Skip to main content

Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ ΙΑΝ-ΜΑΡ 2013

Αναχωρήσεις: 17/01, 24/01, 31/01, 07/02, 14/02, 21/02, 28/02, 14/03, 21/03,

Με Aegean Airlines


 

 

Μια κοσμοπολίτικη πόλη βγαλμένη από τη μαγεία ενός παραμυθού. Η πόλη με τις η οποία είναι μια από τις παλαιότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το ιστορικό της κέντρο προσφέρει ένα πανόραμα της γοτθικής και της μπαρόκ τέχνης. Το κέντρο της είναι ένα ιστορικό πανδαιμόνιο που αφήνει άφωνο τον κάθε επισκέπτη της. Το γιγαντιαίων διαστάσεων κάστρο στο Χρατσανι όπου φιλοξενεί το μεγαλύτερο ναό της πόλης του Αγίου Βίτου, στον οποίο ναό φυλάσσονται οι τάφοι των αυτοκρατόρων. Η περίφημη γέφυρα του Καρόλου, κτισμένη το 1357 με τα αριστουργηματικά αγάλματα που κοσμούν και τις δυο πλευρές της. Το πάρκο Λέτνα το οποίο προσφέρει πανοραμική θεά στο Μολδάβα. Πραγματικά είναι μια πόλη ονειρική που όπου πέφτει το μάτι συναντά και ένα αριστούργημα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕΚΔΡΟΜΗΣ:

 

1Η ΜΕΡΑ (ΠΡΑΓΑ):

Συγκέvτρωση στo αεροδρόμιο και πτήση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, που βρίσκεται στην καρδιά της Βοημίας. Ο παραπόταμος του Έλβα, ο Μολδάβας (Βλτάβα), διασχίζει το κέντρο της πόλης σε σχήμα αγγλικού ερωτηματικού και χωρίζει το Μικρό Μέρος (Mala Strana) από την Παλιά Πόλη (Stare Mesto). Είναι μία πόλη-μουσείο, με αξιοθαύμαστα κτίρια όλων των εποχών, από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Μεταφορά στο ιστορικό κέντρο, ξενάγηση της Παλιάς πόλης της Πράγας (όπου βλέπουμε: την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι , το ναό της Παναγίας Τυν, την εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Karolinum), το Θέατρο των τάξεων, την πλατεία του Βενσεσλάβ (Vaclavske namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη (Klementinum), τη γέφυρα του Καρόλου, το Μέγαρο φιλαρμονικής). Θα γευματίσουμε στην Παλιά πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ θα βγούμε με τον αρχηγό ο οποίος θα μας ενημερώσει μεταξύ των άλλων για τις συγκοινωνίες, τις ταβέρνες και διασκέδαση.

 

2Η ΜΕΡΑ (ΠΡΑΓΑ):

Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε την περιοχή του κάστρου Κάστρου ή αλλιώς Καστρούπολης (όπου μεταξύ άλλων θα δούμε : το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου – μεγαλύτερο σε ρυθμό μπαρόκ) . Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε από την όχθη του «Μικρού μέρους» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ συνιστούμε παράσταση Όπερας ή Μαύρου θεάτρου.

 

3Η ΜΕΡΑ (ΠΡΑΓΑ):

Ελεύθερη ημέρα για να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης, να παρακολουθήσετε ένα κοντσέρτο ή να περιηγηθείτε στα γραφικά καλντερίμια της με την πλούσια αγορά σε κρύσταλλα Βοημίας, πορσελάνες, μαριονέτες, ξύλινα παιχνίδια, γκραβούρες, κοσμήματα και αντίκες. Επίσης σας προτείνουμε να παρακολουθήστε παραστάσεις κουκλοθέατρου με κούκλες σε φυσικό μέγεθος που βασίζονται σε κλασικά κομμάτια π.χ. τον Don Giovanni του Μότσαρτ.

 

4Η ΜΕΡΑ (ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ):

Πρωϊνό, check-out, ολοήμερη εκδρομή στην περίφημη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ όπου μεταξύ άλλων θα δούμε: τον θερμοπίδακα «Vridlo» και άλλες  ιαματικές πηγές, αρχοντικά συγκροτήματα κτηρίων από το 18ο και 19ο αιώνα, την ρωσική εκκλησία των αγ. Πέτρου και Παύλου, κ.α. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση για Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ

 

Ξενοδοχείο

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Τιμή μονόκλινου

Τιμή παιδιού 0-12 ετων

Ibis Praha Wenceslas Square 3*

345 €

425 €

295 €

ArchibaldCity 4*

375 €

445 €

315 €

Amarylis 4*

385 €

455 €

325 €

BW Majestic Plaza 4*

405 €

505 €

335 €

Radisson Blu Alcron 5*

475 €

615 €

355 €

 

Φόροιαεροδρομίων 135

 

Πτήσεις με AegeanAirlines

ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ 09.15 – 10.55 A3 864

ΠΡΑΓΑ –ΑΘΗΝΑ   18.35 - 22.05 A3 865

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Πράγα-Αθήνα με πτήσεις της AegeanAirlines
  • 3 διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
  • 3 γεύματα ( 2 σε τοπικά εστιατόρια και 1 μπουφέ σε πλοίο)
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • 2 ξεναγήσεις της Πράγας
  • Κρουαζιέρα στο Μολδάβα
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός / αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. (135 €)