Skip to main content

Ιρλανδία καλοκαίρι 2013

Ιρλανδία 13.08, 20.08 25.07, 06.09, 20.09,
04.10, 25.10

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Άφιξη και μέσα από μια πανοραμική περιήγηση θα γνωρίσουμε την Ιρλανδική πρωτεύουσα, ξεκινώντας από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα που συγκεντρώνει μερικούς από τους πιο όμορφους δρόμους του Δουβλίνου με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες πόρτες των σπιτιών τους και συνεχίζοντας με το Κοινοβούλιο, το κεντρικό Ταχυδρομείο, το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου, την πλατεία Παρνέλ, το δρόμο Ο’Κόνελ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου - σύμβολο της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας - το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα, την Τεμπλ Μπαρ, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης, το Κολλέγιο Τρίνιτι με την ξακουστή βιβλιοθήκη του και άλλα αξιοθέατα.

Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε μία από τις 1.000 παμπ του Δουβλίνου, εκεί δηλαδή εκεί όπου κυλάει το ακριβό τους "ύδωρ", η μπύρα Guiness, που παράγεται από το 1769 και εμπνέει στους κατοίκους ένα είδους σεβασμού. Διανυκτέρεση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΚΟΡΚ - ΚΙΛΛΑΡΝΕΫ (ή ΤΡΑΛΙ)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό λιμάνι της Ιρλανδίας, το Κορκ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιρλανδίας,  που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας. Μετά τη σύντομη περιήγησή μας που θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σ. Φίνμπαρ και τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Σ. Πάτρικ,θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να περπατήσετε στα στενά δρομάκια και τις γραφικές προκυμαίες που βρίσκονται στα βόρεια και νότια του ποταμού Λι που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τη γραφική πόλη του Κιλλάρνεϋ όπου θα περάσουμε από το μοναστήρι των Φραγκισκανών μοναχών. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΛΛΑΡΝΕΫ (ή ΤΡΑΛΙ) - ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ - ΛΙΜΕΡΙΚ

Αναχώρηση για τη σημερινή μας εκδρομή στο "Δαχτυλίδι του Κέρυ", την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας, για να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Άιβιρα (IveraghPeninsula) με τη μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου της: βουνά, χωράφια, λίμνες και η εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό καθώς θα ταξιδεύουμε στην παραλιακή διαδρομή, είναι μερικές από τις εικόνες που θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες. Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν, διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται εδώ κάθε χρόνο, από το χωριό Καχιρσαiβιν, γενέτειρα του Εθνικού Ήρωα Ντάνιελ Ο`Κόνελ και από το χωριό Σνημ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Συνεχίζουμε μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ και μέχρι το σημείο Λέιντις Βιού απ' όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνευ. Συνεχίζουμε βόρεια για το Λίμερικ. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΕΡΙΚ - ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΕΡΡΕΝ - ΓΚΩΛΓΟΥΕΪ    

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί με προορισμό τη φοιτητούπολη του Γκώλγουεϊ, μέσω της περιοχής του Μπέρρεν και των βράχων του Μόχερ. Θα δούμε το περίφημο κάστρο Μπουνράτι του 1425, και το γραφικό χωριό που το περιβάλλει. Μια επίσκεψη που θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο και στις συνθήκες ζωής του μεσαίωνα. Θα συνεχίσουμε για τους φοβερούς βράχους του Μόχερ, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιρλανδίας, ελίσσονται μέσα στην άγρια θάλασσα, σε μήκος μεγαλύτερο από 8 χλμ. και ύψος πάνω από 200 μέτρα. Προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα, η περιοχή του Μόχερ δίνει κάθε δικαίωμα στον ταξιδιώτη να αισθάνεται τυχερός που έφτασε σ' αυτή την άκρη του Ατλαντικού. Τα χιλιάδες θαλασσοπούλια πολλών και διαφορετικών ειδών που ζουν και αναπαράγονται σε αυτά τα βράχια, συνεισφέρουν ηχητικά στην επιβλητικότητα του τοπίου και υπενθυμίζουν τη σημασία των γκρεμών ως βιοτόπων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν φθάνουμε αργά το απόγευμα στο Γκώλγουεϊ, μια γραφική και ζωντανή πόλη. Βρίσκεται στα βόρεια του ομώνυμου Κόλπου και είναι γνωστή και ως η "δίγλωσση πρωτεύουσα της Ιρλανδίας". Αποτελεί το κέντρο της αναβίωσης της γαελικής [= Κελτικής] παράδοσης, αφού στην ευρύτερη περιοχή αναφέρονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ομιλίας της ιρλανδικής γαελικής. Στο τοπικό πανεπιστήμιο υπάρχει και αντίστοιχη έδρα έρευνας για την εν λόγω γλώσσα, ενώ ποικίλα προγράμματα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκφέρονται στη γαελική. Πέρα από τις γλωσσικές της ιδιαιτερότητες, η πόλη είναι γνωστή και για τις υπέροχες παμπ με ζωντανή μουσική. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο με τις πάμπ και τα εστιατόρια, ή κατά μήκος του ποταμού Κόριμπ που διασχίζει το κέντρο, θα σας χαρίσει τη φρεσκάδα και το νεανικό αέρα της πόλης. Μην ξεχάσετε να δείτε τα μαγαζιά με τα παλιά δαχτυλίδια γάμου της περιοχής, που φέρουν όρκους αγάπης, φιλίας και πίστης. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΩΛΓΟΥΕΪ - ΚΟΝΕΜΑΡΑ - ΚΙΛΛΑΡΙ ΦΙΟΡΔ - ΝΤΟΝΕΓΚΑΛ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε βόρεια, στην περιοχή Κονεμάρα, μια από τις πιο γραφικές της Ιρλανδίας, με τις απόκρημνες βουνοκορφές και τις αμμώδεις παραλίες της. Το μοναδικό αυτό τοπίο, οι διάφοροι οικισμοί και οι συνταρακτικές αντιθέσεις θάλασσας, ουρανού και γης έχουν εμπνεύσει πολλούς διάσημους ζωγράφους και λογοτέχνες κατά τη διάρκεια των χρόνων. Αυτή η περιοχή της Ιρλανδίας, που διατηρεί ακόμα πολλά από την αρχαία ιρλανδική παράδοση και έθιμα, μαζί με την πλούσια γλωσσική, μουσική και λαογραφική κληρονομιά, προσελκύει την προσοχή επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Η διαδρομή θα μας μεταφέρει στην καρδιά της Κονεμάρα, περνώντας από το ψαροχώρι Spiddal και μέσω της κοιλάδας Inagh, στην υπέροχη έπαυλη - σήμερα μοναστήρι - του Κύλεμορ. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το μικρό χωριό Leenane που βρίσκεται στο στόμιο του μοναδικού φιόρδ της Ιρλανδίας, του περίφημου Killary Fjord. Εδώ θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στον μήκους 9 μιλίων όρμο, που θεωρείται ότι διαθέτει μερικά από τα καλύτερα τοπία της Δυτικής Ιρλανδίας. Συνεχίζουμε για την κομητεία Mayo και για το Ντόνεγκαλ, τη βορειοδυτική κομητεία της Iρλανδίας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΝΕΓΚΑΛ - ΝΤΕΡΥ        

Πρωινή περιήγηση της πόλης με την κεντρική πλατεία, το κάστρο και τα παλιά ξενοδοχεία τηςκαι αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μεγαλιθικό κοιμητήριο Κάροουμορ. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήριο της Ιρλανδίας. Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα περάσουμε στη Βόρεια Ιρλανδία, την περιοχή δηλαδή του νησιού που ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτη μας επίσκεψη, αφού περάσουμε τα σύνορα, θα είναι στην ιστορική πόλη Ντέρυ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας και τη μόνη περιτειχισμένη πόλη της Ιρλανδίας, τα τείχη της οποίας διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα. Με την βόλτα μας πάνω στα τείχη, θα μάθουμε πολλά στοιχεία για την ιστορία της πόλης από το 17ο αιώνα. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΡΥ - ΤΖΑΪΑΝΤΣ ΚΟΖΓΟΥΕΪ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ        

Αναχωρούμε για την "Ακτή των Γιγάντων", ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο (1986) και είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, μια περιοχή με 40.000 κίονες από βασάλτη (ηφαιστειογενές πέτρωμα), οι οποίοι δημιουργήθηκαν από μια ηφαιστειακή έκρηξη που υπολογίζεται ότι έγινε πριν 60 εκατομμύρια χρόνια. Οι περισσότεροι κίονες έχουν σχήμα εξαγώνου, αν και υπάρχουν μερικοί που έχουν τέσσερις, πέντε, επτά ή και οκτώ πλευρές. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Μπέλφαστ, την πολυτάραχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας που κατάφερε μετά από 30 χρόνια αναταραχών να μεταμορφωθεί σε μια πραγματικά πόλη-έκπληξη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης, όπως το Δημοτικό Μέγαρο, τη βιβλιοθήκη Λίνεν Χολ, το περίφημο κτίριο της Όπερας του Μπέλφαστ, το Πανεπιστήμιο Κουίνς, τον Καθεδρικό της Αγίας Άννας, τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού, το νεότευκτο BelfastTitanic - μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού και πολλά άλλα. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΛΦΑΣΤ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ        

Μεταφορά νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ημερομηνίες

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

13.08, 20.08

999€

+250€

25.07, 06.09, 20.09,

04.10, 25.10

1.039€

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 3*superiorκαι 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίo

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας , τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά