Skip to main content

ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019! ΑΠΟ 645,00

Διάρκεια: 6,7 ημέρες

Αναχωρήσεις: 1, 8 & 15/08/2019

Πράγα: Πρωτεύουσα της Τσεχίας, η ‘‘Χρυσή Πόλη’’ ή ‘‘Πόλη των εκατό πύργων’’ όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική και πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα. Μια μεσαιωνική πόλη, που δημιουργήθηκε από την ένωση 5 αρχαίων πόλεων. Οι κήποι της και η αρχιτεκτονικής της, η τοποθεσία της πάνω στις πλαγιές και η κουλτούρα της, σίγουρα σε προκαλούν να την επισκεφθείς.

Βιέννη: Η Δεύτερη θέση στη λίστα των δέκα καλύτερων πόλεων να ζει κανείς στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη! Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

 Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη – Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα δούμε τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, το Σέμπρουν και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central Cafe ή το Landtmann Cafe ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βιέννη – Μπρατισλάβα – Βιεννέζικα Δάση – Μπάντεν

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μπρατισλάβα την πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα περιηγηθούμε στο Ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Κατόπιν θα απολαύσουμε τα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Βιέννη. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βιέννη – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Πράγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τη δεύτερη ομορφότερη πόλη της Τσεχίας το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τέλος θα καταλήξουμε στην Βιέννη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πράγα – ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέτο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου,θα καταλήξουμε στη πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι.Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση όπερας ή Μαύρου Θεάτρου, στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του.

5η ημέρα: Πράγα – Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη

Ημέρα αφιερωμένη στην προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στην πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, τη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία» του ποταμού Έλβα. Η πόλη έχει μια μακροχρόνια ιστορία ως κύρια και βασιλική κατοικία για τους βασιλιάδες της Σαξωνίας. Ο βομβαρδισμός της και η ολοσχερής καταστροφή της κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο άλλαξε ολοκληρωτικά το πρόσωπο της πόλης. Ξαναχτισμένη ως μια σοσιαλιστική πόλη, η Δρέσδη παρουσιάζει τώρα μια εντελώς νέα εικόνα καθώς πολλά από τα ιστορικά κτίρια επαναοικοδομήθηκαν για να εντυπωσιάσουν και το πιο δύσκολο επισκέπτη. Μερικά από αυτά είναι η Όπερα Semperoper, το περίφημο Zwinger, την εκκλησία της Παναγίας, τον περίφημο τοίχο μήκους 102 μέτρων, φτιαγμένος με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια Meissen κ.α. Το 2004 η ΟΥΝΕΣΚΟ κήρυξε τη Δρέσδη και το τμήμα της κοιλάδας του ποταμού Έλβα ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

6η ημέρα: Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ – Αθήνα (για την αναχ. 01/08)

Πρωινό και αναχώρηση για την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

7η ημέρα: Πράγα – Αθήνα (για τις αναχ. 08, 15/08)

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

6ήμερο πρόγραμμα – Αναχ 01/08

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

€ 645

+ € 180

€ 545

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

6ήμερο πρόγραμμα+ 1διαν/ση ΔΩΡΟ – Αναχ 08+15/08

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

€ 645

+ € 180

€ 545

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη & Πράγα – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines
  • 2 διαν/σεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4*
  • 3 διαν/σεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές – ξεναγήσεις, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων € 155
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Είσοδοι μουσείων , ανακτόρων κτλ αξιοθέατα

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς καμία παράλειψη.
  • Για τις αναχωρήσεις 08,15/8 η εκδρομή είναι 7ήμερη και πραγματοποιείται με μία διανυκτέρευση επιπλέον δώρο στην Πράγα