Skip to main content

Παρίσι 6, 7 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 645

Αναχωρήσεις: 22, 23, 29, 30/07, 05, 06, 17, 21, 26, 31/08

 

1η μέρα: Αθήνα - Παρίσι (ξενάγηση)

Πτήση για το Παρίσι. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για την πανοραμική ξενάγησή μας. Θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Αιφελ, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Αψίδα του Θριάμβου. Συνεχίζουμε με το Γκραν Παλαί και Πτί Παλαί, το Invalides, το Υπουργείο Εξωτερικών (Εθνοσυνέλευση), τη γέφυρα Pont de la Concorde, την πλατεία Ομονοίας, τους Κήπους του Κεραμεικού, το Ορσέ, το Μουσείο του Λούβρου, την L’orangerie, την Ποντ Νεφ και το νησάκι Ιλ ντε Λα Σιτέ. Ακολουθεί η διάσημη Notre Dame (Παναγία των Παρισίων), επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και παγκόσμιο αριστούργημα Γοτθικού ρυθμού, το Καρτιέ Λατέν, Σεν Ζερμέν, η Σορβώνη, το Πάνθεον και ο τάφος του Ναπολέοντα. Σειρά έχουν οι Κήποι του Λουξεμβούργου, ο Άγιος Σουλπίκιος, η εκκλησία St Germain de Pres, το διάσημο καφέ Le Deux Magots, η Opera Garnier κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βερσαλλίες - Μουσείο αρωμάτων Fragonard (προαιρετικά Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα & Μονμάρτη)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σας. Σήμερα θα απολαύσουμε την ξενάγηση εσωτερικά στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό. Τα ανάκτορα-πρότυπο των περισσοτέρων παλατιών στην Ευρώπη μας περιμένουν. Θα επισκεφτούμε  τα βασιλικά διαμερίσματα και την αίθουσα των καθρεφτών, μήκους 70 μέτρων. Στις οροφές και στους τοίχους δεσπόζουν οι τοιχογραφίες και άλλα διάφορα έργα τέχνης από τους καλύτερους ζωγράφους της Ευρώπης εκείνης της εποχής, με ανεκτίμητη αξία.  Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών είναι γνωστά και για τους τεράστιους κήπους του μαζί με πολλά συντριβάνια και αγάλματα. Χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί το Μουσείο Αρωμάτων Fragonard, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία τους και να τα δοκιμάσουμε. Δεν περιλαμβάνεται μεταφορά επιστροφής. Το απόγευμα μπορείτε να μας ακολουθήσετε προαιρετικά στην περιήγηση μας. Θα μεταφερθούμε στον Πύργο του Άιφελ και μαζί με τον ξεναγό μας θα απολαύσουμε μια όμορφη κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα καραβάκια. Θα κάνουμε το γύρο από το νησάκι Ιλ ντε λα Σιτέ και θα θαυμάσουμε την επιβλητική Παναγία των Παρισίων (Notre Dame de Paris). Ακολουθεί η γραφική Μονμάρτη, όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα στην μποέμ συνοικία της πόλης που είναι χτισμένη πάνω στο λόφο. Θα δούμε την εκκλησία Sacre Coeur (Bασιλική της Ιερής Καρδίας), θα περιηγηθούμε στα σοκάκια, θα επισκεφθούμε την Πλατεία με τους ζωγράφους και θα πάρουμε μια γεύση από το καλλιτεχνικό Παρίσι. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα ή ποτό σε κάποιο από τα όμορφα bistrot της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με τον ξεναγό μας.

3η μέρα: Παρίσι - Disneyland

Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στη Disneyland. Ζήστε στην εποχή του Φαρ Ουέστ με τα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, επισκεφθείτε το νησί των πειρατών με τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυθικά παζάρια. Γευματίστε σε ένα από τα 29 εστιατόρια και γνωρίστε την Κοιμωμένη, τον Πινόκιο, τον Πίτερ Παν και τη Χιονάτης και τους επτά Νάνους. Ταξιδέψτε στο Visionarium με τον Ιούλιο Βερν και κάντε ένα ταξίδι μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο Star Tour. Επιστροφή στο Παρίσι, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Παρίσι – πάρκο Asterix

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το πάρκο του Αστερίξ, το δεύτερο μεγαλύτερο και παγκόσμιας κλάσης θεματικό πάρκο του Παρισιού, μετά την παγκοσμίου φήμης Disneyland του Παρισιού. Αστερίξ και Οβελίξ, δύο γενναίοι Γαλάτες που αντιστέκονται το ρωμαϊκό στρατό. Οι διάσημοι ήρωες του διαχρονικού αυτού κόμικς ζωντανεύουν για να προσφέρουν χαρά, διασκέδαση αλλά και πολύ περιπέτεια σε όλους όσους το επισκεφτούν.. μικρούς και μεγάλους. Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, ο Πανοραμιξ και η υπόλοιπη παρέα τους σας υποδέχονται σε ένα μαγικό πάρκο που σε ταξιδεύει στα χρόνια της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στο χωριό των Γαλάτων! Υπάρχουν έξι διαφορετικοί κόσμοι στο πάρκο για να εξερευνήσει κάποιος, η Γαλατία με διάσημο χωριό της Γαλατίας, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Αρχαία Ελλάδα, η Αίγυπτος (νέος κόσμος, βασισμένο στο κόμικ 'Αστερίξ και Κλεοπάτρα'), το χωριό των Βίκινγκς και ταξίδι μέσα στο χρόνο. Επιστροφή στο Παρίσι, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παρίσι - Marais

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με τον ξεναγό μας με το μετρό για τη γραφική συνοικία του Marais, στο Νοτιοανατολικό Παρίσι. Βρίσκεται στο 4ο διαμέρισμα και είναι επίσης γνωστή ως SoMa (Νότιο Marais). Με μοντέρνες μπουτίκ και γκαλερί, κάποτε αποτελούσε την εβραϊκή συνοικία. Στην Place des Vosges θα θαυμάσουμε κομψές στοές και το Μουσείο Victor Hugo, όπου ζούσε ο συγγραφέας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα γνωστά καμπαρέ της πόλης. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Παρίσι (ελεύθερη ημέρα)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αξιοποιείστε τον ελεύθερο χρόνο σας μέχρι την αναχώρηση σας για αγορές ή για επισκέψεις στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ζώρζ Πομπιντού και την πολυσύχναστη πλατεία του ή για να ανακαλύψετε και να φωτογραφίσετε το δικό σας Παρίσι. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Παρίσι - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking 1

Early booking 2

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

22, 23/07, 7ήμερο

695€

745€

795€

+295€

545€

29, 30/07, 05, 06, 17, 21, 26, 31/08 6ήμερο

645€

695€

745€

+265€

495€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Παρίσι - Αθήνα με πτήσεις της Air France/Dot Air
  • 5, 6 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Novotel La Defense 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Φόρος διαμονής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 250€
  • Eισιτήρια εισόδων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Γεύματα, ποτά
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Ενδεικτικές τιμές εισόδων:

  • Βερσαλλίες: 33€/ενήλικας, 15€/παιδί, πληρώνεται τοπικά
  • Disneyland: 1 πάρκο περίπου 105€/ενήλικας, 97€/παιδί κάτω των 12 ετών, πληρώνεται τοπικά
  • Πάρκο Αστερίξ: 59€/ενήλικας, 51€/παιδί 3-11 ετών, προπληρώνονται στα γραφεία μας

 

Ειδικές σημειώσεις:

  • Το 6ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 6η μέρα (ελεύθερη μέρα)

 

Πτήσεις με Air France/Dot Air: 22, 23, 29/07, 05, 06, 26, 31/08

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Παρίσι

06:10

08:50

AF/R6 1033

Παρίσι

Αθήνα

18:20

22:30

AF/R6 1032

 

Πτήσεις με Air France/Dot Air: 30/07

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Παρίσι

06:10

08:50

AF/R6 1033

Παρίσι

Αθήνα

15:45

19:50

AF 1332

 

Πτήσεις με Air France/Dot Air: 17, 21/08

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Παρίσι

12.20

14.50

AF 1233

Παρίσι

Αθήνα

18:20

22:30

AF/R6 1032

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  5. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  6. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  7. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
  8. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  9. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.