Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ Καλοκαίρι 2017 από 799,00

Smart Price

6ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:7,14/08

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δουβλίνο, όπου φθάνουμε αργά το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα :ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της όμορφης πόλης του Δουβλίνου. Στη βόρεια πλευρά του ποταμού Liffey θα δούμε την πλατεία Parnell με το μουσείο συγγραφέων, την πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης, το πάρκο της Μνήμης, την πολύ μεγάλη οδό O'Connell με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικού ενδιαφέροντος κτίρια, όπως το Ταχυδρομείο, με πληθώρα μνημείων μεταξύ των οποίων η «Λόγχη του Δουβλίνου» ή «Μνημείο του Φωτός». Στη συνέχεια, θα κινηθούμε στην όχθη του ποταμού θαυμάζοντας και πάλι κτίρια όπως το Τελωνείο, το Δικαστικό Μέγαρο και τις πολύ ενδιαφέρουσες διαφόρων χρονικών περιόδων γέφυρες πάνω στον ποταμό Liffey. Στη νότια πλευρά του ποταμού, θα δούμε τους δύο προτεσταντικούς καθεδρικούς ναούς του Αγίου Πατρικίου και του Χριστού, το Κάστρο του Δουβλίνου, συγκρότημα δημόσιων και κυβερνητικών κτιρίων και τις εγκαταστάσεις της περίφημης ζυθοποιίας Guinness. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το τεράστιας έκτασης πάρκο του Φοίνικος, όπου βρίσκεται και η προεδρική κατοικία. Ακολούθως, θα μεταβούμε στη γεωργιανή συνοικία της πόλης με κομψές πλατείες και κτίρια, μεταξύ των οποίων η οικία του OscarWilde και θα αφήσουμε το λεωφορείο για να συνεχίσουμε πεζή στο περίφημο πανεπιστήμιο Trinity. Πολύ κοντά βρίσκεται το εθνικό μουσείο, καθώς και η πινακοθήκη του Δουβλίνου. Επίσης η κεντρική εμπορική οδός Grafton, αλλά και η περίφημη περιοχή TempleBar, θα έλεγε κανείς το «Soho» του Δουβλίνου. Στο TempleBar αξίζει βεβαίως να περάσει κανείς μία όμορφη βραδιά.

3η ημέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΜΠΕΛΦΑΣΤ-GIANTS CAUSEWAY-BRU NA BOINNE-NEWGRANGE

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το υπαγόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας με πρώτο προορισμό το περίφημο Giants’ Causeway (Μονοπάτι του Γίγαντα), ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο με 40.000 πολυγωνικούς, βασαλτικούς κώνους, ενώ καθ' οδόν θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Shane'sCastle, καθώς και την τοποθεσία DarkHedges, όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της γνωστής και επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «GameofThrones». Εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη επίσκεψη στο Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βορείας Ιρλανδίας, όπου θα δούμε το λιμάνι στο οποίο ναυπηγήθηκε ο Τιτανικός, το κέντρο της πόλης με το επιβλητικό Δημαρχείο και τις γειτονιές με τα χαρακτηριστικά graffities, σημεία αναφοράς των αντιπαραθέσεων και αιματηρών συγκρούσεων των παρελθουσών δεκαετιών. Θα επιστρέψουμε στο Δουβλίνο, αφού επισκεφθούμε καθ’ οδόν σε μια σύντομη στάση το κέντρο επισκεπτών του ιστορικού, αρχαιολογικού και γεωλογικού συγκροτήματος Brú naBóinne, μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, μέσα στο οποίο βρίσκεται και το προϊστορικό μεγαλιθικό μνημείο Newgrange. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η  ημέρα:ΔΟΥΒΛΙΝΟ-GALWAY-MOHERCLIFFS-BUNRATTY-LIMERICK

Πρωινό και αναχώρηση για την πιο «ιρλανδική» πόλη της Ιρλανδίας, το Galway, μια πόλη στους δρόμους της οποίας ακούει κανείς ακόμη και σήμερα, όχι μόνο αγγλικά αλλά και την τοπική κελτική ιρλανδική γλώσσα. Το Galway είναι πολύ όμορφη πόλη με δικό της χαρακτήρα, γραφική, καλλιτεχνίζουσα, και με ένα διάχυτο στιλ αβάν γκαρντ. Αφού περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, θα κατευθυνθούμε μέσα από την επονομαζόμενη «Γη Μπάρεν» στους Βράχους του Moher (MoherCliffs), ένα θεαματικότατο γεωλογικής φύσης αξιοθέατο, βράχοι που υψώνονται σε ύψος 230 μ. και για μήκος 8 περίπου χλμ. πάνω από τον Ατλαντικό, προσφέρουν εξαιρετική θέα και αποτέλεσαν σκηνικό πληθώρας κινηματογραφικών ταινιών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κάστρο Bunratty, του 15ου αιώνα, και το παρακείμενο Λαογραφικό Πάρκο, ένα θεματικό πάρκο που αναπαριστά κτίρια και οικονομική δραστηριότητα της Ιρλανδίας κατά τον 19ο αιώνα και αρχές του 20ου. Πολύ κοντά στο συγκρότημα Bunratty και στο Λαογραφικό Πάρκο, βρίσκεται η 3η μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Limerick(περιοχή), όπου θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα:LIMERIC-ΚΟΜΗΤΕΙΑ ΚΕΡΡΥ-KILLARNEY-KENMARE-COBH-CORK

Πρωινό και αναχώρηση για την κομητεία Kerry, με πρώτη στάση στην γραφική πόλη Κillarney. Από κει θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Torc, και το πολύ όμορφο παραθαλάσσιο χωρίο Kenmare, που βρίσκεται στον μυχό της χερσονήσου Iveragh, πιο γνωστής ως «δακτυλίδι του Kerry». Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Cork, μια όμορφη πόλη με πολλά κανάλια και προκυμαίες πάνω στον ποταμό Lee. Πολύ κοντά στο Cork βρίσκεται η μικρή πόλη Cobh, συνυφασμένη με την ναυπηγική τέχνη και τη ναυσιπλοΐα, πολύ γραφική, που ονομαζόταν ως την ανεξαρτητοποίηση της Ιρλανδίας Quennstown (πόλη της Βασίλισσας) προς τιμήν της Βασίλισσας Βικτωρίας. Το Cobh ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό λιμάνι που έπιασε στο παρθενικό του ταξίδι ο Τιτανικός το 1912, πριν τη βύθισή του, ενώ το 1916 στο Cobh μεταφέρθηκαν οι σοροί και οι επιζώντες του Lusitania, του υπερωκεανείου που βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο νότια της Ιρλανδίας, και που η βύθισή του αποτέλεσε την αφορμή εισόδου των ΗΠΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διανυκτέρευση στο Cork(περιοχή).

6η ημέρα: CORK-ΚΑΣΤΡΟ BLARNEY-ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΕΛ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αφού επισκεφτούμε το Κάστρο Blarney, όπου θα φιλήσουμε τον φημισμένο λίθο όπως η παράδοση επιτάσσει, ώστε να αποκτήσουμε το χάρισμα της ευφράδειας. Έπειτα ξεκινάμε την πορεία της επιστροφής μας προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, αφού καθ’ οδόν επισκεφθούμε το εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ίσως πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ιρλανδίας τον Βράχο του Κάσελ. Πρόκειται για τα σωζόμενα ερείπια ενός μεσαιωνικού συγκροτήματος που αποτελούσε εκείνα τα χρόνια έδρα των Βασιλέων του Munster, και που συνοδεύεται από πολλούς τοπικούς θρύλους. Θα θαυμάσουμε τον κυκλικό Πύργο, τον μεσαιωνικό καθεδρικό Ναό, το Παρεκκλήσι Κόρμακ και το μεσαιωνικό νεκροταφείο με τους κέλτικους σταυρούς. Άφιξη αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και πτήση επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μας.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 

Πανόραμα Ιρλανδίας  6ημ     

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

● 07/08
● 14/08

Clayton Hotel Burlington
Road 4* Δουβλίνο
Radisson Blu Hotel &
Spa 4* Limerick
Cork International
Hotel 4* Cork
ή παρόμοια 

κεντρικά

πρωινό

799 €

899 €

599 €

350 €

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Δουβλίνο
20.10 - 22:25
Δουβλίνο - Αθήνα
23:15 - 05:05 (+1)

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150 €.
Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.