Skip to main content

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 από 365,00

κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη,

Σάββατο & Κυριακή

4 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & απογευματινή πτήση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής, το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση

Πρόγευμα και (περιπατητική) ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ. Περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου προστατευόμενο από την Unesco, θα δούμε μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές,  εκκλησιές, παλάτια, κρήνες... Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Προαιρετικά (κόστος ατομικό) δυνατότητα για μίνι κρουαζιέρα στο κόλπο του Ντουμπρόβνικ για να θαυμάσετε τα τείχη εξωτερικά, το νησί Λόκρουμ καθώς και τη Ριβιέρα με τα πολυτελή ξενοδοχεία & τις βίλλες. Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ αναζητήστε παραδοσιακή κουζίνα που βασίζεται σε ντόπιο ψάρι, οστρακοειδή & φρέσκα λαχανικά.

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ (προαιρετική εκδρομή στο Σπλιτ)

Πρόγευμα και σήμερα ακολουθήστε προαιρετικά (κόστος ατομικό) εκδρομή στο «λουλούδι της Μεσογείου», το όμορφο Σπλιτ, μέσα από μια διαδρομή όπου οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργώντας έτσι τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Η καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του Σπλιτ ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το μεγαλοπρεπές Ρωμαϊκό Παλάτι του αυτοκράτορα Δοκλητιανού, ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Δομίνικου με το ψηλό καμπαναριό όπου επιβάλλεται να ανέβει κανείς ώστε να ατενίσει από τα 60μ. ύψος τη πόλη, αποτελούν στοιχεία που αυξάνουν τις μετοχές της στο χρηματιστήριο του τουρισμού. Μικροσκοπικά σοκάκια, στοές & σκαλάκια δημιουργούν ένα δίχτυ από την υπαίθρια αγορά τροφίμων δίπλα στα τείχη μέχρι την Πλατεία του Λαού με το Ρολόι του Πύργου και το Δημαρχείο. Τέλος, ολοκληρώστε την επίσκεψη σας στη περιβόητη Ρίβα, όπου διαθέτει  κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και τραπεζάκια έξω, κάνοντας να χτυπάει έντονα τη καρδιά της πιο σύνθετης, όμορφης και ζωντανής πόλης της Δαλματίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Ντουμπρόβνικ.

4η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Αθήνα                                                                                                   

Πρόγευμα και τελευταίο πρωινό στη διάθεση σας για να αποχαιρετήσετε τo «διαμάντι» της Κροατικής Ριβιέρας, περιδιαβαίνοντας στα καντούνια της παλιάς πόλης και ανακαλύπτοντας κρυμμένες γωνιές πραγματοποιώντας τις  τελευταίες αγορές σας. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

 

   

Ξενοδοχείο

Lero Hotel 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

365 €

Μονόκλινο

615 €

Παιδικό έως 11 ετών

335 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια με Croatia Airlines

3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*

Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο

Ελληνόφωνη (περιπατητική) ξενάγηση πόλης

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150

φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων  

Κόστος αποσκευής 23 κιλά 40€ το άτομο

Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, επίσημων αργιών/εορτών.