Skip to main content

Λονδινο 4, 5 μερες εως Μαρτιο 2013

Αλλη μια εναλλακτικη εκδρομη για το Λονδινο!

 4/5 ΗΜΕΡΕΣ

 

Λονδίνο (3/4) – Κρουαζιέρα στον Τάμεση - Οξφόρδη – Στράτφορντ– Πύργος Γουίνσδορ

Τιμοκαταλογος εως Μαρτιο, εκτος εορτων

 

 

 

1η Ημέρα : Αθήνα – Λονδίνο (Ξενάγηση πόλης) – Βρετανικό Μουσείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Άφιξη στο Λονδίνο και επιβίβαση στο πούλμαν για την ξενάγησή μας στην Βρετανική πρωτεύουσα. Ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάιντ Πάρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, στην συνέχεια από την Μάρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Θα κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση στον περίφημο Πύργο του Λονδίνου, και θα συνεχίσουμε με το Σίτυ, για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγηση μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψής μας. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε to φωταγωγημένο Λονδίνο. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι, συνεχίζουμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα : Λονδίνο – προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας σε αξιοθέατα της πόλης, όπως το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό. Και εφόσον, όπως όλοι γνωρίζουμε, εκδρομή το Λονδίνο δεν νοείται χωρίς ψώνια, μπορείτε να συνεχίσετε με βόλτες στην περίφημη Όξφορντ Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα της, όπως το Σέλφριντζις, στην Μποντ Στρητ και στην Ρήτζεντ Στρητ. Επίσης δεν πρέπει να λησμονήσουμε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο Χάρροντς στο Νάιτσμπριτζ. Μετά το μεσημέρι προαιρετικά μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή - κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση με επίσκεψη στην πόλη του Γκρήνουιτς. Θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την αποβάθρα του Εμπάνκμεντ και θα επιβιβασθούμε στο ποταμόπλοιο με προορισμό το Γκρήνουιτς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δια μέσου των καναλιών του Κανάρι Γουάρφ. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα : Λονδίνο – προαιρετική εκδρομή Οξφόρδη – Στράτφορντ απόν Έιβον (195 χλμ)

Μετά το πρόγευμα έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας να γνωρίσετε καλύτερα τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου, το Χάιντ Πάρκ, το Ρήτζεντ Πάρκ με το ζωολογικό του κήπο και το Σέιντ Τζέημς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ. Ακόμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα ή να απολαύσετε μια ωραία βόλτα στην περίφημη υπαίθρια αγορά του Πορτομπέλο στην περιοχή του Νότιγκ Χιλ. Όσοι όμως δεν έχετε προγραμματίσει κάτι για σήμερα, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την ολοήμερη μας εκδρομή στην επαρχία της Αγγλίας. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά κάστρα του Μεσαίωνα. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, όπου θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ , το γενέθλιο σπίτι του κ.α. Επιστροφή στο Λονδίνο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η Ημέρα : Λονδίνο – Πύργος Γουίνσδορ (40 χλμ)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στον Πύργο του Γουίνσδορ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Θα επισκεφθούμε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαίντ Τζώρτζις. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα δαιδαλώδη δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίνσδορ. Νωρίς το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη μέρα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τις όμορφες γωνιές της πόλης. Διανυκτέρευση. Για όσους έχουν επιλέξει το 4μερο πρόγραμμα αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

5η Ημέρα : Λονδίνο – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα και αγορές στην πόλη. Είναι ευκαιρία να καλύψετε ότι επισκέψεις δεν προλάβατε τις προηγούμενες μέρες και να κάνετε τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής
  • Διαμονή & διατροφή όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Μεταφορές από /προς αεροδρόμιο εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός
  • Τοπικοί αντιπρόσωποι
  • Φ.Π.Α
  • Ταξιδιωτικά έντυπα

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τα περιλαμβανόμενα γεύματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια & θεάματα
  • Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

Σημείωση:Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.