Skip to main content

Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη

8 υπέροχες μέρες... στα μαργαριτάρια του Δούναβη με διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό μπουφέ καθημερινά, 5 ή 6 γεύματα συνολικά, Ξεναγήσεις Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη, Εκδρομές  Κάρλοβυ Βάρυ - Τσέσκυ Κρουμλόβ -  Βιενέζικα δάση -Παραδουνάβια χωριά .

 

Μέρα:
Αθήνα-Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη & απευθείας ξενάγηση στη Πέστη όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα, το ναό του Αγίου Στεφάνου, και την Όπερα. Συνεχίζουμε στη Βούδα με τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματιάς και την περιοχή των Παλατιών το λόφο του Γκέλερτ και το άγαλμα της Νίκης. Για το βράδυ σας προτείνουμε, δείπνο σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά.
Μέρα:
Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την εκδρομή μας στον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας. Ξεκινάμε την βόλτα μας από το γραφικό χωριουδάκι του Αγ. Αντρέα, γνωστό και σαν «χωριό των καλλιτεχνών» με τα γραφικά σοκάκια, την Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία την Πινακοθήκη FERENCY και το Μουσείο Κεραμικής της KOVAC. Συνεχίζουμε με το Βίσεγκραντ και το ομώνυμο κάστρο που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Δούναβη και τελειώνουμε την εκδρομή σας με το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας με το θησαυροφυλάκιο και τις κατακόμβες. Κατά την διάρκεια της εκδρομής θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Βουδαπέστη.
Μέρα:
Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Πανοραμαική γνωριμία με τη πόλη & γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για τη Βιέννη, όπου άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το λούνα πάρκ Prater και τον πύργο του Δούναβη ή εναλλακτικά προαιρετική διασκέδαση στο κρασοχώρι του Γκρίντσιχ.
Μέρα:
Βιέννης & εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση
Πρωινό & ξενάγηση με την αυστριακή πρωτεύουσα. Θα δούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Ακολουθεί εκδρομή μας στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση με πρώτο σταθμό το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς. Στη τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Επιστροφή στην Βιέννη.
Μέρα:
Βιέννη - Τσέσκυ Κρούμλοβ - Πράγα
Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ, τη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ''κρυφή γέφυρα''. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Γεύμα σε εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του Τσέσκυ Κρούμλοβ & αναχώρηση για τη Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
Πράγα, ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με την μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα πριν καταλήξουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ''βασιλική'' του Αγ. Γεωργίου. Συνεχίζουμε με το ''Μικρό μέρος'' μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ''Βασιλικής οδού'' ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ''παρέλαση των αποστόλων'' καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Ακολουθεί 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα η οποία θα συνοδεύεται από γεύμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.
Μέρα:
Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρυ
Πρωινό και αφήνουμε την Πράγα και κατευθυνόμαστε οδικώς σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αι. ως θεραπευτικό κέντρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.
Μέρα:
Πράγα-Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση: 16, 20, 30 Ιουλίου // 3, 6, 13,17, 20 Αυγ. // 16, 30 Οκτ. // 8 μέρες
   
                   20/7, 3, 17/8
                  5 γεύματα
                                       6, 13, 20/8
                                        6 γεύματα
Δίκλινο695860
3ο άτ. έως 12 ετ.545630
Μονόκλινο9451015
 
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 140.

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ & ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
     Τρεις (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο COURTYARD MARRIOTT ή παρόμοιο στη Πράγα • Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο ANANAS 4* ή παρόμοιο στη Βιέννη
     Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο NOVOTEL DANUBE 4* ή παρόμοιο στη Βουδαπέστη
     Πρωινό μπουφέ καθημερινά
     Πέντε (5) ή έξι (6) γεύματα συνολικά σε τοπικά εστιατόρια
     ΔΩΡΟ κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα (μέρος συνολικών γευμάτων)
     Πανοραμική περιήγηση στη Μπρατισλάβα
     Μεταφορές, εκδρομές / ξεναγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Χάρτες-ενημερωτικά έντυπα
     Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα καθώς και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό