Skip to main content

Escape ΣΠΛΙΤ Καλοκαίρι 2015 από 675,00

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
8ΗΜΕΡΟ

 

1η μέρα: Αθήνα - Σπλιτ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & βραδινή πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας μετά το Ζάγκρεμπ, το Σπλιτ. Άφιξη, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Σπλιτ, ξενάγηση

Πρόγευμα και ξενάγηση στο «λουλούδι της Μεσογείου», το όμορφο Σπλιτ. Η καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του Σπλιτ ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το μεγαλοπρεπές Ρωμαϊκό Παλάτι του αυτοκράτορα Δοκλητιανού, ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Δομίνικου με το ψηλό καμπαναριό όπου επιβάλλεται να ανέβει κανείς ώστε να ατενίσει από τα 60μ. ύψος τη πόλη, αποτελούν στοιχεία που αυξάνουν τις μετοχές της στο χρηματιστήριο του τουρισμού. Περπατώντας ανάμεσα σε σοκάκια, στοές & σκαλάκια όπου δημιουργούν ένα δίχτυ από την υπαίθρια αγορά τροφίμων δίπλα στα τείχη μέχρι την Πλατεία του Λαού με το Ρολόι του Πύργου και το Δημαρχείο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Τέλος, ολοκληρώνουμε την περιήγηση μας στη περιβόητη Ρίβα, όπου διαθέτει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα από καφέ & εστιατόρια κάνοντας το ταξίδι σας έναν επίγειο παράδεισο που υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες διακοπές. Το βράδυ φροντίστε να δοκιμάσετε μεσογειακή κουζίνα με άφθονα φρέσκα ψαρικά συνοδευμένα με καλό ντόπιο κρασί.

3η μέρα: Σπλιτ (προαιρετική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ)

Πρόγευμα και σήμερα επιλέξτε να επισκεφτείτε (κόστος ατομικό) το πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Αδριατικής που αποτελεί συνήθως την αφετηρία της περιπλάνησης στις ακτές του ονείρου, το μεσαιωνικό Ντουμπρόβνικ. Ιστορία, κουλτούρα & αρχοντιά είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τη παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ, περιτριγυρισμένο από αγέρωχα τείχη. Περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου προστατευόμενο από την Unesco, δείτε την οχυρωμένη πόλη με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες...Η καρδιά της καστροπολιτείας χτυπά στο κεντρικό πεζόδρομο Placa-Stradumπου οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι με το τρίτο παλιότερο φαρμακείο της Ευρώπης που λειτουργεί από το 1391, ενώ συλλογή με θρησκευτικά σκεύη, εικόνες, εργαστηριακά όργανα & βιβλία ιατρικής εκτίθεται στο μουσείο της Μονής. Τέλος, κάντε μια στάση στο Πύργο του Ρολογιού, στην εκκλησία του Αγ. Βλάσιου αλλά και στο φρούριο του Αγ. Ιωάννη, όπου στεγάζεται το Ναυτικό Μουσείο της πόλης και ένα αξιόλογο ενυδρείο με θαλάσσια είδη της Μεσογείου. Επιστροφή στο Σπλιτ.

4η μέρα: Σπλιτ (προαιρετική εκδρομή στο μεσαιωνικό Τρογκίρ!)

Πρόγευμα. Όσοι επιθυμείτε επισκεφτείτε (κόστος ατομικό) μόλις 35χλμ. μακριά από το Σπλιτ το μεσαιωνικό Τρογκίρ, μια πόλη μνημείο χτισμένη σε μια λιλιπούτεια χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια μικρή γέφυρα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο το πανέμορφο Καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν, αξιοθέατα που ανήκουν στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

5η μέρα: Σπλιτ

Πρόγευμα & ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Σεργιανίστε στα καντούνια με τα λιθόστρωτα και τα ψηλά αρχοντικά που κάνουν την πόλη να σας θαμπώνει απροσδόκητα. Παράλληλα με τη θάλασσα, η μεγάλη Riva με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, καφέ, μπαρ, εστιατόρια & τραπεζάκια έξω, όπου χτυπά η καρδιά της πιο σύνθετης, όμορφης & ζωντανής πόλης της Δαλματίας θα σας κάνει να ανακαλύψετε το «πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης» σύμφωνα με το ταξιδιωτικό οδηγό LonelyPlanet.

6η μέρα: Σπλιτ … shopping!!

Πρόγευμα και άλλη μια ημέρα στη διάθεση σας. Ίσως να μην είστε λάτρεις του shopping, όμως αξίζει να χαζέψετε την φημισμένη «Πράσινη Αγορά» του Σπλιτ, με κάθε λογής τρόφιμα, λουλούδια, αρωματικά πουγκιά γεμισμένα με λεβάντα, ποικιλία από μέλι, μαρμελάδες από σύκα, ζαχαρωτά, φημισμένα ντόπια τυριά, λευκά και κόκκινα κρασιά. Εναλλακτικά, πιο «σικ» αγορές προσφέρονται αν επισκεφτείτε τα καταστήματα της πόλης στα οποία θα βρείτε ωραίες δερμάτινες τσάντες και παπούτσια, μεταξωτές γραβάτες, ασημένια κοσμήματα με την τέχνη του φιλιγκράν και όμορφα πρωτότυπα καπέλα.

7η μέρα: Σπλιτ … με καταμαράν στο νησάκι Χβαρ!

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ζήστε σήμερα (κόστος ατομικό) μια ξεχωριστή εμπειρία. Επιβιβαστείτε σε καταμαράν και μετά από μια ώρα εν πλω διαδρομής βρεθείτε στον επίγειο παράδεισο που προσφέρει το ηλιόλουστο νησάκι Χβαρ, φωλιασμένο σε πλούσια βλάστηση από ελαιώνες, αγρούς με λεβάντες & αμπελώνες που παράγουν γευστικό κρασί. Τα νότια παράλια του νησιού διακοσμημένα από πλούσια βλάστηση & απότομα βράχια δημιουργούν ιδανικό σκηνικό για ατέλειωτες βουτιές τους καλοκαιρινούς μήνες. Μια επίσκεψη στο θέατρο, ή την κεντρική πλατεία της πόλης με τον Καθεδρικό ναό που περιβάλλεται από πολλά παλάτια χτισμένα σε διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ, συμπληρώνουν την εικόνα του νησιού. Τέλος, η τοπική σπεσιαλιτέ της gregada (παραδοσιακή ψαρόσουπα) σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

8η μέρα: Σπλιτ - Αθήνα

Πρόγευμα και τελευταίο πρωινό στη διάθεση σας για να αποχαιρετήσετε τo «κορόνα» των Δαλματικών ακτών. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

1Ιουλίου -4 Σεπτεμβρίου 2015

Ξενοδοχείο

President 4*

LUXE boutique 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

675 €

855 €

Μονόκλινο:

985 €

1400 €

Παιδικό έως 11 ετών:

645 €

825 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήριαμε Croatia Airlines
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων € 135
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Δημοτικός φόρος πόλης (καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο)
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
  • Το 5ημερο πρόγραμμα έχει μια επιπλέον διαν/ση.
  • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.
  • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.