Skip to main content

Μεγάλος Γύρος Ρουμανίας Πάσχα 2018 από 745,00

Τρανσυλβανία, Βλαχία, Ρουμανική Μολδαβία, Καρπάθια
9 Ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 06 Απριλίου

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ:

  • Βουκουρέστι, Σινάια, Κάστρο Πέλες, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ, Ιάσιο, Ζωγραφισμένα Μοναστήρια Μπουκοβίνας, Πιάτρα Νεάμτς, Φαράγγι Μπικάζ, Κόκκινη Λίμνη, Αλατωρυχείο Σοβάτα, Τίργκου Μούρες, Σιγκισοάρα, Μπιερτάν, Σιμπίου, Καταρράκτης και Λίμνη Μπαλέα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) - ΜΠΡΑΣΟΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το πανέμορφο Βουκουρέστι. Φθάνοντας αναχωρήσουμε οδικώς για την μεσαιωνική ορεινή πόλη-θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Εν συνεχεία, αφού επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο Πέλες, παλιά κατοικία ρουμάνων ηγετών, θα φθάσουμε στο κάστρο Μπραν, γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που βρίσκεται στα σύνορα Βλαχίας-Τρανσυλβανίας και θα καταλήξουμε στο Μπρασόβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα ζωντανή και δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ, Ξενάγηση - ΙΑΣΙΟ
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την παλαιά πόλη, τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας, καθώς και την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που κατασκευάστηκε από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ιάσιο, την παλαιότερη πόλη της Ρουμανίας και πρώην πρωτεύουσα της Μολδοβλαχίας. Από εδώ ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων στις 22 Φεβρουαρίου 1821. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ
Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία της Ένωσης, το Μέγαρο Πολιτισμού, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον ναό της Αγίας Παρασκευής, τις εκκλησίες των Τριών Ιεραρχών και Αγίου Νικολάου, καθώς και το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις ελληνικές επιγραφές που βρίσκεται στον λόφο Κοπόου, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε και μια πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΛΝΤΟΒΙΤΣΑ, ΒΟΡΟΝΕΤΣ, ΣΟΥΤΣΕΒΙΤΣΑ - ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ
Κατά τη σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε τρία από σημαντικότερα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα: το Μολντοβίτσα, το Βορονέτς και το Σουτσεβίτσα, στα οποία απεικονίζονται η ιστορία της Βίβλου και η ζωή Αγίων της Ορθοδοξίας και τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για μια από τις πιο γραφικές και πιο ζωντανές πόλεις της χώρας, την Πιάτρα Νεάμτς, που βρίσκεται στην περιοχή της Μολδαβίας. Πέραν του πανέμορφου φυσικού της περιβάλλοντος, στην πόλη θα δούμε και θα θαυμάσουμε όμορφα κτίρια, ναούς, γκαλερί τέχνης κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΚΑΖ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΣΟΒΑΤΑ - ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ
Διασχίζοντας σήμερα το εντυπωσιακό φαράγγι Μπικάζ, θα ανακαλύψουμε ένα από τα πιο παράξενα φυσικά φαινόμενα της Ρουμανίας: την Κόκκινη Λίμνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο αλατωρυχείο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, το αλατωρυχείο της Σοβάτα και θα καταλήξουμε στην Τίργκου Μούρες, την "πόλη των ρόδων". Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Παλάτι του Πολιτισμού, το Παλάτι του Απόλλωνα (νυν Σχολή Καλών Τεχνών), τη Νομαρχία και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΙΕΡΤΑΝ - ΣΙΜΠΙΟΥ
Πρωινή αναχώρηση για την Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη της Τρανσυλβανίας στον ποταμό Târnava Mare. Στο κέντρο της έχουν διατηρηθεί τα χαρακτηριστικά μιας μικρής οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής θα δούμε μεταξύ άλλων τον Πύργο του Ρολογιού, την Εκκλησία του Λόφου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δράκουλας κ.ά. Στη συνέχεια και αφού επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Μπιερτάν για να δούμε την οχυρωμένη εκκλησία του, θα φθάσουμε στην γραφική πόλη Σιμπίου (Ηermannstadt) με την πλούσια αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Άφιξη και περιήγηση στην μεσαιωνική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία Γκρίβιτσα, την καθολική εκκλησία, τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό και την ευαγγελική εκκλησία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΜΠΙΟΥ - ΤΡΑΝΣΦΑΓΚΑΡΑΣΑΝ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΠΑΛΕΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο του καταρράκτη Μπαλέα και της ομώνυμης παγετωνικής λίμνης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στα όρη Φαγκάρας (τελεφερίκ). Μετά τις επιλεγμένες μας στάσεις θα φθάσουμε στο Βουκουρέστι, το άλλοτε "Μικρό Παρίσι" ή "το Παρίσι" της Ανατολικής Ευρώπης", με τις δεντροφυτεμένες λεωφόρους και τα κομψά κτίρια της μπελ επόκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η  ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, Ξενάγηση
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων την Αψίδα του θριάμβου (αντίγραφο της γαλλικής), το Προεδρικό Μέγαρο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πατριαρχείο, το Palatul Parlamentului  - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν Κοινοβούλιο (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ), την Piata Revolutiei/Πλατεία της Επανάστασης (ενάντια στο καθεστώς Τσαουσέσκου), την λεωφόρο Calea Victoriei - έναν από τους παλιότερους δρόμους της πόλης κλπ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την ιστορική Μονή-Εκκλησία Σταυροπόλεως - ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης, που θεμελιώθηκε το 1724, επί των ημερών του Νικόλαου Μαυροκορδάτου, ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας, από τον Ηπειρώτη Ιωαννίκιο Στρατονικέα. Στη συνέχεια θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην πεζοδρομημένη παλιά πόλη (Centru Vechi ή Lipscani), την καρδιά του Βουκουρεστίου, με τον ποταμό Dâmbovita στα νότια, που αποτελεί το πιο ζωντανό σημείο της πρωτεύουσας, με καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, παμπ και μπιραρίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο για έναν ακόμη περίπατο στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6 Απριλίου. 9 Ημέρες
                                    
Τιμή Κατ΄ άτομο                       
Δίκλινο                                  745                                     
3ο άτομο έως 12 ετών         695              
Μονόκλινο                            995              

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων: 150 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ  
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4*sup.
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά (Ημιδιατροφή)
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα