Skip to main content

Ρουμανία Μάιος-Ιούνιος 2017 από 795,00

Καρπάθια, Τρανσυλβανία, Μολδαβία
8 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Βουκουρέστι (2), Μπρασόβ (1), Πιάτρα Νέαμτς (1), Γκούρα Χούμορ (1), Σιγκοσοάρα (1), Σιμπίου (1)
18/05/2017 & 22/06/2017

Μοναδικό οδοιπορικό στα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα
Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική φορά επισκέψεων και ξεναγήσεων χωρίς να παραλείπεται τίποτα από τα περιλαμβανόμενα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Aθήνα/Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι

Αεροπορική πτήση για το Βουκουρέστι, την αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το "Παρίσι των Βαλκανίων", κέντρο ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τη Βουλή, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο "απόκτημα", πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο "Σπίτι του Λαού". Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 2: Βουκουρέστι - Σινάια - Μπραν -Μπρασόβ

Πρωινή αναχώρηση για την Σινάια, το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπως την αποκαλούν. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο Πέλες, θερινά Aνάκτορα των τελευταίων βασιλιάδων και μέχρι πρότινος απαγορευμένο τόπο για κάθε επισκέπτη, αφού ο δικτάτορας Τσαουσέσκου το είχε μετατρέψει σε οικογενειακή βίλα. Επόμενη στάση στο Μπραν, για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας,τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα και στην συνέχεια αναχωρούμε για το Μπρασόβ. Φθάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία, όπου το Παλαιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης, το στέμμα και το δέντρο. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντας το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 3: Μπρασόβ -Πρετζμέρ -Κόκκινη Λίμνη- Πιάτρα Νέαμτς

Αναχώρηση για το Πρετζμέρ, για να επισκεφθούμε την ομώνυμη κάστρο-εκκλησία, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενο από την Unesco. Η ανέγερση της Εκκλησίας και του Κάστρου που την προστατεύει ξεκίνησε το 1212 και ολοκληρώθηκε το 1225 από Τεύτονες Ιππότες. Συνεχίζουμε με προορισμό την γεωγραφική περιοχή της Μολδαβίας και την πόλη Πιάτρα Νέαμτς. Στην διαδρομή μας θα δούμε το εντυπωσιακό φαράγγι του Μπικάζ και την Κόκκινη Λίμνη που σχηματίστηκε από την κατακρήμνιση του βουνού στον ποταμό Μπικάζ το 1836. Άφιξη στην γραφική Πιάτρα Νέαμτς, χτισμένη σε προνομιακή θέση στους πρόποδες των Ανατολικών Καρπαθίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 4: Πιάτρα Νέαμτς (Βορονέτς, Σουσεβίτσα, Μολντοβίτσα) Γκούρα Χούμορ

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην «Γη των Θαυμάτων», την Μπουκοβίνα και τα ζωγραφιστά μοναστήρια της που αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Θα ξεκινήσουμε με το Μοναστήρι Βορονέτς, "Η Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής", όπως το αποκαλούν, εξαιτίας των υπέροχων ζωγραφισμένων αγιογραφιών που το κοσμούν. Το μοναδικό μπλε χρώμα που χρησιμοποιήθηκε εδώ περιλαμβάνεται στους καταλόγους χρωμάτων ως "μπλε του Βορονέτς". Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι Μολντοβίτσα που χαρακτηρίζεται από την πραγματικά μνημειώδη τοιχογραφία με θέμα την Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Πέρσες. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τοπικό μουσείο όπου θα γνωρίσουμε μια παλιά Ρουμάνικη παράδοση, τα ζωγραφιστά αυγά. Τελευταία μας επίσκεψη θα είναι το Μοναστήρι Σουτσεβίτσα, το μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Στις τοιχογραφίες του απεικονίζονται οι Έλληνες φιλόσοφοι, όπως ο Πλάτωνας, καθώς επίσης και ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής και ο Πλάτωνας. Άφιξη στη Γκούρα Χούμορ, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 5: Γκούρα Χούμορ -Σιγκισοάρα

Σήμερα, θα κατευθυνθούμε στην πιο καλοδιατηρημένη Μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, την Σιγκισοάρα, διασχίζοντας τα Καρπάθια μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Γραφικά χωριά, δασοσκέπαστες πλαγιές, φαράγγια, ορμητικά ποτάμια είναι μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες που θα συναντήσουμε. Άφιξη στην Σιγκισοάρα της οποίας ολόκληρη η πόλη είναι ένα υπαίθριο Μουσείο. Η Ακρόπολη της, χτισμένη τον 12ο αιώνα, παραμένει σχεδόν άθικτη. Επίσης είναι η γενέτειρα του Βλαντ Τέπες, γνωστού ως κόμη Δράκουλα, το σπίτι του οποίου αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης.
Ημέρα 6: Σιγκισοάρα- Μπιερτάν - Σιμπίου

Αμέσως μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε καλύτερα την Σιγκισοάρα, πόλη πραγματικό στολίδι με εννέα πύργους, πλακόστρωτους δρόμους και περίτεχνες εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Λόφου, το Βενετσιάνικο Σπίτι του 13ου αιώνα και την εκκλησία του Δομινικανού Μοναστηριού, στην οποία μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την υπέροχη συλλογή παραδοσιακών χαλιών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σιμπίου. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε ένα ακόμα Μνημείο της Unesco, την Εκκλησία–Κάστρο του Μπιερτάν, χτισμένη κατά την διάρκεια του 15ου αιώνα από τους Σάξονες της Τρανσυλβανίας. Άφιξη στο Σιμπίου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, κάποτε ήταν γνωστή ως Χέρμανσντορφ και μετά –όταν ανάχθηκε σε ανεξάρτητη κοινότητα το 1366– ως Χέρμανσταντ. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια του ιστορικού κέντρου θα νιώσουμε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα της πόλης και θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Στην πλατεία Γκρίβιτσα, που είναι ο πυρήνας της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών.
Ημέρα 7: Σιμπίου - Κουρτέα Ντε Αρτζες -Βουκουρέστι

Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι. Η διαδρομή μας θα είναι κατά μήκος της κοιλάδας Ολτ και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Κόζια, ένα θαυμάσιο δείγμα μεσαιωνικής τέχνης και ρουμάνικης αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Βλαχίας, την Κουρτέα ντε Άρτζες, όπου θα επισκεφθούμε την Επισκοπική Εκκλησία όπου βρίσκονται οι τάφοι των Ρουμάνων Βασιλιάδων. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και θα θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια που το κοσμούν. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 8: Βουκουρέστι - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Πέ 18/05/2017
Πέ 22/06/2017
Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 795€, Μονόκλινο: 1065€, Φόροι: 290€.

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Aegean
  • Διαμονή: ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινα + 5 γεύματα. Στο Βουκουρέστι μόνο πρωινό
  • Μεταφορές: όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Συνοδός/Αρχηγός.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες