Skip to main content

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ! ΑΠΟ 315,00

...ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ

ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ) -  ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ

4 ημέρες αεροπορικώς με ΑΕGEANAIRLINES

Αναχώρηση: 24/03

1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – BOYKOYΡΕΣΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και με απευθείας πτήση πετάμε για Βουκουρέστιτο μικρό «Παρίσι των Βαλκανίων». Άφιξη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, συνάντηση με τον Ελληνόφωνα ξεναγό μας και  γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη. Θα επισκεφθούμε τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, τη ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ. Επίσκεψη στη λίμνη Χερεστράου με το καταπληκτικό Μουσείο του Χωριού που είναι το μοναδικό στο είδος του και παρουσιάζει την παλιά παραδοσιακή αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της χώρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: BOYKOΥΡΕΣΤΙ -ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΝΑΙΑ   

Πρωινό και  επίσκεψη στο παλάτι Πέλες ένα αναγεννησιακό στολίδι που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου  και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης.  Θα συνεχίσουμε για το χειμερινό τουριστικό θέρετρο Ποιάνα Μπρασόβ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (EΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα να εξερευνήσετε την πανέμορφη πόλη.Μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστορικό μουσέιο με τους Βασιλικούς θησαυρούς στο ιστορικό μουσείο ή να επισκεφθείτε το εθνικό μουσείο τέχνης που φιλοξενεί αριστουργήματα των Veneziano, El Greco, Jan van Eyck, Rubens, Rembrandt. Αξίζει επίσης μια επίκεψη στο εντυπωσιακό μουσείο του Cotroceni Palace. Αν θέλετε να μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας  στα επώνυμα εμπορικά καταστήματα της Calea Victorei  ή να περιπλανηθείτε  στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα).

4η ΗΜΕΡΑ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερη μέρα για να αποχαιρετήσετε την πανέμορφη πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη

 

 Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 315€

Επιβάρυνση μονοκλίνου : 85€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

  •   Αεροπορικό Εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ
  •   Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  •   Διαμονή στο  ξενοδοχείο RINCENTRAL 4* με ημιδιατροφή
  •   Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •   Ελληνόφωνος ξεναγός
  •   Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (150 €)
  • Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΠΤΗΣΕΙΣ:

24/03 A3 960 ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  08.40 – 10.15

27/03 A3 963 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ  20.40 – 22.10