Skip to main content

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Καλοκαίρι 2019 από 890.00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 7-14 Ιουλίου
8 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Σόφια
Αναχώρηση για Σόφια. Περιήγηση στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα κτίσματα του 19ου αι. (Κοινοβούλιο, Στρατιωτική Λέσχη, Ακαδημία, Πατριαρχικός ναός Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκυ, συνοδικό μέγαρο, Εθνική Βιβλιοθήκη Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου, Πανεπιστήμιο), αλλά και μνημεία της παλαιοχριστιανικής και βυζαντινής περίοδου (Ροτόντα Αγ. Γεωργίου, Αγία Σοφία, τμήματα της οχύρωσης και του οδικού δικτύου της παλαιοχριστιανικής Σερδικής), καθώς και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα από την πρώιμη Εποχή του Λίθου, ως το τέλος της μεσαιωνικής περιόδου, το οποίο στεγάζεται στο μεγάλο τζαμί του 15ου αι.

Ημέρα 2η: Σόφια - Φιλιππούπολη
Μετάβαση στο προάστιο της Boyana, ξενάγηση στον διώροφο ναό των Αγ. Νικολάου και Παντελεήμονος (12ος/13ος/19ος αι.). Αναχώρηση για την Φιλιππούπολη (Plovdiv). Περιήγηση στην περιοχή του κάστρου, όπου δεσπόζουν τα αρχοντικά των επιφανών Ελλήνων, επίσκεψη σε δύο εξ αυτών (οικία Κουγιουμτζόγλου – Εθνογραφικό Μουσείο και οικία Γεωργιάδη – Ιστορικό Μουσείο Αναγέννησης) και στο Νεμπέτ τεπέ (θέση της αρχαιότερης κατοίκησης των νεολιθικών χρόνων).

Ημέρα 3η: Φιλιππούπολη
Ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Φιλιππουπόλεως: το ρωμαϊκό στάδιο (2ος-4ος αι. μ.Χ.), το θέατρο του Τραϊανού (2ος αι. μ.Χ.), τη ρωμαϊκή οικία της «Ειρήνης» (3ος αι. μ.Χ. με ψηφιδωτό δάπεδο 160 τ.μ.), τη μικρή βασιλική (5ος αι.) με εξαιρετικής ποιότητας ψηφιδωτά δάπεδα και βαπτιστήριο, το Τέμενος Dzhumaya (1421-1451), τον ναό του Αγ. Δημητρίου (1830-38), το Αρχαιολογικό Μουσείο (στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της Φιλιππουπόλεως και της ευρύτερης περιοχής από την 7η χιλιετία π.Χ. έως τον 15ο αι. μ.Χ. και ο περίφημος θησαυρός της Panagyuishte).

Ημέρα 4η: Φιλιππούπολη - Μεσημβρία
Αναχώρηση για το Backhovo και ξενάγηση στην βυζαντινή μονή της Παναγίας Πετριτζονίτισσας του 11ου αι. (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO) και το διώροφο κοιμητηριακό παρεκκλήσι με τις περιώνυμες τοιχογραφίες του 12ου αι. Μετάβαση στη Στενήμαχο (Assenovgrad), όπου το ελληνικό στοιχείο κυριαρχούσε πνευματικώς ως το 1906, και ξενάγηση στο κάστρο και τον ναό της Παναγίας των Βράχων (12ος-αρχές 13ου αι.). Αναχώρηση για τη Μεσημβρία (Nesebar) την μεγαρική αποικία του τέλους του 6ου αι. π.Χ., όπου ήκμασε ο ελληνισμός ως και τις αρχές του 20ού αι., Μνημείο επίσης Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).

Ημέρα 5η: Μεσημβρία
Ξενάγηση στους καλύτερα σωζόμενους ναούς της βυζαντινής περιόδου της Μεσημβρίας: Αγ. Στέφανο (11ος/13ος αι.), Αγ. Ιωάννη Αλειτούργητο (14ος αι.), Παντοκράτορα (13ος ή 14ος αι.), Αγ. Παρασκευή (13ος ή 14ος αι.), Αγ. Σοφία (Παλαιά Μητρόπολη) (6ος/9ος αι.), Πρόδρομο (περ. 1000), βασιλική της Ελεούσας (6ος αι.), Αρχάγγελοι (14ος αι.), με στάσεις στη δημόσια κινστέρνα, τις παλαιοχριστιανικές θέρμες (6ος αι.) και τα τείχη.

Ημέρα 6η: Μεσημβρία
Αναχώρηση για την Αγχίαλο (Pomorie), αποικία της Απολλωνίας (6ος αι. π.Χ.) και με σχεδόν αποκλειστικώς ελληνικό πληθυσμό έως το 1919. Επίσκεψη στον άρτιας διατήρησης θολωτό τάφο στα δυτικά της πόλης (2ος-3ος αι. μ.Χ.). Στη συνέχεια, επίσκεψη στον Πύργο (Burgas), οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της παρευξείνιας ζώνης της Βουλγαρίας, περίπατος στην πόλη και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται ευρήματα από τις ελληνικές αποικίες της ευρύτερης περιοχής. Μετάβαση στην Σωζόπολη, την αρχαιότερη ελληνική αποικία στον Εύξεινο Πόντο (7ου αι. π.Χ.), σημαντικό διαχρονικά εμπορικό και αλιευτικό κέντρο του Ευξείνου με πληθυσμό κατά συντριπτική πλειοψηφία ελληνικό έως τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπατος στην κτισμένη σε βραχώδη χερσόνησο παλιά πόλη, που διατηρεί τα λιθοστρωμένα δρομάκια και τα ξύλινα παραδοσιακά της σπίτια και αρχοντικά, επίσκεψη στους ανεσκαμμένους ναούς Αγ. Αποστόλων και Αγ. Νικολάου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιστροφή στη Μεσημβρία, ελεύθερος χρόνος.

Ημέρα 7η: Μεσημβρία - Τύρνοβο
Μετάβαση στο Τύρνοβο (Veliko Tarnovo), την πρωτεύουσα του δεύτερου βουλγαρικού κράτους (1185-1393). Περιήγηση στο οχυρωμένο σύνολο στον λόφο του Tsarevets. Ξενάγηση στον εμβληματικό για το μεσαιωνικό βουλγαρικό βασίλειο ναό των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων (1230) και στον παρακείμενο ναό των Αγ. Πέτρου και Παύλου (14ος αι.) με τοιχογραφίες του 15ου αι. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Μετά το γεύμα αναχώρηση για το Arbanasi, παραδοσιακό οικισμό που γνώρισε μεγάλη ακμή από τον 16ο αι. και εξής. Περιήγηση στους δρόμους του οικισμού, επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο Konstantsaliev, τυπικό δείγμα πλήρως εξοπλισμένης αστικής οικίας τους 17ου αι. και στον κατάγραφο ναό της Γεννήσεως (17ος αι.).

Ημέρα 8η: Τύρνοβο - Σόφια - Αθήνα
Αναχώρηση για το Kazanluk, επίσκεψη στον περίφημο, κατάγραφο θολωτό θρακικό τάφο της ελληνιστικής περιόδου (4ος-3ος αι. π.Χ.) (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO). Μετάβαση στη Σόφια και πτήση για την Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

8 ημέρες

BB

Πρωινό

7/7

4*

890

+150

130

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines/Bulgaria Air
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ως ακολούθως ή παρόμοια
    Σόφια: Hotel Coop
    Φιλιππούπολη: Leipcig
    Μεσημβρία: Vigo
    Τύρνοβο: Park Hotel Arbanassi
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εισόδους στα αξιοθέατα
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις από τον Dr Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
  • Τοπικό ελληνόφωνο αντιπρόσωπο-ξεναγό
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.