Skip to main content

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 ΒΙΕΝΝΗ & ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ! ΑΠΟ 575,00

Βιεννέζικα Δάση Μάγιερλινγκ * Λίμνη Μπλεντ * Λουμπλιάνα

Σπήλαια Ποστόινα * Μάριμπορ

6 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν, και πανοραμική περιήγηση Βιέννης. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν,  και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε και να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: BIENNH – ΔΑΣΗ ΜΑΓΕΡΛΙΝΓΚ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος,  Μάγερλινγκ,  όπου και  θα επισκεφθούμε  το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

3η μέρα: BIENNH – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για το Μπλεντ που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλέντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο   μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Τέλος  αναχώρηση για τη πρωτεύουσα  της Σλοβενίας τη Λουμπλιάνα. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περιπλανηθείτε στην πόλη-κόσμημα με το μεσαιωνικό κάστρο και τις πολλές παλιές γέφυρες, και επισκεφθείτε ένα από τα πολλά σπουδαία μουσεία που έχει.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ (ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ προαιρετικό)

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Επιστροφή το μεσημέρι στο  ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα σαςπροτείνουμε εκδρομή  στις Λίμνες Πλίβιτσε που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης και απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΜΑΡΙΜΠΟΡ –  BIENNH – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  το Μάριμπορ όπου και θα περιηγηθούμε στο κάστρο-μουσείο του, τον Καθεδρικό που βρίσκεται στην Πλατεία Σλόμσκοβ, τα κτίρια-μπιζουδάκια, το αναγεννησιακό δημαρχείο και το μνημείο για την πανώλη του 17ου αιώνα. Η παλιά πόλη και η  τοξωτή γέφυρα με το ποτάμι θα σας εντυπωσιάσουν. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά τα βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* ( Hotel Austrian Trend Ananas Vienna 48 & Austrian Trend Ljubljana 4* sup.)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,  είσοδος στις Λίμνες, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δημοτικοί φόροι  στα ξενοδοχεία
  • Go Box (10€)

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΗ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  ΦΟΡΟΙ ΣΗΜ.
Βιέννη
& Μαγευτική Σλοβενία
6 28/12 575 725 535 3* & 4* 150 Πρωινό