Skip to main content

ΣΚΩΤΙΑ – ΧΑΙΛΑΝΤΣ Αγίου Πνεύματος 2017 από 875,00

ΑΝΑΧ. : 1 Ιουνίου 6 μέρες

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ

 

Η Σκωτία χάρη στη χαρακτηριστική εθνική ενδυμασία της, στο ουίσκι, στη μουσική από γκάιντες, την τοπογραφία και τις παραδόσεις της, έχει διαμορφώσει μια εικόνα αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο. Είναι μια χώρα με εντυπωσιακές αντιθέσεις και με μαγευτικά χαρίσματα, είτε τη δείτε τυλιγμένη στην ομίχλη, είτε να καθρεφτίζεται με εντυπωσιακό τρόπο στα νερά των λιμνών της.

1η μέρα: Αθήνα – Εδιμβούργο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την BRITISH AIRWAYS για την πρωτεύουσα της Σκωτίας το Εδιμβούργο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Νωρίς το απόγευμα με τη συνοδεία του ξεναγού - συνοδού μας θα ξεκινήσουμε για μια νυχτερινή βόλτα στο Βασιλικό Μίλι της Παλαιάς Πόλης. Θα περιηγηθούμε στα μεσαιωνικά καλντερίμια, και σίγουρα θα απολαύσουμε ένα single malt ουίσκι σε μια από τις παραδοσιακές παμπ της Grassmarket με ζωντανή απαλή Σκοτσέζικη μουσική. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Εδιμβούργο – ξενάγηση πόλης και κάστρου Εδιμβούργου
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε από την Νέα - Γεωργιανού τύπου – πόλη. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπειά της εποχής τους. Στη συνέχεια από την κορυφή του λόφου Κάλτον θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Επόμενη στάση μας το όμορφο Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα στα ψηλά, μεσαιωνικά σπίτια της Παλιάς Πόλης, θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας.
3η μέρα: Εδιμβούργο – Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς – Χάιλαντς
Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς, στάση για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας, το κανάλι της Καλυδωνίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες. Το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς το Ινβερνές. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Εδιμβούργο. Με τη βοήθεια του αρχηγού μας θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Ανδρέα.

4η μέρα: Εδιμβούργο – Γλασκώβη
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τη Γλασκώβη. Θα περιηγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε την Πλατεία George με τα βικτωριανού ρυθμού κτήρια, τον Καθεδρικό Ναό και την πλατεία του Βασιλικού Χρηματιστηρίου όπου βρίσκεται η Modern Art Gallery. Το μεσημέρι σας προσφέρουμε γιορτινό Πασχαλινό γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Εδιμβούργο.

5η μέρα: Εδιμβούργο ( Κάστρα Γκλάμις , Μπλερ Άθολ & αποστακτήριο ουίσκι )
Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας . Για όσους ενδιαφέρονται σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στη κεντρική Σκωτία. Πρώτη μας επίσκεψη ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Ο Δούκας Άθολ είναι ο μόνος Δούκας όπου έχει το δικαίωμα ιδιωτικού στρατού. Ο σημερινός του στρατός ανέρχεται στους 100 στρατιώτες Χαιλάντερς. Επόμενη στάση στην διαδρομή μας ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο επιβλητικά κάστρα της Σκωτίας το περίφημο Glamis castle. Εκτός του ότι αποτέλεσε το σκηνικό για τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, ήταν και το σπίτι των παιδικών χρόνων της βασιλομήτωρ Ελισάβετ, ενώ εδώ γεννήθηκε και η νεότερη κόρη της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Περιβάλλεται από 14.000 στρέμματα κήπους, αγροκτήματα και δάση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Εδιμβούργο.

6η μέρα: Εδιμβούργο – Αθήνα
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος αναλόγως με την πτήση σας μέχρι να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για την πτήση επιστροφής μας .

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.


ΑΝΑΧ. : 1 Ιουνίου 6 μέρες

Τιμή Κατά άτομο
Δίκλινο 875
3ο άτ έως 12 ετών 745
Μονόκλινο 1145

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 220

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΘΗΝΑ (με ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο) με την BRITISH
• Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά / & ένα γεύμα συνολικά σε Ελληνικό εστιατόριο.
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
• Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα , ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π