Skip to main content

Λονδίνο-Μπιγκ Μπεν στις Γιορτες!

ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ

ΛΟΝΔΙΝΟ 4, 5 ΗΜΕΡΕΣ

Λονδίνο – Περιήγηση πόλης και επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου * Πύργος Γουίνσδορ * (Κρουαζιέρα στον Τάμεση) * (Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον)

τιμοκαταλογος

1η ημέρα: Λονδίνο - Περιήγηση πόλης και επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λονδίνο. Άφιξη και αναχώρηση για τη περιήγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Περνώντας από το Χάϋντ Παρκ με τους μαίανδρους από μονοπάτια, θα δούμε τα ανάκτορα του Kένσινκτον που αποτελούν βασιλική κατοικία από το 1689 και περηφανεύεται για το ιδιόμορφο χρώμα του που εκπέμπουν τα κοκκινότουβλα με τα οποία είναι χτισμένο.

H Mαρμπλ Aρτς έχει να επιδείξει τη μαρμάρινη αψίδα, το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο του Λονδίνου. Από την πλατεία Tραφάλγκαρ – με το ναύαρχο Λόρδο Νέλσονα να στέκεται πάνω στη στήλη του-, την οποία θα διασχίσουμε ανάμεσα στα θέατρα, εστιατόρια και εθνικές πινακοθήκες, θα διακρίνουμε τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ – σχετικά λιτή έπαυλη του Δούκα, όπου διαμένει η βασίλισσα- και θα συνεχίσουμε για το βικτοριανό, γοτθικό παρόχθιο ανάκτορο, με το χαρακτηριστικό πυργίσκο με το ρολόι του Mπιγκ Mπεν, που είναι γνωστό ως τα κτίρια των Κοινοβουλίων.

Θα κατευθυνθούμε στο Σίτυ, το οικονομικό κέντρο της πόλης, και θα περάσουμε μεταξύ άλλων από το Χρηματιστήριο, το Μάνσιον Χάουζ – επίσημη κατοικία του Λόρδου Δημάρχου – και την Τράπεζα της Αγγλίας για να καταλήξουμε σ’ έναν από τους δύο «λόφους» που προστάτευαν την περιοχή, το Λάντγκέιτ, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου. O ναός είναι ο πέμπτος που χτίσθηκε σε αυτό το σημείο και μοναδικός καθεδρικός στην Αγγλία με ρυθμό μπαρόκ και με τρούλο.

Η περιήγησή μας θα τελειώσει με επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με τα Ελληνικά μάρμαρα του Παρθενώνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Το βράδυ σας προτείνουμε –προαιρετικά- ένα νυχτερινό γύρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την πλατεία Πικαντίλι, την πλατεία Λέστερ, το Σόχο και την Κινέζικη συνοικία. Τέλος θα έλθουμε στην πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

2η ημέρα: Λονδίνο

Σύγχρονο ή παλιό, απλό ή μεγαλοπρεπές, παραδοσιακό ή μοντέρνο, ήσυχο ή πολυάσχολο, το Λονδίνο χρειάζεται πολύχρονη παραμονή για να το γνωρίσει κανείς.

Προσπαθήστε να διακρίνετε τις πολλές όψεις του στη σημερινή σας ελεύθερη μέρα.

Ίσως να σκεφθείτε ότι είναι καιρός και για αγορές. Tα μεγαλύτερα και πλουσιότερα καταστήματα της Ευρώπης βρίσκονται κοντά σας και γύρω σας. Η περίφημη Όξφορντ Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματά της, όπως το Σέλφριντζις, η Μποντ Στρητ με τους γνωστούς οίκους μόδας υψηλής ραπτικής και το πολυκατάστημα –αξιοθέατο- Χάρολντς στο Νάιτμπριτζ, αξίζουν να τα επισκεφθείτε.

Μπορείτε επίσης να διαθέσετε το χρόνο σας με επισκέψεις των περίφημων Λονδρέζικων μνημείων όπως αυτό της Φυσικής Ιστορίας, το μουσείο Επιστημών και το μουσείο της Mαντάμ Τυσσώ.

Μια μεγάλη βόλτα πάνω στον δεύτερο όροφο κάποιου κόκκινου λεωφορείου, είναι κάτι που θα πρέπει να δοκιμάσετε.

Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου, για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης μέχρι και 40 χλμ απόσταση, από τα 135 μέτρα ύψος της ρόδας.

 

3η ημέρα: Λονδίνο – Πύργος Γουίνσδορ – (Προαιρετική Κρουαζιέρα στον Τάμεση)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στο Kάστρο Γουίνσδορ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας, από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Στην περιήγηση περιλαμβάνεται η επίσκεψη στα επίσημα διαμερίσματα, στο «κουκλόσπιτο» της βασίλισσας και στο παρεκκλήσι του Σαίντ Tζώρτζ.

Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε μια βόλτα στα δαιδαλώδη δρομάκια της ομώνυμης πόλης Γουίνσδορ.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση. Αργότερα, θα έλθουμε στην πόλη του Γκρίνουιτς, όπου θα επισκεφθούμε το Αστεροσκοπείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας.

 

4η ημέρα: Λονδίνο (Προαιρετική Εκδρομή στην Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον)

Το Λονδίνο δεν είναι μόνο αγορές.

Με μεγάλα φυσικά πάρκα, στο πιο τυπικό αγγλικό ύφος, με υπέροχες εκκλησίες όπως το Westminster Abbey –γοτθικού ρυθμού και τόπος στέψης και ταφής των Άγγλων ηγεμόνων.

Με ένα συναρπαστικό ποτάμι, τον Τάμεση, με τον Πύργο του Ρολογιού –το Big Ben-, με το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσώ, με την Tower Bridge, ύψους 66 μέτρων, και τόσα άλλα ενδιαφέροντα που μπορείτε να ταξινομήσετε και να επισκεφθείτε για να τα απολαύσετε, στην σημερινή σας ελεύθερη ημέρα.

Αν όμως θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στην –προαιρετική- ολοήμερη εκδρομή στην Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα υπέροχα κτίρια των Κολεγίων. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή θα έλθουμε στην κωμόπολη του Στράτφορντ Απόν‘Eιβον, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του και το δημοτικό σχολείο που μαθήτευσε. Εδώ θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να γευματίσετε σε μια παραδοσιακή παμπ, με θέα τον ποταμό Έιβον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

5η ημέρα: Λονδίνο – Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό θα έχουμε χρόνο ελεύθερο, για μια τελευταία βόλτα για αγορές στην πόλη. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Λονδίνου, όπου και η πτήση επιστροφής.

 

 τιμοκαταλογος

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*, ανάλογα την επιλογή σας.
  • Αγγλικό Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου.
  • Περιήγηση πόλης και επίσκεψη Βρετανικού μουσείου.
  • Εκδρομή στην πόλη και στον Πύργο του Γουίνσδορ.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ταξιδιωτική τσάντα.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και συναφείς χώρους και ό,τι άλλο ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Σημείωση: Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που περιγράφονται την 4η ημέρα.