Skip to main content

Βιέννη – Πράγα – Βουδαπέστη 10 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις: 19/06

Βιέννη – Πράγα – Βουδαπέστη 10 ΗΜΕΡΕΣ
* Τεργέστη * * Λουμπλιάνα * Λίμνη Μπάλατον* Βουδαπέστη * Μπρατισλάβα * Πράγα * Κάρλοβυ Βάρυ * Βιέννη *


1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βενετία. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για Τεργέστη. Μια ολοζώντανη πόλη και σήμερα, με το πιο ωραίο κομμάτι της ανάμεσα στις δύο κεντρικές πλατείες: την Piazza del' Unita και την Piazza della Liberta. Ο σχεδιασμός της πανέμορφης Piazza del' Unita κοντά στην Corso d' Italia, της μεγαλύτερης ανοικτού τύπου πλατείας της Ιταλίας στραμμένης προς την Αδριατική, έγινε το 1878, όταν χτιζόταν ο μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός, που συνέβαλε κι αυτός απ' τη μεριά του στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Είναι η καρδιά της πόλης και τμήμα του Borgo Teresiano, από το όνομα της αυτοκράτειρας Μαρίας Τερέζας της Αυστρίας, με απίστευτα κτίρια και ιστορικά καφέ: το Δημαρχείο στο κέντρο, το Palazzo del Governo στη μία μεριά, το πανέμορφο ξενοδοχείο Duchi d'Aosta και το Palazzo della Regione στην άλλη. Τέλος θα καταλήξουμε για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΑΛΑΤΟΝ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στη λίμνη Μπάλατον. Χρόνος ελεύθερος. και στην συνέχεια αναχώρηση για  Βουδαπέστη .Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα  κ.α. Η δική μας πρόταση για το   βράδυ (προαιρετικά), να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν ευχάριστα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ   
Πρωινό και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Τέλος θα καταλήξουμε στην Πραγα .Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ) – ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)   
Πρωινό και αναχώρηση για την Καστρούπολη (Hradcany), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Κάστρο με τον γνωστό Ναό του Αγ. Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών, το μουσείο του Λορέττο που παλιότερα ήταν μοναστήρι και στη συνέχεια στην Οδό Αλχημιστών με το σπίτι που κατοίκησε ο Franz Kafka. Εν συνεχεία, θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.    


6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ  
Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη στο Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σα θρύλος στο Βορρά. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίσματα. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


7η ημέρα: ΠΡΑΓΑ  – ΒΙΕΝΝΗ  
Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη Με την άφιξη στη Βιέννη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Πρωινό  και ξεκινάμε τη ξενάγηση της «πόλης της μουσικής». Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, τη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.Διανυκτέρευση.
 
9η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Πρωινό και αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη μεταφορά στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 


 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 


 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ (10 ημέρες)

Αναχωρήσεις: 19/06

            ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ                      AZ 7955                        14.20 – 15.40                            ALITALIA          

            ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ                      AZ 7954                        10.35 – 13.45   

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βενετία - Αθήνα.
•    Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.
•    Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
•    Τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχεία 4* .
•    Ημιδιατροφή καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
•    Τοπικός ξεναγός στη Βουδαπέστη, στην Πράγα και στη Βιέννη.  
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει:
•    Φόροι αεροδρομίων.
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και θεάματα.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωσεις: 

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.