Skip to main content

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΝΤΑΜ- ΠΡΑΓΑ Δεκέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018 από 395,00

Super προσφορά !!!
6 ημέρες
Μουσείο Περγάμου, (Δρέσδη) Πότσνταμ – Πράγα – Μπρατισλάβα
Aναχωρήσεις :   17 Δεκεμβρίου ’17 & 08 Ιανουαρίου ’18

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βερολίνο, σημαντικό οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το Βερολίνο είναι γνωστό για τα πολλά και σημαντικά μουσεία του. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία του κόσμου, που στεγάζεται σε ένα νέο-αναγεννησιακό κτίριο και χρονολογείται από το 1847, παλαιότερα ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο το Τείχος του Βερολίνου ή αλλιώς το «Τείχος του Αίσχος», συγκλονιστικό σύμβολο του Ψυχρού πολέμου που χώριζε τη Γερμανία στα δύο για 28 ολόκληρα χρόνια (1961-1989). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ   (ξενάγηση πόλης).

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από τη πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ  εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά τού εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου  κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στο περίφημο Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάσσονται ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, την πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα και την πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Αναχώρηση για το Πότσνταμ, γνωστό για το περίφημο ανάκτορο Σανσουσί, που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα κάνουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πανέμορφη Δρέσδη που είναι η πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, μία πόλη – υπαίθριο μουσείο, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της "Φλωρεντίας του βορρά". Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Πράγα, Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ   – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, με τη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε ακόμα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί το Μουσεία Ιστορίας και Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο               395 €                                                                                                                                      
Τιμή σε μονόκλινο                              525 €                                       
Φόροι αεροδρομίων                          150 €                                             

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βερολίνο με την Aegean Airlines & Μπρατισλάβα – Αθήνα με ναυλωμένη πτήση.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.( Hotel Wyndham Berlin Excelsior, Hotel Duo Prague ή παρόμοια).
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί στο Βερολίνο και Πράγα.  
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων .
  • Check Point 15€.

Σημειώσεις:

  • Στις 08 Ιανουάριου’17 το πρόγραμμα θα εκτελεστεί αντίστροφα.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.