Skip to main content

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας Χριστούγεννα 2019 από 499,00

Αναχωρήσεις : 23/12
5 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (περιήγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην απευθείας πτήση μας για το Βελιγράδι (Beograd / Београд). Άφιξη στη σερβική μεγαλούπολη, μια από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με Ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις.
Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη με επίσκεψη στο Μουσείο του Τίτο (ή το Μουσείο Τέσλα) και το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκντάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, το οποίο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση. Εν συνεχεία, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, διασχίζοντας τη κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, βλέποντας τη πλατεία Δημοκρατίας, το σιντριβάνι και αρκετά παλαιά κτήρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (περιήγηση) – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (ξενάγηση) – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στη σερβική πρωτεύουσα με επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, περνώντας από κατεστραμμένα κτίρια -αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999- της Βουλής, της Κυβέρνησης και του Δημαρχείου. Κατόπιν βγαίνουμε εκτός Βελιγραδίου, με πρώτο σταθμό της διαδρομής μας την κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι (Sremski Carlovci / Сремски Карловци): η κεντρική πλατεία της πόλης, Trg Branka Radicevica, μας μεταφέρει με χαρακτηριστική ευκολία στο χθες· γύρω από τη μαρμάρινη πηγή με τα τέσσερα κεφάλια λιονταριών ορθώνονται κτίσματα του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, το ένα ομορφότερο από το άλλο. Εδώ θα δούμε το παλιό Πατριαρχείο, τον ναό του Αγίου Νικολάου και το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την όμορφη πόλη του Νόβι Σαντ (Novi Sad / Нови Сад), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Το Νόβι Σαντ (σημαίνει "Νέο Σχέδιο") ακουμπά στη βόρεια όχθη του Δούναβη και ανέκαθεν αποτελούσε κέντρο πολιτισμού και γραμμάτων, στοιχείο που του χάρισε την ονομασία «Αθήνα της Σερβίας». Θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το αριστοκρατικό νεο-αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο, το νεογοτθικό Καθολικό Ναό της Παρθένου Μαρίας, με τον 76 μέτρων Πύργο του και άλλα ιστορικά κτίρια από την εποχή της Αυστροουγγαρίας! Αφού περιηγηθούμε στο Νόβι Σαντ, επιστρέφουμε το απόγευμα στο Βελιγράδι, όπου απόψε, παραμονή Χριστουγέννων, θα έχουμε χριστουγεννιάτικο γκαλά στο ξενοδοχείο μας, με ελληνική και διεθνή μουσική! Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΟΠΟΛΑ – ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ
Πρωινή αναχώρηση από το Βελιγράδι για το χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Ζλάτιμπορ. Καθοδόν θα περάσουμε από την πόλη Τόπολα (Topola / Топола). Κοιτώντας τον χάρτη της Σερβίας και εστιάζοντας ακριβώς στο (νοητό) κέντρο της, εκεί θα εντοπίσουμε την πόλη της Τόπολα: είναι η πόλη όπου ο εθνικός ήρωας Τζόρτζε Πέτροβιτς (Ђорђе Петровић), γνωστότερος στην Ελλάδα ως «Καραγιώργης Σερβίας», ανέλαβε την ηγεσία του Πρώτου Σερβικού Ξεσηκωμού εναντίον των Οθωμανών το 1804. Εδώ λοιπόν θα δούμε το Μουσείο του Βασιλιά Πέτρου Α’ Καραγεώργεβιτς και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με το Μαυσωλείο της οικογένειας. Κατόπιν συνεχίζουμε για το τουριστικό θέρετρο του Ζλάτιμπορ (Zlatibor / Златибор), στην οροσειρά των Δειναρικών Άλπεων. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μ., το Ζλάτιμπορ απολαμβάνει ένα ευχάριστο αλπικό κλίμα πάνω στο οποίο έχει στηρίξει την οικονομία του, άμεσα στραμμένη στον χειμερινό τουρισμό. Και αυτή η πόλη βέβαια αναγνωρίζεται για την μακρά ιστορία της: μέχρι το 1991 μάλιστα ονομαζόταν Παρτιζάνσκε Βόντε (δηλαδή «Τα Νερά των Ανταρτών»), για να αποκτήσει τη νυν ονομασία της «Ζλάτιμπορ» όταν η τότε Γιουγκοσλαβία έπνεε πλέον τα λοίσθια. Άφιξη στο Ζλάτιμπορ νωρίς το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ – ΧΩΡΙΟ ΚΟΣΤΟΥΡΙΤΣΑ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ – ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ
Η φυσική ομορφιά της καταπράσινης περιοχής είναι πραγματικά συγκλονιστική. Μετά το πρωινό μας λοιπόν θα επισκεφθούμε το χωριό Ντρβένγκραντ (Дрвенград / Drvengrad), το «ξύλινο χωριό» δηλαδή που έφτιαξε ο γνωστός Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κοστουρίτσα, συμβάλλοντας κι εκείνος στην απογείωση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή. Θα κάνουμε επίσης μία μικρή διαδρομή με το «τσίρα» (cira), το παραδοσιακό τρενάκι των Δειναρικών Άλπεων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Ζλάτιμπορ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς για το Βελιγράδι. Μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 499€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Twin Room 499 € 230 €
  Double Room 499 € 230 €
  Triple Room 499 € 230 €
  Single Room 669 € 230 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι στο ξενοδοχείο Hotel Mona Plaza 4* Superior Belgrade και 2 διανυκτερεύσεις στο Ζλάτιμπορ στο ξενοδοχείο Μona Zlatibor Hotel 4 *
  • Ημιδιατροφή (στις 24/12 χριστουγεννιάτικο γκαλά)
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 230
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

23/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

13:10

13:50

Α3 977

27/12/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

14:35

17:20