Skip to main content

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ '16 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ!ΑΠΟ 495,00

 ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

Ντουμπρόβνικ - Κότορ – Μπούτβα – (Νησί Κόρτσουλα)  

5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16 - 20/06/2016

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση της CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και  θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα δούμε  είναι  ο μητροπολιτικός  ναός  του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης, από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Επίσης  θα δούμε τον πύργο του Ρολογιού καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στην συνέχεια θα δούμε το πρυτανικό μέγαρο που σήμερα φιλοξενείται το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης. Δίπλα του βρίσκεται το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για προαιρετική κρουαζιέρα γύρω από το καταπράσινο νησί Locrum ή και επίσκεψη σε αυτό, περπάτημα στα τείχη της πόλης ή ανάβαση με το τελεφερίκ στο λόφο πάνω από την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ

Πρωινό και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου. Πρώτος μας σταθμός, η παλιά πόλη του Κότορ. Είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, είναι μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Το Κότορ περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη που ξεκινάνε από την θάλασσα και καταλήγουν στην βραχώδη κορυφή της πόλη. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας το παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Λουκά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου την Πούτβα την Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Η ομορφιά της πόλης αποτυπώνεται και στις τρεις τραγωδίες του Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – (ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Πρωινό και η ημέρα σας ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Εμείς σας προτείνουμε (έξοδα ατομικά) εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα (Κόρκυρα Μέλαινα των αρχαίων, δηλαδή Μαύρη Κέρκυρα) , γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται) και γνωστό για τα λατομεία μαρμάρων. Στην περιήγηση μας θα δούμε την κεντρική πλατεία, το κυριότερο μνημείο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο κτίριο του νησιού, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου, κ.α.  Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το ιστορικό κέντρο του νησιού, το οποίο όχι τυχαία χαρακτηρίζεται και ως «μίνι-Ντουμπρόβνικ».Το απόγευμαεπιστροφήστο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Σημείωση:  Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ     

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΦΟΡΟΙ

GRAND HOTEL NEUM 4*

ή παρόμοιο

(ΔΙΑΜΟΝΗ ΝΕΟΥΜ- ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ)

495 €

455 €

100 €

Ημιδιατροφή

150 €

VALAMARHOTELS 3*

ή παρόμοιο

(ΔΙΑΜΟΝΗ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΚΡΟΑΤΙΑ)

575€

545€

195€

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντουμπρόβνικ – Αθήνα με CROATIAAIRLINES
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ανάλογα της επιλογής σας
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 150€.
  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο

 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ/ ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

 AIR CROATIA

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16/06  19:50-20:20

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 20/06 15:30 - 18:15