Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 9 ΜΕΡΕΣ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΓΚΟΛΓΟΥΕΙ-ΜΠΕΡΕΝ-ΚΕΡΥ-ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ- ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΑΝΡΑΤΙ-ΜΠΕΛΦΑΣΤ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 21, 28/7 ΚΑΙ 4, 11, 18/08

Από 995 ευρώ

1η Ημέρα : Ελλάδα – Δουβλίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Δουβλίνο με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : Δουβλίνο – Βράχος του Κάσελ – Κορκ – Κέρυ

Μετά από το πλούσιο ιρλανδικό πρόγευμα θα αναχωρήσουμε με προορισμό την κομητεία Κέρυ. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας ο Βράχος του Κάσελ. To πιθανώς πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο στην Ιρλανδία είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Αυτό το μνημείο που δεσπόζει επάνω από την πόλη Κάσελ από τη βάση του που την αποτελεί ένας ογκόλιθος ύψους 61 μέτρων, υπήρξε κάποτε η έδρα των βασιλέων της επαρχίας Μούνστερ. Θα έχουμε την ευκαιρία, στο εσωτερικό των επιβλητικών τειχών που περιβάλλουν τον Βράχο να δούμε έναν κυκλικό πύργο, έναν Καθεδρικό Ναό, το ρομανικού ρυθμού παρεκκλήσι από το 12ο αιώνα καθώς και κέλτικους σταυρούς.Τον επόμενο σταθμό αποτελεί η πόλη Κορκ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2005. Θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε την πόλη με τα πολυάριθμα κανάλια, τα στενά δρομάκια και τις γραφικές προκυμαίες που βρίσκονται στα βόρεια και νότια του ποταμού Λι που τη διασχίζει. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κομητεία του Κέρρυ, γνωστή και ως «Το Βασίλειο» που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Ιρλανδία σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Κιλλάρνεϋ ή Τραλί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Δακτυλίδι του Κέρυ

Το δαχτυλίδι του Κέρυ αποτελεί την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας. Η εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Aïβιρα πηγάζει από την μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα απολαύσετε θεαματικές εικόνες- βουνά, χωράφια τύρφης, λίμνες και εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό καθώς θα ταξιδεύετε στην παραλιακή διαδρομή. Αφήνοντας το Κιλλάρνευ θα περάσετε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται εδώ κάθε χρόνο, στη συνέχεια θα συνεχίσετε προς το Γκλενμπέι όπου η απότομη βουνοπλαγιά επιτρέπει πανοραμική θέα προς τη χερσόνησο και τον κόλπο του Ντίνγκλ. Θα περάσετε από το χωριό Καχιρσαïβίν, τη γενέτειρα του Εθνικού Ήρωα Ντάνιελ Ο Κόνελ και διασχίζοντας τα ελώδη εδάφη τύρφης θα φτάσετε στην πόλη Γουότερβιλ απ’όπου θα κατευθυνθείτε στο χωριό Σνήμ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Η διαδρομή θα συνεχίσει μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μόλ και μέχρι το σημείο Λέιντις Βιού απ’όπου θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνευ . Δείπνο και διανυκτέρευση

4η Ημέρα : Κέρυ – περιοχή Μπέρρεν – Βράχοι Μόχερ – Γκώλγουέι

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Γκώλγουέι ταξιδεύοντας μέσα από την περιοχή του Μπέρρεν. Πρώτη μας επίσκεψη είναι το κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Χτίστηκε το 1425 και αναστυλώθηκε το 1954 αποκτώντας και πάλι τη μεσαιωνική του λάμψη με αυθεντικά έπιπλα και εξοπλισμό που αντικατοπτρίζουν την ατμόσφαιρα και το στυλ εκείνης της εποχής.. Γύρω από το Κάστρο του Μπανράττυ βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας το 19ο αιώνα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στους Βράχους του Μόχερ ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Οι βράχοι που υψώνονται 230 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μήκος 8 χλμ θα μας προσφέρουν αξεπέραστη θέα. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν μέρος του Εθνικού Δρυμού Μπέρρεν της Ιρλανδίας. Πρόκειται για μια περιοχή από ασβεστόλιθο που καλύπτει περίπου 300.000 στρέμματα και βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της κομητείας Κλαίρ. Αποτελείται από στρώσεις ασβεστολιθικών πετρωμάτων που έχουν διαβρωθεί με την πάροδο των χρόνων δημιουργώντας χαρακτηριστικά σχήματα. Στην επιφάνεια αυτών των στρώσεων υπάρχουν ρωγμές μέσα από τις οποίες φυτρώνουν χιλιάδες αγριολούλουδα. Στην περιοχή του Μπαρρεν θα συναντήσουμε δεκάδες μεγαλιθικούς τάφους και κέλτικους σταυρούς καθώς και ένα ερειπωμένο Αβαείο του 12ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την κομητεία Γκώλγουεï με την ομώνυμη πρωτεύουσα. Θα βρούμε πολλά κατάλοιπα του μεσαιωνικού της παρελθόντος και αξίζει τον κόπο να την εξερευνήσουμε. Το κέντρο της πόλης είναι περιεκτικό και βολικό σε μέγεθος ώστε να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε άνετα με τα πόδια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Γκώλγουέι – Κονεμάρα – Σλάϊγκο

Μετά το πρόγευμά θα κατευθυνθούμε βόρεια διασχίζοντας τα γοητευτικά τοπία της βραχώδους περιοχής Κονεμάρα με τις μεγάλες εκτάσεις με βάλτους, βουνά και λίμνες και το μοναδικό Φιόρντ της Ιρλανδίας , με προορισμό την κομητεία Ντόνεγκάλ. Η μαγευτική αυτή περιοχή χαρακτηρίζεται από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τις όμορφες κωμοπόλεις της καθώς και από τα εντυπωσιακά τοπία της διαδρομής. Θα διασχίσουμε την κομητεία Γέιτς, ονομασία που έχει δοθεί προς τιμήν των δύο μεγάλων ιρλανδών αδελφών Τζακ Μπ. Γέιτς (ζωγράφος) και Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς (βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 1923) που κατάγονται από την αρχαία κέλτικη πόλη Σλάϊγκο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε καθοδόν το νεκροταφείο Κάροουμόρ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Ένα μεγαλιθικό κοιμητήριο όπου βρίσκεται μία συστάδα από 60 πέτρες και δημιουργούν έναν μυστηριώδη κύκλο καθώς και πολλοί θαλαμωτοί τάφοι καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Λίθινης Εποχής στην Ευρώπη. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήρι της Ιρλανδίας όπου λέγεται ότι υπήρξαν πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : (Λόντον)Ντέρυ – Τζάιαντς Κόζγουέϊ – Μπέλφαστ

Τη σημερινή μέρα θα εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και θα διασχίσουμε τα σύνορα περνώντας στη Βόρεια Ιρλανδία, περιοχή του νησιού της Ιρλανδίας που αποτελείται από 6 κομητείες οι οποίες ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία. Θα επισκεφτούμε την πόλη Ντέρυ ( ή Λόντονντέρυ όπως την αποκαλούν οι Ιρλανδοί προτεστάντες) μία συναρπαστική περιφραγμένη πόλη με σχεδόν ακέραια διατηρημένα τα τείχη της. Η πόλη διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες των ιρλανδών καθολικών και ιρλανδών προτεσταντών τις ταραγμένες δεκαετίες του ’70 και ’80. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής της περιοχής Αντρίμ και θα επισκεφθούμε το Δρόμο του Γίγαντα (Τζάιαντς Κόζγουέϊ). Το φαινόμενο που συναντάται στο Τζάιαντς Κόζγουέϊ σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 60 εκατομμύρια χρόνια, όταν καυτή λάβα εκτοξεύτηκε στην επιφάνεια της γης. Η θάλασσα κρύωσε γρήγορα τη λάβα κι έτσι δημιουργήθηκαν 40 χιλιάδες πολυγωνικοί κώνοι βασάλτη οι οποίοι αποτελούν σήμερα τον διάδρομο του Γίγαντα. Θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφτεί κανείς το Τζάιαντς Κόζγουέϊ, τοποθεσία που αποτελεί παγκόσμιο κληροδότημα της UNESCO και που συχνά αναφέρεται ως « το όγδοο θαύμα του κόσμου». Στο κέντρο επισκεπτών της περιοχής προβάλλεται ένα φιλμ που περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας, τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες, αλλά και τους ποικίλους μύθους που συνδέονται με την περιοχή. Ένα μικρό λεωφορείο συνδέει το κέντρο επισκεπτών με την παραλία για όσους δεν θέλουν να περπατήσουν (εισιτήριο λεωφορείου με επιβάρυνση) Μετά την επίσκεψη θα συνεχίσουμε για το Μπέλφαστ όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η μέρα: Μπέλφαστ – Δουβλίνο

Μετά το πρόγευμα θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης «θρύλος» που αποτελεί την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα ξεκινήσουμε με το κυρτό ρολόι που είναι αφιερωμένο στον Αλβέρτο, το σύζυγο της βασίλισσας Βικτωρίας και αποτελεί την απάντηση της Ιρλανδίας στον πύργο της Πίζας. Θα θαυμάσουμε το κτήριο της όπερας, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια της πόλης ,το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο της Βασίλισσας, και την παμπ Κράουν Μπαρ που χρονολογείται από το 1885. Κάποιες φορές μας παίρνει ο χρόνος και μπορούμε να επισκεφθούμε το ναυπηγείο Χαρλαντ και Γουλφ όπου κατασκευάστηκε και καθελκύσθηκε ο Τιτανικός το έτος 1912. Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένα πέρασμα από την προτεσταντική γειτονιά του Σανκίλl και την καθολική του Φώλς όπου θα αποκτήσουμε μία εντύπωση για το πώς ήταν η ζωή στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια της ταραγμένης εποχής των συγκρούσεων στην πόλη. Μετά τη ξενάγηση μας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το Δουβλίνο όπου θα έχουμε τη δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας με την ιρλανδική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Δουβλίνο – Πανοραμική ξενάγηση πόλης με επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Ιρλανδίας

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στην Ιρλανδική πρωτεύουσα . Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει αρχικά στη βόρεια πλευρά του ποταμού Λίφεϊ που διασχίζει την πόλη περνώντας από φημισμένα σημεία όπως το πολιτιστικό κέντρο του Τζέιμς Τζόις που έγραψε το έπος «Οδυσσέας», το κτίριο του κεντρικού Ταχυδρομείου , επίκεντρο της επανάστασης του Πάσχα , το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου, την πλατεία Παρνέλ που αποτελεί στέγη εξαιρετικών μουσείων και γκαλερί τέχνης , το δρόμο Ο’Κόνελ , έναν από τους φαρδύτερους δρόμους στην Ευρώπη με πληθώρα κλασικών κτιρίων και περίφημα αγάλματα να το διακοσμούν, το αποστακτήριο Ουίσκυ Τζέιμσον και άλλα. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη νότια πλευρά του ποταμού και Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας, την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα, το σπίτι του Όσκαρ Γουάιλντ και περνώντας από τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού, την πρώτη εκκλησία του Δουβλίνου που ιδρύθηκε το 1038 θα φθάσουμε στον Καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου .Διανυκτέρευση

9η Ημέρα: Δουβλίνο – Ελλάδα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Δουβλίνου όπου και θα πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για Δουβλίνο με ενδιάμεσο σταθμό.

• Διαμονή (08) διανυκτερεύσεις στην Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

• Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία σε μπουφέ.

• Δείπνα και γεύματα βάση προγράμματος.

• Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία σε μπουφέ.

• Μεταφορές, εκδρομές και μετακινήσεις με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία βάση προγράμματος.

• Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάση προγράμματος.

• Ταξιδιωτικά έντυπα – χάρτες.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator.

• Έμπειροι αρχηγοί του γραφείου μας και τοπικοί αντιπρόσωποι.

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

• Ποτά και αναψυκτικά.

• Είσοδοι σε μουσεία και συναφείς χώρους και ότι άλλο ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ψυχαγωγικά προγράμματα και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.