Skip to main content

Αυτοκρατορική Βιέννη – Πράγα – Σάλτσμπουργκ – Βιεννέζικα Δάση – Χάλστατ – Μπρατισλάβα (Σλοβακία) | Χριστούγεννα 2023 ως Φώτα 2024 από 1599€

Αναχωρήσεις:  22/12, 27/12, 28/12

Διάρκεια: 11,12 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ουγγαρία)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στην ουγγρική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (περιήγηση στην πόλη)

Πρωινό και ξεκινάμε με την ξενάγηση στην Πέστη: θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από παντού. Καθώς η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, θα βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη ή την συμμετοχή σας  σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης με μαγυάρικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Ολοήμερη εκδρομή Παραδουνάβια χωριά Άγιος Ανδρέας-Έστεργκομ-Βίσιεγκραντ

Ξεκινάμε σήμερα για μία ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Εκεί θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα (Σεταντρέ/ Szentendre), όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσιενγκραντ (Visegrad) με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται στο Έστεργκομ (Esztergom), μια υπέροχη πόλη με πολυάριθμα μνημεία, που υπήρξε μάλιστα και πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τον 13ο αιώνα, όταν τα σκήπτρα του μαγυάρικου βασιλείου ανέλαβε η Βουδαπέστη. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι η γέφυρα που ενώνει το Έστεργκομ με την αντίπερα όχθη, και την πόλη Στούροβο της Σλοβακίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (Σλοβακία) – ΠΡΑΓΑ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας τη Βουδαπέστη και την Ουγγαρία και αναχωρούμε οδικώς για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση της πόλης: θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους και θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Χρόνος ελεύθερος  για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην πολύ χαριτωμένη αγορά και τις τσαγερί. Αφήνοντας πίσω μας την Μπρατισλάβα αναχωρούμε για την Τσεχία και την πανέμορφη πρωτεύουσα Πράγα.  Άφιξη στη «Χρυσή Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ: περιήγηση πόλης και Κάστρο Πράγας

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιήγηση μας ξεκινά με το  «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την περιήγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Συνεχίζουμε με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην «βασιλική» του Αγ. Γεωργίου. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση στην Πράγα.

 

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την περιήγηση μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην όμορφη λουτρόπολη για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί μία σύντομη γνωριμία με την πόλη. Το όνομα του Σάλτσμπουργκ σημαίνει «Κάστρο του Αλατιού», καθώς το ορυκτό αλάτι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Θα μπορούσε ωστόσο να λέγεται και… Μότσαρτμπουργκ, καθώς η αύρα του μέγιστου κλασικού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ πνέει δυνατά σε κάθε γωνιά της πόλης-γενέτειράς του. Διανυκτέρευση στο Σάλτσμπουργκ.

 

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ξενάγηση)

Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στο Σάλτσμπουργκ, στην Πατρίδα της Μελωδίας. Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα της πόλης, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια.

Θα επισκεφτούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά. Στη συνέχεια, θα πάμε στο εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Περνώντας από την πύλη Σίγκμουντ θα δούμε το παλιό πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού, τον καθεδρικό ναό και την παλιά κατοικία του αρχιεπισκόπου.

Διανυκτέρευση στο Σάλτσμπουργκ.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΧΑΛΣΤΑΤ – ΒΙΕΝΝΗ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Σάλτσμπουργκ με τελικό προορισμό τη Βιέννη. Θα ακολουθήσουμε μια μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε αλπικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, γραφικά χωριά με ξύλινα σπίτια και πανέμορφες λίμνες, όπως την Μόντζε και την Βόλφγκανγκζε, πριν καταλήξουμε στο πανέμορφο παραλίμνιο χωριουδάκι Χάλστατ – μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα απολαύσουμε τη λίμνη Χάλστετερ, για να χαλαρώσουμε στη σαγηνευτική ηρεμία που κυριαρχεί στην περιοχή: φανταστείτε πως τα πλοιάρια που πλέουν στη λίμνη είναι ηλεκτροκίνητα ακριβώς για να μην διαταραχθεί η γαλήνη της περιοχής! Χρόνος για γεύμα ή καφέ στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον και αναχώρηση για τη Βιέννη, περνώντας από τη λίμνη Τράουνζε και το Γκμούντεν, πόλη όπου έζησε για κάποια καλοκαίρια ο συνθέτης Φραντς Σούμπερτ. Άφιξη στη Βιέννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση πόλης)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλοπρεπή Βιέννη. Κτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Δούναβη, και σταυροδρόμι Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αυτή η μικρή, καταπράσινη πόλη είναι μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει αναδειχθεί ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα.

Να μερικοί από τους λόγους: πεντακάθαροι δρόμοι, άριστα μεταφορικά μέσα, καταπράσινα πάρκα, καλοδιατηρημένα κτίρια, ιστορικά μνημεία διαφόρων αυτοκρατόρων, επιβλητικά μέγαρα, σημαντικά μουσεία, ανυπέρβλητα έργα τέχνης, ιστορικά καφέ και μια διάχυτη κουλτούρα που αιωρείται στην ατμόσφαιρα αυτής της πόλης με τους γλυκομίλητους και χαμογελαστούς κατοίκους.

Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε την «πόλη του βαλς», με μια πρωινή ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (η κύρια χειμερινή κατοικία των Αψβούργων), τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε (προαιρετικά) τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην πόλη και να κάνετε τις αγορές σας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ, όπως το παραδοσιακό SACHER με την παγκόσμια γνωστή σοκολατίνα του και τον μυρωδάτο καφέ, το CAFE CENTRAL, στέκι των διανοούμενων και συγγραφέων της εποχής, το CAFE MOTZART που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794 κ.ά.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κοντσέρτο βιεννέζικης μουσικής στο Σενμπρούν από την ορχήστρα των ανακτόρων. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

 

11η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: ελεύθερη ημέρα

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μάλλον η καλύτερη περίοδος για να βρεθεί κανείς στην αυστριακή πρωτεύουσα. Η ατμόσφαιρα της Βιέννης, οι βαλς μελωδίες που ακούγονται από διάφορα σημεία στην πόλη, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, τα στολίδια και το χρώμα αυτής της τόσο ξεχωριστής πόλης την κάνουν αληθινά ακαταμάχητη. Έχουμε λοιπόν σήμερα όλη τη μέρα στη διάθεσή μας για να περιηγηθούμε ξένοιαστοι στη Βιέννη και να την απολαύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο!

 

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ /ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μετά θα αναχωρήσουμε για τα Βιεννέζικα Δάση, τον πνεύμονα της πόλης και την περιοχή απ’ όπου υδροδοτείται η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Εκεί ιδρύθηκε το Παιδικό Χωριό SOS. Θα δούμε τον επιβλητικό γοτθικό πύργο Λίχνενσταϊν, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το μοναδικό μοναστήρι Βενέδικτων μοναχών, και το Μάγιερλινγκ, πρώην κυνηγετικό περίπτερο και σήμερα μοναστήρι, όπου αυτοκτόνησε ο διάδοχος του θρόνου της Αυστρίας και γιος της Πριγκίπισσας Σίσσυ. Στη συνέχεια θα πάμε στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου ιδρύθηκε το πρώτο καζίνο της χώρας και όπου ο Λούντβιχ φαν Μπετόβεν συνέθεσε την 9η Συμφωνία.

Αναχώρηση για μια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, την «Κόρη του Δούναβη», μια πόλη που η ιστορία της είναι επηρεασμένη από διαφορετικά έθνη και θρησκείες –Αυστριακούς, Γερμανούς, Ούγγρους, Εβραίους, Σέρβους και Σλοβάκους– παλιά πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ουγγαρίας και τμήμα των περιοχών της μοναρχίας των Αψβούργων. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μεσαιωνικό Δημαρχείο της παλιάς πόλης, την κεντρική πλατεία, τον καθεδρικό γοτθικό ναό του Αγίου Μαρτίνου, στον οποίο μεταξύ 13ου και 16ου αιώνα γίνονταν η στέψη των Ούγγρων βασιλέων κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην πόλη και να αγοράσετε χειροποίητα σουβενίρ. Τέλος, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Στο 11 ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η ελεύθερη ημέρα στη Βουδαπέστη.

  2. Οι ημέρες των εκδρομών και των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του προγράμματος.

 

Highlights

  • Περιηγηθείτε στο "Κάστρο του Αλατιού", το πανέμορφο και ρομαντικό Σάλτσμπουργκ.
  • Επισκεφθείτε την υπέροχη πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη.
  • Εξερευνήστε το γραφικότατο Ίνσμπρουκ.
  • Θαυμάστε αλπικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, γραφικά χωριά με ξύλινα σπίτια και πανέμορφες λίμνες.
  • Περπατήστε στην παλαιά πόλη του Γκρατς σε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κέντρα πόλεων της κεντρικής Ευρώπης

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 350 €
  Twin Room 1799 € 350 €
  Triple Room 1799 € 350 €
  Single Room 2709 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες, μια επιπλέον διαν/ση στη Βουδαπέστη - Τιμή από 1699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1699 € 350 €
  Twin Room 1699 € 350 €
  Triple Room 1699 € 350 €
  Single Room 2609 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 350 €
  Twin Room 1599 € 350 €
  Triple Room 1599 € 350 €
  Single Room 2409 € 350 €

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

07:15

08:30

OS 803

01/01/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1

12 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός  Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 802

27/12/2023

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

13:25

14:45

OS 803

07/01/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1

12ήμερο πρόγραμμα, με μια επιπλέον διαν/ση στη Βουδαπέστη

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός  Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 802

28/12/2023

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

13:25

14:45

OS 803

07/01/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με απευθείας πτήσεις της Austrian.
  • Διαμονή στη Βιέννη στο εντυπωσιακό, κεντρικότατο και πρόσφατα ανακαινισμένο Hilton Vienna Park 5*
  • Διαμονή στη Βουδαπέστη στο εξαιρετικό Marriott Budapest 5*  (3 διαν/σεις στην αναχώρηση 27/12 και 2 διαν/σεις στις αναχωρήσεις 22/12 & 28/12 )
  • Διαμονή στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4*
  • Διαμονή στο Σαλτσμπουργκ σε ξενοδοχείο 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Έλληνας εξειδικευμένος αρχηγός-συνοδός
  • Μεταφορές από-προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 350
  • Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα.