπου θα συναντήσετε τους ομορφότερους ανθρώπους της πόλης.

Επίσης, σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη σοκάκια του Καρτιέ Λατέν της συνοικίας των διανοουμένων, που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, εκεί που ο Ζαν Πωλ Σαρτρ και η Σιμόν Μποβουάρ έκαναν τον περίπατό τους. Μην παραλείψετε να αγοράσετε τα πιο διάσημα «μακαρόν» στον κόσμο από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο του Pierre Herme.

Συνεχίστε με τη μικρή αλλά γεμάτη ζωή συνοικία Μπομπούρ, που είναι κατάμεστη από αίθουσες τέχνης και καφέ. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέλγητρα  από τότε που κατασκευάστηκε το 1977 το Κέντρο Ζορζ Πoμπιντού για την τέχνη του 20ου (και πλέον του 21ου) αιώνα. Η εξωτερική κυλιόμενη σκάλα οδηγεί στη στέγη του κτιρίου, στο εστιατόριο George από όπου η πανοραμική θέα είναι από τις καλύτερες της πόλης.

Αναχώρηση για τη βραδινή μας κρουαζιέρα με τα περίφημα μπατώ μους, που κυλούν απαλά στα νερά του Σηκουάνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε το δείπνο σας και το κρασί σας, με το φωταγωγημένο και λαμπειρίζον Παρίσι που σας επιτρέπει να θαυμάσετε το κέντρο του και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο.

 

6: 28/12.  Επίσκεψη στο Μουσείο Ορσέ με δείπνο

Ελεύθερο πρωινό στη διάθεση σας. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε  με την ομώνυμη εκκλησία και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το «Le Deux Magots» και το «De Flore».Το απόγευμα, ακολουθώντας σήμερα τα βήματα της ταινίας «HUGO», θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Ορσέ που εκτείνεται στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα.Το Μουσείο αυτό είναι σήμερα ένα από τα διασημότερα του κόσμου και θεωρείται η Κιβωτός του σύγχρονου πολιτισμού, καθώς στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων Ιμπρεσιονισμού παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε μετά τη μετατροπή του ομώνυμου Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού, που λόγω του μήκους που είχαν οι πλατφόρμες του κατέστη ακατάλληλος για τα μεγάλα τραίνα της εποχής. Στα τρία επίπεδα του μουσείου με τις καμάρες και τη γυάλινη οροφή εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αντικείμενα έργων τέχνης αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας και γραφικών τεχνών της περιόδου 1848-1914 (Ογκύστ Ροντέν, Φρανσουά Ρυντ, Πωλ Γκωγκέν, Κλωντ Μονέ, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Εντγκάρ Ντεγκά, Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ, Ευγένιου Ντελακρουά, Ανρί Ματίς, Τουλούζ-Λωτρέκ κ.ά), ενώ παράλληλα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις. Μετά την επίσκεψή μας θα δειπνήσουμε στο εστιατόριο του μουσείου.  

 

7: 29/12.  La Galerie de Dior και κοιμητήριο Pere- Lachaise με τον τάφο – μνημείο της Μαρία Κάλλας.

Σήμερα μας περιμένει η περίφημη «Galerie de Dior», ένας πολυσχιδής χώρος που στεγάζει την μπουτίκ - θρύλο του διάσημου Οίκου, ένα μουσείο που μας ταξιδεύει στην 76χρονη ιστορία του Maison Dior από το New Look του 1947 μέχρι σήμερα, έναν χώρο για θεραπείες ομορφιάς, ατελιέ υψηλής ραπτικής και υψηλής κοσμηματοποιίας, ένα καφέ - ζαχαροπλαστείο με εκλεκτά ροφήματα και γλυκά, ανθοστόλιστους κήπους, αίθριο χώρο με εξωτικά φυτά και ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο, που ονομάζεται «Monsier Dior».

Μπαίνοντας θα αντικρίσουμε μία μεγάλη σκάλα από λευκό μάρμαρο, γύρω από την οποία υπάρχουν βιτρίνες με 1874 δημιουργίες του Οίκου σε 3D εκτύπωση  (φορέματα, τσάντες, αξεσουάρ, παπούτσια) και μινιατούρες από δημιουργίες των επτά σχεδιαστών μόδας (couturiers) που πέρασαν από την καλλιτεχνική του διεύθυνση - Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano. Το μουσείο «La Galerie de Dior» φιλοξενεί την πλουσιότερη συλλογή εκθεμάτων μόδας σε 13 θεματικούς χώρους, αναδεικνύοντας την πορεία και την εξέλιξη στο στιλ μέσα από τις δημιουργίες του Οίκου Dior, καθώς και το γραφείο του Christian Dior. Μέσα στη μέρα θα βρούμε χρόνο να επισκεφτούμε ο διασημότερο νεκροταφείο της Ευρώπης, το Pere- Lachaisε, όπου βρίσκονται οι τάφοι – μνημεία των Τζιμ Μόρισον, Εντίθ Πιαφ, Νταλιντά, Μαρία Κάλλας, Όσκαρ Ουάιλντ κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στην ίσως πιο αριστοκρατική γειτονιά της πόλης, το Μαρέ με τα μέγαρα του 17ου και 18ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται και η πανέμορφη Place des Vosges, κτισμένη σε απόλυτη συμμετρία και διάσημη για το σπίτι - μουσείο του Βίκτωρος Ουγκώ.  

 

8: 30/12. Εκδρομή στη Reims και το Epernay, την ύπαιθρο της Σαμπάνιας

Πρωινή αναχώρηση για τη Reims. Ο Καθεδρικός Ναός όπου γινόταν η στέψη των Βασιλιάδων θα σας εντυπωσιάσει. Περπατήστε στη μεγάλη λεωφόρο με τα πολλά μαγαζιά και πιείτε καφέ στα μεγάλα πλακόστρωτα καθώς περνά κινηματογραφικά από μπροστά σας σχεδόν ολόκληρη η πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Epernay όπου παράγεται το 80% της Γαλλικής Σαμπάνιας λόγω της ιδιαιτερότητας των σταφυλιών και του κλίματος της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε την κάβα Mercier και θα ξεναγηθούμε με το τρενάκι στις υπόγειες κάβες που διασχίζουν πολλά χιλιόμετρα υπογείως.  Αν ο χρόνος το επιτρέπει θα επισκεφτούμε και το χωριουδάκι Hautvillers και την εκκλησία του Dom Perignon. Επιστροφή το ίδιο βράδυ στο Παρίσι.

 

9: 31/12. Αγορές στην Παρισινή αγορά και προετοιμασία για την υποδοχή του καινούργιου χρόνου και Όπερα Γκαρνιέ

Ακόμα μια έκπληξη στο πρόγραμμά μας. Επίσκεψη για να γνωρίσουμε τους χώρους της Όπερας του Παρισιού των 1979 θέσεων που χρίστηκε το 1875 με εντολή του Ναπολέοντα Γ΄ στον αρχιτέκτονα Γκαρνιέ. Ελεύθερη μέρα κατά την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε (προαιρετικά) το περίφημο μουσείο του Λούβρου, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης του κόσμου, στην Ελληνική πτέρυγα του οποίου βρίσκεται η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου, τμήμα από μετόπη του Παρθενώνα κλπ., ενώ στην πτέρυγα ζωγραφικής θα δείτε πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Νταβίντ, του Ραφαήλ, του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά.

Οι μυρωδιές από τις πολυάριθμες boulangerie με τις ολόφρεσκες μπαγκέτες και τα ζεστά κρουασάν, όπως και το γνωστό «Cafe de la Paix» που λάτρευε ο Σαρτρ και το café Angelina μας προκαλούν για μια στάση.

Επίσης, σας προτείνουμε να περπατήσετε στην πλατεία του Παλαί Ρουαγιάλ και να πιείτε τον καφέ σας στο διάσημο καφέ «Les Nemours», στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «The Tourist» με την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνυ Ντεπ.

Διασχίστε την περίφημη Rue du Faubourg Saint-Honoré με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, περάστε από την παγκοσμίως γνωστή οκταγωνική Πλατεία Βαντόμ (Place Vendôme) με τους κορυφαίους οίκους ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, καθώς και το εμβληματικό Hotel Ritz.   

Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ακολουθήστε τους Παριζιάνους στην Αψίδα του Θριάμβου και στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων με ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή σαμπάνια για να γιορτάσετε τον ερχομό της νέας χρονιάς!

 

10: 01/01. Καλώς μας όρισες 2024!!!

Σήμερα είναι μέρα για χαλαρές βόλτες για να απολαύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα σε ένα Παρίσι που δεν το χορταίνει κανείς, όσες φορές κι αν το επισκεφτεί αφού πάντα ανακαλύπτει και κάτι καινούργιο.

 

11: 02/01. Aurevoir Paris. À bientôt! 

Μετά το πρωινό λίγος χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

 

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 14:00 - 16:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων έως τις 10:00 - 12:00 της ημέρας αναχώρησης (ανάλογα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου)
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23 Δεκεμβρίου     ~     11  μέρες                          

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

Δίκλινο

2295

3ο άτομο έως 12 ετών

2195

Μονόκλινο

3545

 Έως 12 άτοκες δόσεις

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS
  • Δέκα διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY PARIS ETOILE 4* (www.hyatt.com)
    στην πλατεία Μαγιό και σε απόσταση περιπάτου από την Αψίδα του Θριάμβου και τη Σανς Ελυζέ.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Τέσσερα Γεύματα / Δείπνα όπως αναγράφονται στο ημερήσιο πρόγραμμα:
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Δώρο το τραινάκι στο Mercier και ένα ποτήρι σαμπάνιας
  • Αναμνηστικό δωράκι για την καλή χρονιά και κόψιμο παραδοσιακής Galette Rois (Γαλλική βασιλόπιτα)
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: + 500 €
  • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις: 100 € με τη SKY EXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματος

 

GQ

ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΙΣΙ

GQ 900 10:40 - 13:10

ΠΑΡΙΣΙ

ΑΘΗΝΑ

GQ 901 14:05 - 18:10