Skip to main content

Ουαλία - Κορνουάλη Μάιος 2019 από 999.00

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 22/5

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (Πτήση, Πανοραμική Ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μάντσετσερ. Δημιουργήθηκε από Κέλτες και οι Ρωμαίοι έκτισαν το πρώτο οχυρό κι έδωσαν το όνομα Μαμούκιο, απ’ όπου προέρχεται και η ονομασία της πόλης. Παρόλο που τον 14ο αιώνα ήταν κωμόπολη, γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη τα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης κι αργότερα έγινε το μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου βαμβακιού, παγκόσμια. Άφιξη, πανοραμική περιήγηση της πόλης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΝΟΟΥΝΤΟΝΙΑ – ΚΑΣΤΡΑ ΚΕΡΝΑΡΦΟΝ & ΠΟΡΤΜΕΪΡΙΟΝ – ΤΣΕΣΤΕΡ
Πρωινή αναχώρηση διαμέσου μιας γραφικής κι εκπληκτικής διαδρομής για το Εθνικό Πάρκο Σνοουντόνια, που πήρε το όνομά του από το ψηλότερο βουνό της Ουαλίας Σνοουντον (Snowdon). Το πάρκο ιδρύθηκε το 1951 και καταλαμβάνει μια έκταση 2140 τ. χλμ. Σε αντίθεση με άλλα πάρκα άλλων χωρών, το Πάρκο είναι και δημόσιας αλλά και ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Θα επισκεφτούμε την άγρια και ταυτόχρονα ήρεμη φύση που μας προσφέρει ο Εθνικός Δρυμός. Στάση για καφέ στο Μπέτζελερτ, ένα μικρό ορεινό χωριό με γραφικά πέτρινα εξοχικά, διάσημο από τον συγκινητικό μύθο του πρίγκηπα Llewelyn και του πιστού του σκύλου Gelert.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο Κέρναρφον (Caernarfon) ένα πανέμορφο κι επιβλητικό μεσαιωνικό Κάστρο με πλούσια ιστορία καθώς ήταν το επίκεντρο πολλών πολέμων. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του, που διήρκησε περίπου 2 αιώνες! Από το 1969 ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο δεύτερο κάστρο το κουκλίστικο Ποερμεΐριον (Portmeirion), το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Βόρειας Ουαλίας! Σχεδιάστηκε και κτίστηκε το 1975 σε ιταλικό στυλ και είναι ευρέως γνωστό μια και έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Άφιξη στο πανέμορφο Τσέστερ και περιήγηση της  πανέμορφης πόλης, όπου θα περπατήσουμε στα  άψογα διατηρημένα  μεσαιωνικά αστικά τείχη  και θα δούμε από κοντά την αγορά και τα περίφημα Ρόουζ με τις απομιμήσεις μεσαιωνικών προσόψεων, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα, τον Καθεδρικό Ναό και ρολόι του Τσέστερ στην Ανατολική Πύλη αφιερωμένο για την 60η επέτειο της βασίλισσας Βικτωρίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΣΤΕΡ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΡΙΚΟΝ ΜΠΙΚΟΝΣ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ PENDERYN – ΜΠΙΓΚ ΠΙΤ – ΚΑΡΝΤΙΦ
Μετά από το πλούσιο Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε για την συναρπαστική Ουαλική ενδοχώρα, με τα εντυπωσιακά βουνά στο βορρά, ψαροχώρια σε ακτές με απόκρημνα βράχια και  αμμουδερές παραλίες, λόφοι και κοιλάδες στολισμένες με κάστρα. Θα επιλέξουμε την “ραχοκοκαλιά της Ουαλίας” έναν επαρχιακό δρόμο για να περάσουμε μέσα από την καρδιά του Εθνικού πάρκου Μπρέκον Μπίκονς με τις απόκρημνες κι εντυπωσιακές πλαγιές από ψαμμίτη και μοναδικούς καταρράκτες και σπηλιές. Στον δρόμο μας, θα επισκεφτούμε το αποστακτήριο ουίσκι Penderyn, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά την διαδικασία της απόσταξης η οποία κάνει τόσο μοναδικό αυτό το ουίσκι! Στο τέλος, θα δοκιμάσουμε μερικά από τα διάφορα είδη που μοναδικού αυτού ποτού! Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα πραγματικό ορυχείο άνθρακα κι ένα από τα κορυφαία μουσεία εξόρυξης της Βρετανίας, το Μπιγκ Πιτ (Big Pit). Απολαύστε μια περιήγηση πολυμέσων ενός σύγχρονου ανθρακωρυχείου με έναν εικονικό ανθρακωρύχο στις μεταλλευτικές στοές, καθώς και τις εκθέσεις στα ανθρακωρυχεία Λουτρά και Ιστορικά κτήρια ανθρακωρυχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΝΤΙΦ – ΚΟΤΣΓΟΥΟΛΝΤΣ – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ-ΑΠΟΝ-ΕΪΒΟΝ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ
Σήμερα η ημέρα μας θα είναι στο Cotswolds. Η πρώτη στάση σας θα είναι καθεδρικό ναό του Gloucester που χτίστηκε το 1100 ως νορμανδικό αβαείο-εκκλησία κι επέζησε της καταστροφής χάρη στην ιστορική του σύνδεσης με τη μοναρχία. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά βιτρό παράθυρα στην Αγγλία κι ένα κομψό κι εντυπωσιακό εσωτερικό. Από αυτή την εκκλησία ήταν που ο William ο Πρώτος παρήγγειλε το “Μεγάλο Κτηματολόγιο” και στην πρόσφατη ιστορία, ο καθεδρικός ναός έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Απολαύστε το γεύμα σας (κατά τον ελεύθερο χρόνο) στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον και κάντε μια βόλτα στην γενέτειρα του διάσημου Σαίξπηρ.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Blenheim Palace, που χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα για να γιορταστεί η νίκη επί των Γάλλων στον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής. Ειδικότερα, χτίστηκε ως δώρο στον Πρώτο Δούκα του Μάλμπορο, John Churchill, στρατιωτικός διοικητής που ηγήθηκε των συμμαχικών δυνάμεων στη Μάχη της Blenheim στις 13 Αυγούστου 1704. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΙΣΤΟΛ – ΜΠΑΘ – ΕΞΕΤΕΡ – ΠΛΥΜΟΥΘ
Η σημερινή μας πρώτη στάση θα είναι στο Bath. Η πόλη ήταν ήδη ιαματικό λουτρό στα Ρωμαϊκά χρόνια και θα είστε σε θέση να επισκεφθείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά, στην καρδιά της πόλης του Bath και τα οποία ανάγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελούνται από τα εντυπωσιακά σωζόμενα ερείπια ενός από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς χώρους με ιαματικά λουτρά του αρχαίου κόσμου. Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από τόσους αιώνες, το φυσικό ζεστό νερό εξακολουθεί να ρέει. Για το απόγευμα, θα συνεχίσουμε προς τον νότο για να Έξετερ και να επισκεφθούμε τον όμορφο και διαφορετικό καθεδρικό ναό με τις φανταστικές αψίδες του. Ο Καθεδρικός Ναός του Έξετερ είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο όμορφα της Αγγλίας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και κοσμεί την πόλη για σχεδόν χίλια χρόνια. Οι επιβλητικοί του πύργοι χρονολογούνται από τις αρχές του 12ου αιώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΛΥΜΟΥΘ – ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΗΠΟΙ – ΣΑΙΝΤ ΟΣΤΕΛ – ΣΑΙΝΤ ΑΪΒΣ – ΠΛΥΜΟΥΘ
Το πρωί, αναχώρηση για επίσκεψη των Χαμένων Κήπων του Χέλιγκαν (Lost Gardens of Heligan) του 18ου αιώνα. Είκοσι πέντε χρόνια πριν, οι Κήποι ήταν άγνωστοι κι αθέατοι καθώς χάνονταν κάτω από ένα κουβάρι από ζιζάνια. Η τυχαία ανακάλυψη μιας πόρτας στα ερείπια, οδήγησαν στην αποκατάσταση αυτής της κάποτε μεγάλης περιουσίας. Σήμερα, οι Χαμένοι Κήποι έχουν βρει τη θέση τους εκεί όπου ανήκουν: στην  εξέχουσα θέση ανάμεσα στους καλύτερους κήπους στην Κορνουάλη. Μετά τον ελεύθερο χρόνο μας για  μεσημεριανό γεύμα, θα απολαύσουμε μια επίσκεψη στο Σαιντ Μίκαελ Μάουντ (St. Michael’s Mount), ένα νησί που στέφεται από μια μεσαιωνική εκκλησία και το κάστρο του. Η απότομη ακτογραμμή στο τέλος του ομόσπονδου κράτους δεν είναι μακριά από τη βόρεια ακτή της Κορνουάλης. Μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες στο ψαροχώρι του Αγίου Ives, καθώς και το μοναδικό φάρο που ενέπνευσε μια σειρά από καλλιτέχνες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΙΝΤ ΑΪΒΣ – ΣΑΛΖΜΠΕΡΥ – ΣΤΟΟΥΝΧΕΤΖ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Για την τελευταία ημέρα μας θα σταματήσουμε στο όμορφο χωριό του Salisbury και να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό της. Επισήμως γνωστό ως το Καθεδρικός Ναός της Παναγίας, ο καθεδρικός ναός του Salisbury είναι ένας Αγγλικανικός Καθεδρικός Ναός, κι ένας από τα κορυφαία αντιπροσωπευτικά δείγματα Early English αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, και αφήνουμε το καλύτερο για το τέλος!! θα επισκεφθούμε τον περιτριγυρισμένο από μυστήριο αρχαίο πέτρινο κύκλο του Στόουνχεντζ! Είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα της μηχανικής και το πιο σημαντικό προϊστορικό μέρος στην Αγγλία, το οποίο πέρα από την αρχαιολογική σημασία του είχε και πιθανώς αστρονομικό ρόλο. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Σαουθάμπτον, όπου θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την τπήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/5/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1309 € 290 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

22/05/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1073

22/05/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

10:05

10:25

KL 920

28/05/2019

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:35

KL 1581

28/05/2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 +1

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* (Τσέστερ) & 4*
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Είσοδοι όπου αναφέρονται
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 290.00 €